- Almo Čatlak
- 230 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Punjena patka – Saznajte kako pripremiti punjenu patku u našem video receptu. – patka ((po prilici 3 kg)), pačja jetra, pročišćeni maslac, ljutika, šampinjoni, mljevena junetina ((od vrata)), suhe šljive, konjak, slanina (dimljene), jaje, kesten (očišćenih), svinjska mast, sol i papar, Pačja jetra očistimo od žilica, te ih kratko (2-3 minute) pržimo u tavi na pročišćenom maslacu, a potom ih izvadimo na stranu i nasjeckamo. ; U tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckanu ljutiku, šampinjone narezane na listiće, mljeveno meso, suhe šljive narezane na trakice, te miješajući pržimo 10-ak minuta i stavimo na stranu da se malo ohladi. ; U zdjelu s ohlađenom mesnom smjesom dodamo umućeno jaje, sjeckanu slaninu, kuhane kestene narezane na četvrtine, ulijemo konjak, te sve zajedno nježno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Patku izvana i iznutra začinimo solju i paprom, nadjenemo je pripremljenom smjesom, te zatvorimo otvor da tijekom pečenja ne izlazi nadjev. ; Ovako pripremljenu patku kratko popržimo sa svih strana na svinjskoj masti, premjestimo je u lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 120°C, po prilici 3 sata (za svaki kg po jedan sat). Za ljepšu boju i hrskavu koricu, 10 minuta prije kraja možemo podići temperaturu na 180°C. ; Na kraju, dio umaka od pečenja prelijemo u tavu iznad vatre, po želji začinimo i zgusnemo, te poslužimo uz patku.; – Punjena patka. Hm, što još dodati? Svi znamo kako se uživa u ovoj poznatoj deliciji. No nakon što pogledate naš prijedlog za pripremu nadjeva ovog poznatog specijaliteta, više ništa neće biti isto.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Punjena patka – Saznajte kako pripremiti punjenu patku u našem video receptu. – patka ((po prilici 3 kg)), pačja jetra, pročišćeni maslac, ljutika, šampinjoni, mljevena junetina ((od vrata)), suhe šlive, konjak, slanina (dimljene), jaje, kesten (očišćenih), svinjska mast, sol i papar, Pačja jetra očistimo od žilica, te ih kratko (2-3 minute) pržimo u tavi na pročišćenom maslacu, a potom ih izvadimo na stranu i nasjeckamo. ; U tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckanu ljutiku, šampinjone narezane na listiće, mljeveno meso, suhe šljive narezane na trakice, te miješajući pržimo 10-ak minuta i stavimo na stranu da se malo ohladi. ; U zdjelu s ohlađenom mesnom smjesom dodamo umućeno jaje, sjeckanu slaninu, kuhane kestene narezane na četvrtine, ulijemo konjak, te sve zajedno nježno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Patku izvana i iznutra začinimo solju i paprom, nadjenemo je pripremljenom smjesom, te zatvorimo otvor da tijekom pečenja ne izlazi nadjev. ; Ovako pripremljenu patku kratko popržimo sa svih strana na svinjskoj masti, premjestimo je u lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 120°C, po prilici 3 sata (za svaki kg po jedan sat). Za ljepšu boju i hrskavu koricu, 10 minuta prije kraja možemo podići temperaturu na 180°C. ; Na kraju, dio umaka od pečenja prelijemo u tavu iznad vatre, po želji začinimo i zgusnemo, te poslužimo uz patku.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Punjena patka – Saznajte kako pripremiti punjenu patku u našem video receptu. – patka ((po prilici 3 kg)), pačja jetra, pročišćeni maslac, ljutika, šampinjoni, mljevena junetina ((od vrata)), suhe šlive, konjak, slanina (dimljene), jaje, kesten (očišćenih), svinjska mast, sol i papar, Pačja jetra očistimo od žilica, te ih kratko (2-3 minute) pržimo u tavi na pročišćenom maslacu, a potom ih izvadimo na stranu i nasjeckamo. ; U tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckanu ljutiku, šampinjone narezane na listiće, mljeveno meso, suhe šljive narezane na trakice, te miješajući pržimo 10-ak minuta i stavimo na stranu da se malo ohladi. ; U zdjelu s ohlađenom mesnom smjesom dodamo umućeno jaje, sjeckanu slaninu, kuhane kestene narezane na četvrtine, ulijemo konjak, te sve zajedno nježno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Patku izvana i iznutra začinimo solju i paprom, nadjenemo je pripremljenom smjesom, te zatvorimo otvor da tijekom pečenja ne izlazi nadjev. ; Ovako pripremljenu patku kratko popržimo sa svih strana na svinjskoj masti, premjestimo je u lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 120°C, po prilici 3 sata (za svaki kg po jedan sat). Za ljepšu boju i hrskavu koricu, 10 minuta prije kraja možemo podići temperaturu na 180°C. ; Na kraju, dio umaka od pečenja prelijemo u tavu iznad vatre, po želji začinimo i zgusnemo, te poslužimo uz patku.; -</div>