- Almo Čatlak
- 80 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar iz pećnice s umakom od peršina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar iz pećnice s umakom od peršina. – bakalar ((fileta)), krumpir, bosiljak (svježeg), mrkva, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), slani inćuni, kapare, pinjoli, vrganji (sušenih), bijelo vino, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega krumpir stavimo u lonac s hladnom vodom i kada zavri kuhamo na srednje jakoj vatri po prilici 20 minuta. Kuhane krumpire izvadimo iz vode i ostavimo da se ohlade, a potom ih ogulimo i narežemo na tanke ploške. ; Za to vrijeme sušene vrganje namočimo u hladnoj vodi i kada omekšaju ocijedimo ih. ; U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, preko njega složimo ploške krumpira i malo posolimo. ; Preko krumpira stavimo filete bakalara, začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 20 minuta. ; Za to vrijeme u sjekač stavimo luk, mrkvu, češnjak, vrganje, sjeckane slane inćune, kapare, pinjole, nekoliko listova svježeg bosiljka, sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, tri žlice maslinovog ulja, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Potom ribu iz pećnice odozgo prekrijemo pripremljenim umakom, sve zajedno stavimo peći još 15 minuta u pećnicu na istu temperaturu, te poslužimo.; – Kako ga ne bismo jeli samo na dane kada se posti, bakalar smo u ovoj modernoj i ukusnoj varijanti s peršinom i pinjolima odlučili uvesti i na ne-blagdanski jelovnik! Sigurni smo da će Vam se svidjeti ovaj pomalo neuobičajeni način spremanja te toliko ukusne ribe.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Bakalar iz pećnice s umakom od peršina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar iz pećnice s umakom od peršina. – riba bakalar ((fileta)), krumpir, bosiljak (svježeg), mrkva, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), slani inćuni, kapare, pinjoli, vrganji (sušenih), bijelo vino, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega krumpir stavimo u lonac s hladnom vodom i kada zavri kuhamo na srednje jakoj vatri po prilici 20 minuta. Kuhane krumpire izvadimo iz vode i ostavimo da se ohlade, a potom ih ogulimo i narežemo na tanke ploške. ; Za to vrijeme sušene vrganje namočimo u hladnoj vodi i kada omekšaju ocijedimo ih. ; U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, preko njega složimo ploške krumpira i malo posolimo. ; Preko krumpira stavimo filete bakalara, začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 20 minuta. ; Za to vrijeme u sjekač stavimo luk, mrkvu, češnjak, vrganje, sjeckane slane inćune, kapare, pinjole, nekoliko listova svježeg bosiljka, sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, tri žlice maslinovog ulja, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Potom ribu iz pećnice odozgo prekrijemo pripremljenim umakom, sve zajedno stavimo peći još 15 minuta u pećnicu na istu temperaturu, te poslužimo.; -</div>