- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći file u umaku od shiitake gljiva – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći file u umaku od shiitake gljiva. – pileći file, maslac, shiitake gljive, ljutika, češnjak, majčina dušica (sušena), senf, vrhnje za kuhanje, sherry, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pileće filete očistimo od kožica i žilica, gljive očistimo i narežemo na prutiće, ljutiku nasjeckamo, a češnjak narežemo na listiće. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo pileće filete, posolimo ih i pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo sherry, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, majčinu dušicu, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo narezane gljive i pirjamo ih 2-3 minute. ; Potom dodamo senf, ulijemo vrhnje za kuhanje, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Nakon 2-3 minute kuhanja u tavu vratimo piletinu, sve zajedno promiješamo i kuhamo još 2-3 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Uvijek smo spremni za dobru piletinu u umaku od vrhnja i gljiva, no ukoliko umjesto šampinjona ili vrganja upotrijebimo shiitake gljive, razlika je značajna.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pileći file u umaku od shiitake gljiva – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći file u umaku od shiitake gljiva. – pileći file, maslac, shitake gljive, ljutika, češnjak, majčina dušica (sušena), senf, vrhnje za kuhanje, sherry, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pileće filete očistimo od kožica i žilica, gljive očistimo i narežemo na prutiće, ljutiku nasjeckamo, a češnjak narežemo na listiće. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo pileće filete, posolimo ih i pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo sherry, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, majčinu dušicu, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo narezane gljive i pirjamo ih 2-3 minute. ; Potom dodamo senf, ulijemo vrhnje za kuhanje, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Nakon 2-3 minute kuhanja u tavu vratimo piletinu, sve zajedno promiješamo i kuhamo još 2-3 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>