- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Koktel od morskih kozica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti koktel od morskih kozica. – repovi morskih kozica (očišćenih), majoneza, kečap, hren, worchester umak, limeta, konjak, rukola, sol, bijeli papar, tabasco, U zdjelu stavimo majonezu, dodamo kečap, hren, worchester umak, sok polovice limete, konjak, začinimo solju, paprom i tabascom te dobro izmiješamo sastojke. ; Rukolu očistimo, operemo, ocijedimo i rasporedimo u koktel čaše (za martini i sl.). ; Očišćene repove morskih kozica prokuhamo u slanoj vodi, po prilici dvije minute, začinimo paprom i raspodijelimo po salati. ; Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom, posipamo s još nekoliko repova morskih kozica, svaku čašu ukrasimo kolutom limete i poslužimo.; – Koktel od morskih kozica je lagano predjelo dostojno blagdanskog objeda. Karakteristično za njega je da se repići morskih kozica umaču u slatkasti rozi umak koji je jedva primjetno začinjen sa par kapi tabasco umaka. Ne brinite, ljutina je toliko razrijeđena da je jelo pogodno i za one koji podnose samo najlaganija jela!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Koktel od morskih kozica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti koktel od morskih kozica. – repovi morskih kozica (očišćenih), majoneza, kečap, hren, worchester umak, limeta, konjak, rukola, sol, bijeli papar, tabasco, U zdjelu stavimo majonezu, dodamo kečap, hren, worchester umak, sok polovice limete, konjak, začinimo solju, paprom i tabascom te dobro izmiješamo sastojke. ; Rukolu očistimo, operemo, ocijedimo i rasporedimo u koktel čaše (za martini i sl.). ; Očišćene repove morskih kozica prokuhamo u slanoj vodi, po prilici dvije minute, začinimo paprom i raspodijelimo po salati. ; Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom, posipamo s još nekoliko repova morskih kozica, svaku čašu ukrasimo kolutom limete i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Koktel od morskih kozica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti koktel od morskih kozica. – repovi morskih kozica (očišćenih), majoneza, kečap, hren, worchester umak, limeta, konjak, rukola, sol, bijeli papar, tabasco, U zdjelu stavimo majonezu, dodamo kečap, hren, worchester umak, sok polovice limete, konjak, začinimo solju, paprom i tabascom te dobro izmiješamo sastojke. ; Rukolu očistimo, operemo, ocijedimo i rasporedimo u koktel čaše (za martini i sl.). ; Očišćene repove morskih kozica prokuhamo u slanoj vodi, po prilici dvije minute, začinimo paprom i raspodijelimo po salati. ; Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom, posipamo s još nekoliko repova morskih kozica, svaku čašu ukrasimo kolutom limete i poslužimo.; -</div>