- Almo Čatlak
- 120 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pikantni mesni lonac s mahunama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni mesni lonac s mahunama. – junetina (za gulaš), mahune (žutih), luk, slanina (dimljene), češnjak, ljuta mljevena paprika, koncentrat rajčice, kečap, mesni temeljac, balzamični ocat, ulje, sol i papar, U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, junetinu narezanu na kocke veličine zalogaja, sve zajedno začinimo solju i paprom, te na srednje jakoj vatri pirjamo dok ne ispari tekućina što će je meso ispustiti. ; Zatim u lonac protisnemo češnjak, dodamo dimljenu slaninu narezanu na trakice, mljevenu ljutu crvenu papriku, koncentrat rajčice, kečap i sve zajedno malo izmiješamo.; Čim češnjak zamiriše ulijemo mesnu juhu, a kada zavri kuhamo na laganoj vatri po potrebi podlijevajući juhom (po prilici jedan sat). ; Zatim u lonac ulijemo balzamički ocat, očiščene i oprane mahune narezane na dužinu tri centimetra, malo izmiješamo, te na laganoj vatri kuhamo još 30-ak minuta, odnosno dok meso ne omekša i poslužimo.; – „Neki to vole vruće,“ naslov je poznatog filma, a ovom bi se jelu slobodno moglo nadjenuti ime „Neki to vole pikantno“. Mahune, same po sebi dosta blaga okusa, u ovom će jelu izvrsno nadopuniti junetinu, slaninu, papričicu i ostale nešto jače okuse.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pikantni mesni lonac s mahunama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni mesni lonac s mahunama. – junetina (za gulaš), mahune (žutih), luk, slanina (dimljene), češnjak, ljuta mljevena paprika, koncentrat rajčice, kečap, mesni temeljac, balzamički ocat, ulje, sol i papar, U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, junetinu narezanu na kocke veličine zalogaja, sve zajedno začinimo solju i paprom, te na srednje jakoj vatri pirjamo dok ne ispari tekućina što će je meso ispustiti. ; Zatim u lonac protisnemo češnjak, dodamo dimljenu slaninu narezanu na trakice, mljevenu ljutu crvenu papriku, koncentrat rajčice, kečap i sve zajedno malo izmiješamo.; Čim češnjak zamiriše ulijemo mesnu juhu, a kada zavri kuhamo na laganoj vatri po potrebi podlijevajući juhom (po prilici jedan sat). ; Zatim u lonac ulijemo balzamički ocat, očiščene i oprane mahune narezane na dužinu tri centimetra, malo izmiješamo, te na laganoj vatri kuhamo još 30-ak minuta, odnosno dok meso ne omekša i poslužimo.; -</div>