- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Gljive iz woka s tjesteninom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gljive iz woka s tjesteninom. – gljive ((mješavina)), tjestenina (za wok), tikvice, brokula, luk (ljubičasti), mrkva, ljuta papričica (zelena), umak od ljutih papričica, med (od bagrema), sojin umak, indijski oraščići, ulje, sol i papar, Prije svega povrće očistimo i operemo. Tikvicu, luk i ljutu papričicu narežemo na kolutiće, mrkvu na prutiće, a brokulu na cvjetiće. ; U wok, na vruće ulje, dodamo luk i mrkvu, posolimo i miješajući pržimo na jakoj vatri dvije minute. Zatim dodamo mješavinu gljiva i pržimo dalje. ; Kada ispari veći dio tekućine koju gljive ispuste, dodamo ljutu papričicu, tikvicu, brokulu, umak od ljutih papričica, ulijemo med, 250 ml vode, dobro promiješamo, i kada zavri kuhamo četiri minute. ; Zatim ulijemo sojin umak, dodamo tjesteninu, izmiješamo sastojke i kuhamo još četiri minute. ; Za to vrijeme u zagrijanu tavu bez masnoće, stavimo indijske oraščiće i pržimo ih dok ne dobiju boju. ; Nakon dvije, tri minute prženja, oraščiće dodamo u wok, promiješamo sastojke i wok maknemo s vatre. ; Gotovo jelo stavimo u prikladne tanjure i poslužimo.; – Iz woka nam uvijek stižu ugodna iznenađenja, pa tako i ovaj put. Puno raznog i šarenog povrća, fine gljive i tjestenina čine ovo jelo izuzetnim, stoga „kliknite“ na „play“ i uživajte.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Gljive iz woka s tjesteninom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gljive iz woka s tjesteninom. – gljive ((mješavina)), tjestenina (za wok), tikvice, brokula, luk (ljubičasti), mrkva, ljuta papričica (zelena), umak od ljutih papričica, med (od bagrema), sojin umak, indijski oraščić, ulje, sol i papar, Prije svega povrće očistimo i operemo. Tikvicu, luk i ljutu papričicu narežemo na kolutiće, mrkvu na prutiće, a brokulu na cvjetiće. ; U wok, na vruće ulje, dodamo luk i mrkvu, posolimo i miješajući pržimo na jakoj vatri dvije minute. Zatim dodamo mješavinu gljiva i pržimo dalje. ; Kada ispari veći dio tekućine koju gljive ispuste, dodamo ljutu papričicu, tikvicu, brokulu, umak od ljutih papričica, ulijemo med, 250 ml vode, dobro promiješamo, i kada zavri kuhamo četiri minute. ; Zatim ulijemo sojin umak, dodamo tjesteninu, izmiješamo sastojke i kuhamo još četiri minute. ; Za to vrijeme u zagrijanu tavu bez masnoće, stavimo indijske oraščiće i pržimo ih dok ne dobiju boju. ; Nakon dvije, tri minute prženja, oraščiće dodamo u wok, promiješamo sastojke i wok maknemo s vatre. ; Gotovo jelo stavimo u prikladne tanjure i poslužimo.; -</div>