- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Njoki s tartufima i vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s tartufima i vrganjima. – njoki, tartufi (bijeli) (i vrganji iz staklenke), vrganji (sušenih), maslac, vrhnje za kuhanje, parmezan, sol, Prije svega sušene vrganje namočimo u zdjelicu s hladnom vodom da omekšaju. ; Zatim u lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi rastopimo maslac, dodamo omekšale i ocijeđene vrganje i pržimo ih 1-2 minute. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mješavinu tartufa i vrganja, začinimo solju, sve zajedno izmiješamo i kada zavri kuhamo 3-4 minute. ; Gotove njoke ocijedimo, rasporedimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom, sve zajedno posipamo s malo svježe naribanog parmezana i ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i poslužimo.; – Jednostavnost na prvom mjestu – tako bi se mogao opisati ovaj recept. Sasvim lagan umak i neutralan okus njoka dopuštaju tartufima i gljivama da izbiju u prvi plan i zavedu Vas svojim karakterističnim okusom.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Njoki s tartufima i vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s tartufima i vrganjima. – njoki, tartufi (bijeli) (i vrganji iz staklenke), vrganji (sušenih), maslac, vrhnje za kuhanje, parmezan, sol, Prije svega sušene vrganje namočimo u zdjelicu s hladnom vodom da omekšaju. ; Zatim u lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi rastopimo maslac, dodamo omekšale i ocijeđene vrganje i pržimo ih 1-2 minute. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mješavinu tartufa i vrganja, začinimo solju, sve zajedno izmiješamo i kada zavri kuhamo 3-4 minute. ; Gotove njoke ocijedimo, rasporedimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom, sve zajedno posipamo s malo svježe naribanog parmezana i ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Njoki s tartufima i vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s tartufima i vrganjima. – njoki, tartufi (bijeli) (i vrganji iz staklenke), vrganji (sušenih), maslac, vrhnje za kuhanje, parmezan, sol, Prije svega sušene vrganje namočimo u zdjelicu s hladnom vodom da omekšaju. ; Zatim u lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi rastopimo maslac, dodamo omekšale i ocijeđene vrganje i pržimo ih 1-2 minute. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mješavinu tartufa i vrganja, začinimo solju, sve zajedno izmiješamo i kada zavri kuhamo 3-4 minute. ; Gotove njoke ocijedimo, rasporedimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom, sve zajedno posipamo s malo svježe naribanog parmezana i ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i poslužimo.; -</div>