- Almo Čatlak
- 110 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Chilli con carne – U našem video receptu saznajte kako pripremiti chilli con carne. – junetina (bez kosti), luk, češnjak, svježa crvena paprika (ljuta), svježa zelena paprika (ljuta), pelati rajčice, mesni temeljac (iz kocke), kukuruzno brašno, grah (crvenog, iz konzerve), ulje, sol i papar, Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na kockice. ; U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo meso, začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, po potrebi miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Potom umiješamo protisnuti češnjak, zelenu ljutu papriku očišćenu od petiljke i sjemenki i narezanu na trakice, a čim pusti miris umiješamo sjeckanu pelati rajčicu, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, po želji dodamo još jednu cijelu ljutu crvenu papriku i sve zajedno kuhamo po prilici jedan sat. ; U zasebnu zdjelicu ulijemo 100 ml vode, dodamo kukuruzno brašno, sve zajedno izmiješamo i umiješamo u lonac s mesom. ; Zatim u lonac umiješamo crveni grah iz konzerve, sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.; – Sve je krenulo u Meksiku pa se malo doradilo u Teksasu, a sad na svakom letku koji Vam ostave u poštanskom sandučiću možete pronaći chilli con carne. Ovo pikantno jelo kao stvoreno je za sve ljubitelje malo jače hrane, pa stoga ne oklijevajte nego probajte…
<div class="wpurp-searchable-recipe">Chilli con carne – U našem video receptu saznajte kako pripremiti chilli con carne. – junetina (bez kosti), luk, češnjak, svježa crvena paprika (ljuta), svježa zelena paprika (ljuta), pelati rajčice, mesni temeljac (iz kocke), kukuruzno brašno, grah (crvenog, iz konzerve), ulje, sol i papar, Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na kockice. ; U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo meso, začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, po potrebi miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Potom umiješamo protisnuti češnjak, zelenu ljutu papriku očišćenu od petiljke i sjemenki i narezanu na trakice, a čim pusti miris umiješamo sjeckanu pelati rajčicu, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, po želji dodamo još jednu cijelu ljutu crvenu papriku i sve zajedno kuhamo po prilici jedan sat. ; U zasebnu zdjelicu ulijemo 100 ml vode, dodamo kukuruzno brašno, sve zajedno izmiješamo i umiješamo u lonac s mesom. ; Zatim u lonac umiješamo crveni grah iz konzerve, sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Chilli con carne – U našem video receptu saznajte kako pripremiti chilli con carne. – junetina (bez kosti), luk, češnjak, svježa crvena paprika (ljuta), svježa zelena paprika (ljuta), pelati rajčice, mesni temeljac (iz kocke), kukuruzno brašno, grah (crvenog, iz konzerve), ulje, sol i papar, Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na kockice. ; U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo meso, začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, po potrebi miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Potom umiješamo protisnuti češnjak, zelenu ljutu papriku očišćenu od petiljke i sjemenki i narezanu na trakice, a čim pusti miris umiješamo sjeckanu pelati rajčicu, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, po želji dodamo još jednu cijelu ljutu crvenu papriku i sve zajedno kuhamo po prilici jedan sat. ; U zasebnu zdjelicu ulijemo 100 ml vode, dodamo kukuruzno brašno, sve zajedno izmiješamo i umiješamo u lonac s mesom. ; Zatim u lonac umiješamo crveni grah iz konzerve, sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.; -</div>