- Almo Čatlak
- 70 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pureći svici nadjeveni umakom pesto genovese i svježim kravljim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće svitke nadjevene umakom pesto genovese i svježim kravljim sirom. – pureći odrezak, luk, mrkva, bijelo vino (suho), pelati rajčice, zelene masline (otkoštene), svježi sir, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Za početak pripremimo umak pesto genovese tako da ogulimo češnjak, grubo ga narežemo, zatim stavimo u mužar i malo ga izdrobimo. Sada na češnjak dodamo dio pinjola i lagano i dalje gnječimo. ; Nakon 3-4 minute, kada smo dobro usitnili sastojke, dodamo preostale pinjole te i njih dobro usitnimo. ; Sada naribamo parmezan, a svježe listove bosiljka nasjeckamo. Zatim bosiljak dodamo u mužar s pinjolima i dalje gnječimo dok ne izmiješamo smjesu. ; Sada u smjesu dodamo svježe naribani parmezan, ulijemo maslinovo ulje i izradimo u jednoličnu smjesu. ; Sada pureće odreske rasprostimo na ravnu površinu i nježno istučemo ravnom stranom bata za meso. Zatim sa odrezaka skinemo žilice i kožice i meso malo posolimo. ; Sada odreske tanko premažemo svježim kravljim sirom i preko sira stavimo sloj umaka pesto genovese. Kada smo pripremili sve odreske, upalimo vatru i zagrijemo ulje. ; Pureće svitke sada savijamo, pričvrstimo čačkalicom i stavljamo ih na vruću nauljenu tavu. Odmah zatim nasjeckamo luk, a mrkvu narežemo na kockice. Svitke u međuvremenu okrenemo na drugu stranu. ; U tavu sa svicima zatim dodamo narezanu mrkvu i luk i povremeno miješajući pržimo dok povrće ne omekša. ; Nakon 4-5 minuta u tavu ulijemo malo suhog bijelog vina i pričekamo da napola ispari. ; U tavu zatim dodamo pelati rajčicu, malo ju izgnječimo vilicom, dodamo cijele masline, sastojke poklopimo i dalje kuhamo. ; Nakon desetak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; –
; –