- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Cannelloni s nadjevom od piletine – U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone s nadjevom od piletine. – tjestenina za lazanje, pileći file, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), kadulja (sjeckana), jaje, umak bešamel, parmezan, sol i papar, Listove svježe tjestenine prerežemo tako da dobijemo po prilici kvadratne oblike prikladne za savijanje u cannellone. ; Piletinu narežemo na kocke, luk na četvrtine, a češnje češnjaka ogulimo. Sve zajedno stavimo u multipraktik i ugrubo nasjeckamo. ; Zatim, dodamo listiće peršina, kadulju, sol i papar te ponovo sjeckamo dok sastojci ne budu fino usitnjeni. Na kraju dodamo jaja i još jednom izradimo smjesu. ; Dobivenom smjesom nadijevamo listove tijesta, savijamo ih i slažemo u namašćenu vatrostalnu posudu. ; Sve zajedno prelijemo kupovnim umakom bešamel, posipamo svježe naribanim parmezanom i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, 20-30 minuta.; – Pod nazivom cannelloni podrazumijevamo velike "valjke" od tjestenine. Mogu se kupiti već oblikovani, a možete ih raditi i sami, tako što svježe listove tjestenine valjate kao palačinke. Cannelone punimo različitim vrstama nadjeva, a potom ih najčešće zapečemo u pećnici; u našem slučaju punjene su sočnim nadjevom od piletine.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Cannelloni s nadjevom od piletine – U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone s nadjevom od piletine. – tjestenina za lazanje, pileći file, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), kadulja (sjeckana), jaje, umak bešamel, parmezan, sol i papar, Listove svježe tjestenine prerežemo tako da dobijemo po prilici kvadratne oblike prikladne za savijanje u cannellone. ; Piletinu narežemo na kocke, luk na četvrtine, a češnje češnjaka ogulimo. Sve zajedno stavimo u multipraktik i ugrubo nasjeckamo. ; Zatim, dodamo listiće peršina, kadulju, sol i papar te ponovo sjeckamo dok sastojci ne budu fino usitnjeni. Na kraju dodamo jaja i još jednom izradimo smjesu. ; Dobivenom smjesom nadijevamo listove tijesta, savijamo ih i slažemo u namašćenu vatrostalnu posudu. ; Sve zajedno prelijemo kupovnim umakom bešamel, posipamo svježe naribanim parmezanom i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, 20-30 minuta.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Cannelloni s nadjevom od piletine – U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone s nadjevom od piletine. – tjestenina za lazanje, pileći file, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), kadulja (sjeckana), jaje, umak bešamel, parmezan, sol i papar, Listove svježe tjestenine prerežemo tako da dobijemo po prilici kvadratne oblike prikladne za savijanje u cannellone. ; Piletinu narežemo na kocke, luk na četvrtine, a češnje češnjaka ogulimo. Sve zajedno stavimo u multipraktik i ugrubo nasjeckamo. ; Zatim, dodamo listiće peršina, kadulju, sol i papar te ponovo sjeckamo dok sastojci ne budu fino usitnjeni. Na kraju dodamo jaja i još jednom izradimo smjesu. ; Dobivenom smjesom nadijevamo listove tijesta, savijamo ih i slažemo u namašćenu vatrostalnu posudu. ; Sve zajedno prelijemo kupovnim umakom bešamel, posipamo svježe naribanim parmezanom i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, 20-30 minuta.; -</div>