- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Archives: Recipes
Juha od rajčice s repovima morskih kozica

- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Juha od rajčice s repovima morskih kozica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od rajčice s repovima morskih kozica. – pelati rajčice, repovi morskih kozica (očišćenih), bijelo vino (suhog), slani inćuni, med (od bagrema), luk, češnjak, đumbir, bosiljak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Luk i listiće bosiljka nasjeckamo, češnjak protisnemo, a đumbir naribamo. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Zatim dodamo naribani đumbir i protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Potom dodamo filete inćuna, pelati rajčice s umakom, promiješamo i kuhamo dalje na laganoj vatri. ; Nakon četiri, pet minuta, u lonac ulijemo cca. 150 ml vode i štapnim mikserom izradimo sastojke. ; Kada smo dobili gustu juhu dodamo med, repove morskih kozica, začinimo paprom i kuhamo dalje. ; Nakon tri, četiri minute kuhanja dodamo sjeckani bosiljak, promiješamo i juhu možemo poslužiti.
; – Ako volite mediteransku kuhinju, ova juha od rajčica je prava stvar za Vas, a dodatak repova morskih kozica, slanih inćuna i još pokojeg tajnog sastojka, koji oplemenjuju ovu juhicu, čine ju stvarno neodoljivom.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha od rajčice s repovima morskih kozica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od rajčice s repovima morskih kozica. – pelati rajčice, repovi morskih kozica (očišćenih), bijelo vino (suhog), slani inćuni, med (od bagrema), luk, češnjak, đumbir, bosiljak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Luk i listiće bosiljka nasjeckamo, češnjak protisnemo, a đumbir naribamo. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Zatim dodamo naribani đumbir i protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Potom dodamo filete inćuna, pelati rajčice s umakom, promiješamo i kuhamo dalje na laganoj vatri. ; Nakon četiri, pet minuta, u lonac ulijemo cca. 150 ml vode i štapnim mikserom izradimo sastojke. ; Kada smo dobili gustu juhu dodamo med, repove morskih kozica, začinimo paprom i kuhamo dalje. ; Nakon tri, četiri minute kuhanja dodamo sjeckani bosiljak, promiješamo i juhu možemo poslužiti.
; -</div>
; – Ako volite mediteransku kuhinju, ova juha od rajčica je prava stvar za Vas, a dodatak repova morskih kozica, slanih inćuna i još pokojeg tajnog sastojka, koji oplemenjuju ovu juhicu, čine ju stvarno neodoljivom.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha od rajčice s repovima morskih kozica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od rajčice s repovima morskih kozica. – pelati rajčice, repovi morskih kozica (očišćenih), bijelo vino (suhog), slani inćuni, med (od bagrema), luk, češnjak, đumbir, bosiljak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Luk i listiće bosiljka nasjeckamo, češnjak protisnemo, a đumbir naribamo. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Zatim dodamo naribani đumbir i protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Potom dodamo filete inćuna, pelati rajčice s umakom, promiješamo i kuhamo dalje na laganoj vatri. ; Nakon četiri, pet minuta, u lonac ulijemo cca. 150 ml vode i štapnim mikserom izradimo sastojke. ; Kada smo dobili gustu juhu dodamo med, repove morskih kozica, začinimo paprom i kuhamo dalje. ; Nakon tri, četiri minute kuhanja dodamo sjeckani bosiljak, promiješamo i juhu možemo poslužiti.
; -</div>
Špinat s jajima i bešamel umakom

- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Špinat s jajima i bešamel umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom. – špinat (svježeg), bešamel umak, jaje, parmezan, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. ; U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta. ; Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Kreativna kombinacija špinata, jaja, parmezana i bešamel umaka pravi je izazov za gurmane. Ukoliko se smatrate gurmanom, ne propustite naučiti, a potom i pripremiti ovo jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Špinat s jajima i bešamel umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom. – špinat (svježeg), bešamel umak, jaje, parmezan, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. ; U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta. ; Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
; – Kreativna kombinacija špinata, jaja, parmezana i bešamel umaka pravi je izazov za gurmane. Ukoliko se smatrate gurmanom, ne propustite naučiti, a potom i pripremiti ovo jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Špinat s jajima i bešamel umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom. – špinat (svježeg), bešamel umak, jaje, parmezan, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. ; U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta. ; Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Bloody Mary koktel

- Fina Malinić
- 5 min
- 1 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
Po prvi put pripremljen 1921. godine u Harry’s New york Baru u Parizu. Bloody Mary koktel je specifičnog okusa koji nije za svakoga.
Bloody Mary koktel – U našem receptu saznajte kako pripremiti Bloody Mary koktel. – sok od rajčice, votka, sok od limuna, worchester umak, umak tabasco, sol, papar, celer, U shaker ili blender stavite 3-4 kockice leda, potom dodajte votku.; Preko votke sipajte sok od rajčice, sok od limuna, sol i papar po želji i nekoliko kapi worchester umaka i tabasca. ; Sve zajedno dobro protresite u shakeru ili promiksajte u blenderu.; Bloody Mary koktel poslužite u čaši te ukrasite grančicom celera i kriškom limuna.; –
Piletina s 40 češnjaka

- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s 40 češnjaka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s 40 češnjaka. – pile ((po prilici 1.5 kg)), češnjak, limun, ružmarin, kruh (bijelog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega pile narežemo na osam djelova, posolimo ga i popaprimo, te premjestimo u vrećicu za pečenje u pećnici. ; Zatim u vrećicu dodamo očišćene režnjeve češnjaka, nekoliko tankih kriški limuna, ulijemo po prilici 150 ml maslinovog ulja, dodamo grančicu ružmarina, zatvorimo vrećicu i sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Na vrhu vrećice čačkalicom probijemo rupicu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici jedan i pol sat. ; Pečeno meso izvadimo iz vrećice, stavimo na tanjure i pokapamo sokom od pečenja. ; U zdjelicu stavimo nekoliko pečenih režnjeva češnjaka i umaka od pečenja, sve zajedno malo izgnječimo vilicom, te namažemo na prepečeni kruh koji poslužimo uz meso.; – Garantiramo da nakon što pripremite ovo jelo niti jedan jedini vampir narednih sto godina neće kročiti blizu Vaše kuhinje! Ljubitelji češnjaka oduševit će se jednostavnom pripremom ovog specijaliteta, a krajnji će rezultat jednostavno oboriti s nogu sve koji ga probaju!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Piletina s 40 češnjaka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s 40 češnjaka. – pile ((po prilici 1.5 kg)), češnjak, limun, ružmarin, kruh (bijelog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega pile narežemo na osam djelova, posolimo ga i popaprimo, te premjestimo u vrećicu za pečenje u pećnici. ; Zatim u vrećicu dodamo očišćene režnjeve češnjaka, nekoliko tankih kriški limuna, ulijemo po prilici 150 ml maslinovog ulja, dodamo grančicu ružmarina, zatvorimo vrećicu i sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Na vrhu vrećice čačkalicom probijemo rupicu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici jedan i pol sat. ; Pečeno meso izvadimo iz vrećice, stavimo na tanjure i pokapamo sokom od pečenja. ; U zdjelicu stavimo nekoliko pečenih režnjeva češnjaka i umaka od pečenja, sve zajedno malo izgnječimo vilicom, te namažemo na prepečeni kruh koji poslužimo uz meso.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Piletina s 40 češnjaka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s 40 češnjaka. – pile ((po prilici 1.5 kg)), češnjak, limun, ružmarin, kruh (bijelog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega pile narežemo na osam djelova, posolimo ga i popaprimo, te premjestimo u vrećicu za pečenje u pećnici. ; Zatim u vrećicu dodamo očišćene režnjeve češnjaka, nekoliko tankih kriški limuna, ulijemo po prilici 150 ml maslinovog ulja, dodamo grančicu ružmarina, zatvorimo vrećicu i sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Na vrhu vrećice čačkalicom probijemo rupicu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici jedan i pol sat. ; Pečeno meso izvadimo iz vrećice, stavimo na tanjure i pokapamo sokom od pečenja. ; U zdjelicu stavimo nekoliko pečenih režnjeva češnjaka i umaka od pečenja, sve zajedno malo izgnječimo vilicom, te namažemo na prepečeni kruh koji poslužimo uz meso.; -</div>
Pašta sa slanutkom

- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pašta sa slanutkom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštu sa slanutkom. – goveđi temeljac, slanutak (iz konzerve), tjestenina (tagliatelle), češnjak, koncentrat rajčice, majčina dušica (sušene), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo koncentrat rajčice, majčinu dušicu, promiješamo i kratko pržimo. ; Čim češnjak zamiriše, dodamo ocijeđeni slanutak, ulijemo juhu i sastojke izradimo štapnim mikserom, pazeći da nam ostane polovica cijelih slanutaka. ; Zatim dodamo tjesteninu, posolimo i kuhamo 10-ak minuta, odnosno dok se tjestenina ne skuha.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Svi smo čuli za pašta fažol, odnosno tjesteninu s grahom, a ovaj recept mu je vrlo sličan, osim što je sa slanutkom. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pašta sa slanutkom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštu sa slanutkom. – goveđi temeljac, slanutak (iz konzerve), tjestenina (tagliatelle), češnjak, koncentrat rajčice, majčina dušica (sušene), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo koncentrat rajčice, majčinu dušicu, promiješamo i kratko pržimo. ; Čim češnjak zamiriše, dodamo ocijeđeni slanutak, ulijemo juhu i sastojke izradimo štapnim mikserom, pazeći da nam ostane polovica cijelih slanutaka. ; Zatim dodamo tjesteninu, posolimo i kuhamo 10-ak minuta, odnosno dok se tjestenina ne skuha.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
; – Svi smo čuli za pašta fažol, odnosno tjesteninu s grahom, a ovaj recept mu je vrlo sličan, osim što je sa slanutkom. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pašta sa slanutkom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštu sa slanutkom. – goveđi temeljac, slanutak (iz konzerve), tjestenina (tagliatelle), češnjak, koncentrat rajčice, majčina dušica (sušene), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo koncentrat rajčice, majčinu dušicu, promiješamo i kratko pržimo. ; Čim češnjak zamiriše, dodamo ocijeđeni slanutak, ulijemo juhu i sastojke izradimo štapnim mikserom, pazeći da nam ostane polovica cijelih slanutaka. ; Zatim dodamo tjesteninu, posolimo i kuhamo 10-ak minuta, odnosno dok se tjestenina ne skuha.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Pikantna junetina na način „Szechuan“

- Almo Čatlak
- 160 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pikantna junetina na način „Szechuan“ – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu junetinu na način "Szechuan". – juneći but, svježa zelena paprika, svježa crvena paprika, umak od graha (crnog), koncentrat rajčice, umak od ljutih papričica, med (od bagrema), sojin umak, ulje, Paprike očistimo i narežemo na trakice, a meso očistimo od žilica i kožica te ga narežemo na tanke ploške.; Zatim meso premjestimo u posudu za mariniranje, prelijemo ga polovicom sojinog umaka, dodamo polovicu umaka od ljutih papričica, dobro izmiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak na dva sata. ; U ugrijani wok ulijemo dvije, tri žlice ulja, dodamo marinirano meso i pržimo ga 5-6 minuta, stalno miješajući. ; Potom dodamo koncentrat rajčice, preostali umak od ljutih papričica, trakice paprika, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon tri, četiri minute pirjanja ulijemo preostali sojin umak, umak do crnog graha, med, promiješamo i kuhamo još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Kineska kuhinja je vrlo zdrava i ukusna, a jela pripremana na način koji se koristi u pokrajini Szechuan obilježava dodatna ljutina, ali je i okus nešto posebno.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pikantna junetina na način „Szechuan“ – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu junetinu na način "Szechuan". – juneći but, svježa zelena paprika, svježa crvena paprika, umak od graha (crnog), koncentrat rajčice, umak od ljutih papričica, med (od bagrema), sojin umak, ulje, Paprike očistimo i narežemo na trakice, a meso očistimo od žilica i kožica te ga narežemo na tanke ploške.; Zatim meso premjestimo u posudu za mariniranje, prelijemo ga polovicom sojinog umaka, dodamo polovicu umaka od ljutih papričica, dobro izmiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak na dva sata. ; U ugrijani wok ulijemo dvije, tri žlice ulja, dodamo marinirano meso i pržimo ga 5-6 minuta, stalno miješajući. ; Potom dodamo koncentrat rajčice, preostali umak od ljutih papričica, trakice paprika, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon tri, četiri minute pirjanja ulijemo preostali sojin umak, umak do crnog graha, med, promiješamo i kuhamo još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pikantna junetina na način „Szechuan“ – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu junetinu na način "Szechuan". – juneći but, svježa zelena paprika, svježa crvena paprika, umak od graha (crnog), koncentrat rajčice, umak od ljutih papričica, med (od bagrema), sojin umak, ulje, Paprike očistimo i narežemo na trakice, a meso očistimo od žilica i kožica te ga narežemo na tanke ploške.; Zatim meso premjestimo u posudu za mariniranje, prelijemo ga polovicom sojinog umaka, dodamo polovicu umaka od ljutih papričica, dobro izmiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak na dva sata. ; U ugrijani wok ulijemo dvije, tri žlice ulja, dodamo marinirano meso i pržimo ga 5-6 minuta, stalno miješajući. ; Potom dodamo koncentrat rajčice, preostali umak od ljutih papričica, trakice paprika, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon tri, četiri minute pirjanja ulijemo preostali sojin umak, umak do crnog graha, med, promiješamo i kuhamo još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Čokoladna panna cotta

- Almo Čatlak
- 200 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Čokoladna panna cotta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti čokoladnu panna cottu. – slatko vrhnje, čokolada za kuhanje, mlijeko, šećer, želatina ((instant)), džem od višanja, sol, U lonac ulijemo slatko vrhnje i mlijeko, dodamo šećer, dobro promiješamo i kuhamo pazeći da tekućina ne zavri. ; Pred kraj dodamo prstohvat soli, nasjeckanu čokoladu, maknemo s vatre i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Zatim umiješamo instant želatinu, pazeći da ne ostanu grudice. Vodom ovlažimo čaše, na dno stavimo po žličicu džema od višanja, kroz sito ulijemo čokoladnu smjesu, i stavimo u hladnjak da smjesa stvrdne. ; Nakon tri sata panna cottu izvadimo i možemo poslužiti.; – Panna cotta je zaista poznata i jedinstvena slastica kojoj se ništa ne treba dodati. Mi smo ipak dodali malo čokolade i, vjerujte, nismo pogriješili.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Čokoladna panna cotta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti čokoladnu panna cottu. – slatko vrhnje, čokolada za kuhanje, mlijeko, šećer, želatina ((instant)), džem od višanja, sol, U lonac ulijemo slatko vrhnje i mlijeko, dodamo šećer, dobro promiješamo i kuhamo pazeći da tekućina ne zavri. ; Pred kraj dodamo prstohvat soli, nasjeckanu čokoladu, maknemo s vatre i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Zatim umiješamo instant želatinu, pazeći da ne ostanu grudice. Vodom ovlažimo čaše, na dno stavimo po žličicu džema od višanja, kroz sito ulijemo čokoladnu smjesu, i stavimo u hladnjak da smjesa stvrdne. ; Nakon tri sata panna cottu izvadimo i možemo poslužiti.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Čokoladna panna cotta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti čokoladnu panna cottu. – slatko vrhnje, čokolada za kuhanje, mlijeko, šećer, želatina ((instant)), džem od višanja, sol, U lonac ulijemo slatko vrhnje i mlijeko, dodamo šećer, dobro promiješamo i kuhamo pazeći da tekućina ne zavri. ; Pred kraj dodamo prstohvat soli, nasjeckanu čokoladu, maknemo s vatre i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Zatim umiješamo instant želatinu, pazeći da ne ostanu grudice. Vodom ovlažimo čaše, na dno stavimo po žličicu džema od višanja, kroz sito ulijemo čokoladnu smjesu, i stavimo u hladnjak da smjesa stvrdne. ; Nakon tri sata panna cottu izvadimo i možemo poslužiti.; -</div>
Kir Royal

- Almo Čatlak
- 5 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Pogodno za Vegane
Kir Royal – Saznajte kako pripremiti Kir Royal u našem video receptu. – sok od borovnice, sok od limuna, šećer, pjenušac, U lonac ulijemo sok od borovnice, limunov sok, dodamo šećer i kada zavri, bez miješanja kuhamo nekoliko minuta dok ne dobijemo polugusti sirup. ; Gotov sirup ostavimo da se potpuno ohladi. ; Kada se sirup ohladio, u prikladnu čašu ulijemo pjenušac, dolijemo pripremljeni sirup (na 100 ml pjenušca ulijemo po prilici 15 ml sirupa) i poslužimo koktel.; – Ovo je jedno od pića kojim se Francuzi diče, a imaju i razloga zašto. Svega četiri sastojka, od kojih je jedan pjenušac, čine elegantan koktel kojeg se, kao što mu i ime nalaže, ni kraljevi ne bi posramili!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kir Royal – Saznajte kako pripremiti Kir Royal u našem video receptu. – sok od borovnice, sok od limuna, šećer, pjenušac, U lonac ulijemo sok od borovnice, limunov sok, dodamo šećer i kada zavri, bez miješanja kuhamo nekoliko minuta dok ne dobijemo polugusti sirup. ; Gotov sirup ostavimo da se potpuno ohladi. ; Kada se sirup ohladio, u prikladnu čašu ulijemo pjenušac, dolijemo pripremljeni sirup (na 100 ml pjenušca ulijemo po prilici 15 ml sirupa) i poslužimo koktel.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kir Royal – Saznajte kako pripremiti Kir Royal u našem video receptu. – sok od borovnice, sok od limuna, šećer, pjenušac, U lonac ulijemo sok od borovnice, limunov sok, dodamo šećer i kada zavri, bez miješanja kuhamo nekoliko minuta dok ne dobijemo polugusti sirup. ; Gotov sirup ostavimo da se potpuno ohladi. ; Kada se sirup ohladio, u prikladnu čašu ulijemo pjenušac, dolijemo pripremljeni sirup (na 100 ml pjenušca ulijemo po prilici 15 ml sirupa) i poslužimo koktel.; -</div>
Tartar od ribe s narančom i maslinama

- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tartar od ribe s narančom i maslinama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tartar od ribe s narančom i maslinama. – pastrva (marinirane), dimljeni losos, iverak (dimljenog), naranča, češnjak, sok od limuna, masline (pečenih), origano, vlasac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega, ploške marinirane i dimljene ribe narežemo na kockice, a naranču ogulimo, očistimo, filetiramo i narežemo na kockice. ; U zdjelu ulijemo tri žlice maslinovog ulja, sok od limuna, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo origano, sjeckani vlasac, iskoštene sjeckane pečene masline, kockice naranče, dimljenu ribu, sve zajedno nježno izmiješamo i stavimo u hladnjak na jedan sat. ; Tartar od dimljene ribe slažemo tako da na tanjur stavimo okrugli oblik, model (npr. za krafne), napunimo ga smjesom dimljene ribe i podignemo odnosno odstranimo kalup. ; Oblikovani tartar od dimljene ribe ukrasimo vlascem i po želji koprom, te poslužimo.; – Kad se govori o tartaru, svi pomislimo na meso. E pa ovaj put bi Vas ta asocijacija odvela u krivom smjeru jer smo za Vas pripremili slastan tartar od lososa. Možete biti sigurni da kvalitetom i okusom neće nimalo zaostajati za svojim mesnim rođakom.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Tartar od ribe s narančom i maslinama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tartar od ribe s narančom i maslinama. – riba pastrva (marinirane), dimljeni losos, iverak (dimljenog), naranča, češnjak, sok od limuna, masline (pečenih), origano, vlasac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega, ploške marinirane i dimljene ribe narežemo na kockice, a naranču ogulimo, očistimo, filetiramo i narežemo na kockice. ; U zdjelu ulijemo tri žlice maslinovog ulja, sok od limuna, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo origano, sjeckani vlasac, iskoštene sjeckane pečene masline, kockice naranče, dimljenu ribu, sve zajedno nježno izmiješamo i stavimo u hladnjak na jedan sat. ; Tartar od dimljene ribe slažemo tako da na tanjur stavimo okrugli oblik, model (npr. za krafne), napunimo ga smjesom dimljene ribe i podignemo odnosno odstranimo kalup. ; Oblikovani tartar od dimljene ribe ukrasimo vlascem i po želji koprom, te poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Tartar od ribe s narančom i maslinama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tartar od ribe s narančom i maslinama. – riba pastrva (marinirane), dimljeni losos, iverak (dimljenog), naranča, češnjak, sok od limuna, masline (pečenih), origano, vlasac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega, ploške marinirane i dimljene ribe narežemo na kockice, a naranču ogulimo, očistimo, filetiramo i narežemo na kockice. ; U zdjelu ulijemo tri žlice maslinovog ulja, sok od limuna, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo origano, sjeckani vlasac, iskoštene sjeckane pečene masline, kockice naranče, dimljenu ribu, sve zajedno nježno izmiješamo i stavimo u hladnjak na jedan sat. ; Tartar od dimljene ribe slažemo tako da na tanjur stavimo okrugli oblik, model (npr. za krafne), napunimo ga smjesom dimljene ribe i podignemo odnosno odstranimo kalup. ; Oblikovani tartar od dimljene ribe ukrasimo vlascem i po želji koprom, te poslužimo.; -</div>
Nadjevene teleće roladice

- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Nadjevene teleće roladice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene teleće roladice. – teleći odrezak ((po 200 g)), krem sir, mileram, prošek, kapare, limun, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega teleće odreske nježno istučemo batom za meso i narežemo na podjednake komade. ; U zdjelu stavimo krem sir i mileram, dodamo naribanu koricu limuna i kapare, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Dobivenom smjesom tanko premažemo odreske, zamotamo ih i svaki učvrstimo čačkalicom. ; Zatim odreske malo posolimo, popaprimo i stavimo pržiti sa svih trana u vruću tavu na malo maslinovog ulja. ; Pržene rolade izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo prošek, te pjenjačom miješamo po dnu tave kako bi oslobodili karamelizirani sloj od prženja.; Zatim u tavu umiješamo smjesu milerama i sira, a kada smo dobili jednoličan umak, zajedno s mesom stavimo na tanjure i poslužimo.; – Teletina je sama po sebi specijalitet za prste polizati, ali kad joj se još doda nadjev poput ovog našeg sa krem sirom, prošekom i kaparima, dobije se nešto čak i bolje… Umjesto da nam vjerujete na riječ, radije pokušajte i uvjerite se sami.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Nadjevene teleće roladice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene teleće roladice. – teleći odrezak ((po 200 g)), krem sir, mileram, prošek, kapare, limun, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega teleće odreske nježno istučemo batom za meso i narežemo na podjednake komade. ; U zdjelu stavimo krem sir i mileram, dodamo naribanu koricu limuna i kapare, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Dobivenom smjesom tanko premažemo odreske, zamotamo ih i svaki učvrstimo čačkalicom. ; Zatim odreske malo posolimo, popaprimo i stavimo pržiti sa svih trana u vruću tavu na malo maslinovog ulja. ; Pržene rolade izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo prošek, te pjenjačom miješamo po dnu tave kako bi oslobodili karamelizirani sloj od prženja.; Zatim u tavu umiješamo smjesu milerama i sira, a kada smo dobili jednoličan umak, zajedno s mesom stavimo na tanjure i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Nadjevene teleće roladice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene teleće roladice. – teleći odrezak ((po 200 g)), krem sir, mileram, prošek, kapare, limun, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega teleće odreske nježno istučemo batom za meso i narežemo na podjednake komade. ; U zdjelu stavimo krem sir i mileram, dodamo naribanu koricu limuna i kapare, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Dobivenom smjesom tanko premažemo odreske, zamotamo ih i svaki učvrstimo čačkalicom. ; Zatim odreske malo posolimo, popaprimo i stavimo pržiti sa svih trana u vruću tavu na malo maslinovog ulja. ; Pržene rolade izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo prošek, te pjenjačom miješamo po dnu tave kako bi oslobodili karamelizirani sloj od prženja.; Zatim u tavu umiješamo smjesu milerama i sira, a kada smo dobili jednoličan umak, zajedno s mesom stavimo na tanjure i poslužimo.; -</div>
Juneći odresci s mozzarellom i pršutom

- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći odresci s mozzarellom i pršutom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s mozzarellom i pršutom. – juneći odrezak ((debljine 3 cm)), pršut, sir mozzarella, kapare, kadulja (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Juneće odreske s gornje strane začinimo solju i paprom i premažemo maslinovim uljem. ; Na svaki odrezak stavimo nekoliko manjih listića svježe kadulje, te ovako pripremljene stavimo pržiti u vruću tavu, začinjenom stranom prema dolje. Gornju stranu odrezaka malo posolimo i odreske pržimo po prilici 2 minute. ; Zatim odreske izvadimo na radnu površinu, prženom stranom prema gore, te svaki prekrijemo s dvije tanke ploške mozzarelle, na nju stavimo 4-5 kapara, sve zajedno prekrijemo s dvije tanke ploške pršuta, koje stavimo jednu do druge kako bi prekrili cijeli odrezak, te ih obujmimo i povežemo kuhinjskom vezicom. ; U vruću tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na njega stavimo pripremljene odreske, poklopimo, te na srednje jakoj vatri pečemo 8-10 minuta i možemo poslužiti.; – Mozzarella i pršut dobri su prijatelji u svakoj prilici, ali kad im se još pridruži i juneći odrezak, to je onda pravi trio za pet! Svi su okusi ovdje višekratno provjereni, dakle: nema greške!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Juneći odresci s mozzarellom i pršutom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s mozzarellom i pršutom. – juneći odrezak ((debljine 3 cm)), pršut, sir mozzarella, kapare, kadulja (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Juneće odreske s gornje strane začinimo solju i paprom i premažemo maslinovim uljem. ; Na svaki odrezak stavimo nekoliko manjih listića svježe kadulje, te ovako pripremljene stavimo pržiti u vruću tavu, začinjenom stranom prema dolje. Gornju stranu odrezaka malo posolimo i odreske pržimo po prilici 2 minute. ; Zatim odreske izvadimo na radnu površinu, prženom stranom prema gore, te svaki prekrijemo s dvije tanke ploške mozzarelle, na nju stavimo 4-5 kapara, sve zajedno prekrijemo s dvije tanke ploške pršuta, koje stavimo jednu do druge kako bi prekrili cijeli odrezak, te ih obujmimo i povežemo kuhinjskom vezicom. ; U vruću tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na njega stavimo pripremljene odreske, poklopimo, te na srednje jakoj vatri pečemo 8-10 minuta i možemo poslužiti.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Juneći odresci s mozzarellom i pršutom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s mozzarellom i pršutom. – juneći odrezak ((debljine 3 cm)), pršut, sir mozzarella, kapare, kadulja (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Juneće odreske s gornje strane začinimo solju i paprom i premažemo maslinovim uljem. ; Na svaki odrezak stavimo nekoliko manjih listića svježe kadulje, te ovako pripremljene stavimo pržiti u vruću tavu, začinjenom stranom prema dolje. Gornju stranu odrezaka malo posolimo i odreske pržimo po prilici 2 minute. ; Zatim odreske izvadimo na radnu površinu, prženom stranom prema gore, te svaki prekrijemo s dvije tanke ploške mozzarelle, na nju stavimo 4-5 kapara, sve zajedno prekrijemo s dvije tanke ploške pršuta, koje stavimo jednu do druge kako bi prekrili cijeli odrezak, te ih obujmimo i povežemo kuhinjskom vezicom. ; U vruću tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na njega stavimo pripremljene odreske, poklopimo, te na srednje jakoj vatri pečemo 8-10 minuta i možemo poslužiti.; -</div>
Sjevernoafrička riblja juha

- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Sjevernoafrička riblja juha – – bijela riba ((fileti)), naranča, luk, mrkva, češnjak, svježa crvena paprika, rajčica, kumin, lovorov list, kapare, bulgur, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete ribe stavimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, pokapamo sokom od naranče i ostavimo da se mariniraju 15-ak minuta.; Za to vrijeme u tavi ugrijemo četiri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, mrkvu narezanu na kockice, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. ; Zatim dodamo očišćenu i na trakice narezanu crvenu papriku, iskoštenu i oguljenu rajčicu narezanu na trakice, kumin, lovorov list i sve zajedno pirjamo 5-6 minuta. ; Potom u lonac ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a kada zavri dodamo marinirane filete bijele ribe i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo 15-20 minuta. ; Zatim kuhanu ribu izvadimo na stranu na toplo, a u juhu umiješamo naribanu koricu naranče, kapare, bulgur, po potrebi začinimo solju i paprom i na srednje jakoj vatri kuhamo 10-ak minuta. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, u svaki stavimo kuhani komad fileta bijele ribe i poslužimo.; – Sjeverna Afrika – prava egzotika! Poželite li malo egzotičnih i zanimljivih okusa i u svom domu, obavezno se sjetite ovog recepta. Krepka će juha uvijek dobro doći, a naročito ako se radi o nečemu ovako bogatom i hranjivom.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Sjevernoafrička riblja juha – – bijela riba ((fileti)), naranča, luk, mrkva, češnjak, svježa crvena paprika, rajčica, kumin, lovorov list, kapare, bulgur pšenica, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete ribe stavimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, pokapamo sokom od naranče i ostavimo da se mariniraju 15-ak minuta.; Za to vrijeme u tavi ugrijemo četiri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, mrkvu narezanu na kockice, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. ; Zatim dodamo očišćenu i na trakice narezanu crvenu papriku, iskoštenu i oguljenu rajčicu narezanu na trakice, kumin, lovorov list i sve zajedno pirjamo 5-6 minuta. ; Potom u lonac ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a kada zavri dodamo marinirane filete bijele ribe i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo 15-20 minuta. ; Zatim kuhanu ribu izvadimo na stranu na toplo, a u juhu umiješamo naribanu koricu naranče, kapare, bulgur, po potrebi začinimo solju i paprom i na srednje jakoj vatri kuhamo 10-ak minuta. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, u svaki stavimo kuhani komad fileta bijele ribe i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Sjevernoafrička riblja juha – – bijela riba ((fileti)), naranča, luk, mrkva, češnjak, svježa crvena paprika, rajčica, kumin, lovorov list, kapare, bulgur pšenica, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete ribe stavimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, pokapamo sokom od naranče i ostavimo da se mariniraju 15-ak minuta.; Za to vrijeme u tavi ugrijemo četiri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, mrkvu narezanu na kockice, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. ; Zatim dodamo očišćenu i na trakice narezanu crvenu papriku, iskoštenu i oguljenu rajčicu narezanu na trakice, kumin, lovorov list i sve zajedno pirjamo 5-6 minuta. ; Potom u lonac ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a kada zavri dodamo marinirane filete bijele ribe i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo 15-20 minuta. ; Zatim kuhanu ribu izvadimo na stranu na toplo, a u juhu umiješamo naribanu koricu naranče, kapare, bulgur, po potrebi začinimo solju i paprom i na srednje jakoj vatri kuhamo 10-ak minuta. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, u svaki stavimo kuhani komad fileta bijele ribe i poslužimo.; -</div>
Okruglice od tune i svježeg krem sira

- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Okruglice od tune i svježeg krem sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od tune i svježeg krem sira. – krem sir (svježeg), jaje, parmezan (naribanog), peršin (sjeckani), tuna iz konzerve, glatko brašno, ulje, krušne mrvice, sol i papar, U zdjeli umutimo jaje, dodamo svježi krem sir, naribani parmezan, sjeckani peršin, dobro ocijeđenu tunu iz konzerve, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu (ako je smjesa prerijetka u nju po potrebi dodajemo krušne mrvice). ; Potom između dlanova od dobivene smjese oblikujemo okruglice veličine oraha, svaku uvaljamo u brašno, otresemo, te po nekoliko kuglica odjednom pržimo u dubokoj masnoći 8-10 minuta, odnosno, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. ; Gotove okruglice izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, stavimo na tanjur za posluživanje, ukrasimo ih cijelim listovima svježeg peršina i poslužimo.; – Tunjevina je mnogima omiljena riba jer je se u različitim oblicima može vrlo lako pronaći. U ovom smo receptu stoga iskoristili tu svima lako dostupnu namirnicu i sparili je s ukusnim krem sirom. Rezultat su okruglice kojima će malo tko moći odoljeti!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Okruglice od tune i svježeg krem sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od tune i svježeg krem sira. – krem sir (svježeg), jaje, parmezan (naribanog), peršin (sjeckani), tuna iz konzerve, glatko brašno, ulje, krušne mrvice, sol i papar, U zdjeli umutimo jaje, dodamo svježi krem sir, naribani parmezan, sjeckani peršin, dobro ocijeđenu tunu iz konzerve, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu (ako je smjesa prerijetka u nju po potrebi dodajemo krušne mrvice). ; Potom između dlanova od dobivene smjese oblikujemo okruglice veličine oraha, svaku uvaljamo u brašno, otresemo, te po nekoliko kuglica odjednom pržimo u dubokoj masnoći 8-10 minuta, odnosno, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. ; Gotove okruglice izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, stavimo na tanjur za posluživanje, ukrasimo ih cijelim listovima svježeg peršina i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Okruglice od tune i svježeg krem sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od tune i svježeg krem sira. – krem sir (svježeg), jaje, parmezan (naribanog), peršin (sjeckani), tuna iz konzerve, glatko brašno, ulje, krušne mrvice, sol i papar, U zdjeli umutimo jaje, dodamo svježi krem sir, naribani parmezan, sjeckani peršin, dobro ocijeđenu tunu iz konzerve, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu (ako je smjesa prerijetka u nju po potrebi dodajemo krušne mrvice). ; Potom između dlanova od dobivene smjese oblikujemo okruglice veličine oraha, svaku uvaljamo u brašno, otresemo, te po nekoliko kuglica odjednom pržimo u dubokoj masnoći 8-10 minuta, odnosno, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. ; Gotove okruglice izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, stavimo na tanjur za posluživanje, ukrasimo ih cijelim listovima svježeg peršina i poslužimo.; -</div>
Mađarski gulaš

- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Mađarski gulaš – Saznajte kako pripremiti mađarski gulaš u našem video receptu. – junetina (za gulaš), majčina dušica, kumin (mljevenog), mažuran, limun, luk, češnjak, slatka mljevena paprika, ljuta mljevena paprika, koncentrat rajčice, ocat, korijen celera, mrkva, mesni temeljac (iz kocke), peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica, te narežmo na komade veličine zalogaja. ; Začinimo ga solju, paprom, majčinom dušicom, mrvljenim kuminom, mažuranom, dodamo malo naribane korice limuna, sve zajedno izmiješamo, poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. ; U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.; Zatim u lonac dodamo mljevenu slatku i ljutu papriku, koncentrat rajčice, sve zajedno izmiješamo, dodamo začinjeno meso i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne ispari tekučina koju meso ispusti. ; Potom ulijemo ocat, dodamo mrkvu narezanu na kockice i nasjeckan korijen celera, sjeckani peršin, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, a kada zavri poklopimo i na laganoj vatri kuhamo jedan i pol sat, te poslužimo.; – Naši su susjedi Mađari u čitavom svijetu poznati po svojem gulašu. Pripremaju najrazličitije vrste toga specijaliteta – od gulaš-juhe koja je dosta rijetka pa sve do nešto konkretnijih i gušćih varijanti. Na Vama je da pogledate koju smo za Vas odabrali!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Mađarski gulaš – Saznajte kako pripremiti mađarski gulaš u našem video receptu. – junetina (za gulaš), majčina dušica, kumin (mljevenog), mažuran, limun, luk, češnjak, slatka mljevena paprika, ljuta mljevena paprika, koncentrat rajčice, ocat, korijen celera, mrkva, mesni temeljac (iz kocke), peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica, te narežmo na komade veličine zalogaja. ; Začinimo ga solju, paprom, majčinom dušicom, mrvljenim kuminom, mažuranom, dodamo malo naribane korice limuna, sve zajedno izmiješamo, poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. ; U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.; Zatim u lonac dodamo mljevenu slatku i ljutu papriku, koncentrat rajčice, sve zajedno izmiješamo, dodamo začinjeno meso i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne ispari tekučina koju meso ispusti. ; Potom ulijemo ocat, dodamo mrkvu narezanu na kockice i nasjeckan korijen celera, sjeckani peršin, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, a kada zavri poklopimo i na laganoj vatri kuhamo jedan i pol sat, te poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Mađarski gulaš – Saznajte kako pripremiti mađarski gulaš u našem video receptu. – junetina (za gulaš), majčina dušica, kumin (mljevenog), mažuran, limun, luk, češnjak, slatka mljevena paprika, ljuta mljevena paprika, koncentrat rajčice, ocat, korijen celera, mrkva, mesni temeljac (iz kocke), peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica, te narežmo na komade veličine zalogaja. ; Začinimo ga solju, paprom, majčinom dušicom, mrvljenim kuminom, mažuranom, dodamo malo naribane korice limuna, sve zajedno izmiješamo, poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. ; U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.; Zatim u lonac dodamo mljevenu slatku i ljutu papriku, koncentrat rajčice, sve zajedno izmiješamo, dodamo začinjeno meso i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne ispari tekučina koju meso ispusti. ; Potom ulijemo ocat, dodamo mrkvu narezanu na kockice i nasjeckan korijen celera, sjeckani peršin, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, a kada zavri poklopimo i na laganoj vatri kuhamo jedan i pol sat, te poslužimo.; -</div>
Pappardelle s lisičarkama

- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pappardelle s lisičarkama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pappardelle s lisičarkama. – tjestenina (pappardella), lisičarke, pročišćeni maslac, konjak, tikvice, limeta, peršin (francuskog), sol i papar, U dosta vrele i posoljene vode stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi rastopimo pročišćeni maslac, dodamo lisičarke narezane na ploške, posolimo i pržimo ih miješajući dok malo ne omekšaju. ; Zatim ulijemo konjak, dodamo tikvicu narezanu na tanke listiće, malo naribane korice limete, nekoliko listića francuskog peršina, začinimo paprom i izmiješamo sastojke. Iz još vrele vode izvadimo kuhanu tjesteninu, malo je ocijedimo i stavimo u tavu s gljivama. ; Sve zajedno još jednom izmiješamo i možemo poslužiti.; – I ptice na grani pjevaju kako je tjesteninu moguće spariti gotovo s bilo čim, pa zašto se onda ne bismo poslužili i lisičarkama? Ovaj će jednostavni recept zasigurno osvojiti srca svih koji ga isprobaju jer igra na kartu jednostavnih, a opet profinjenih sastojaka.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pappardelle s lisičarkama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pappardelle s lisičarkama. – tjestenina (pappardella), lisičarke, pročišćeni maslac, konjak, tikvice, limeta, peršin (francuskog), sol i papar, U dosta vrele i posoljene vode stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi rastopimo pročišćeni maslac, dodamo lisičarke narezane na ploške, posolimo i pržimo ih miješajući dok malo ne omekšaju. ; Zatim ulijemo konjak, dodamo tikvicu narezanu na tanke listiće, malo naribane korice limete, nekoliko listića francuskog peršina, začinimo paprom i izmiješamo sastojke. Iz još vrele vode izvadimo kuhanu tjesteninu, malo je ocijedimo i stavimo u tavu s gljivama. ; Sve zajedno još jednom izmiješamo i možemo poslužiti.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pappardelle s lisičarkama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pappardelle s lisičarkama. – tjestenina (pappardella), lisičarke, pročišćeni maslac, konjak, tikvice, limeta, peršin (francuskog), sol i papar, U dosta vrele i posoljene vode stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi rastopimo pročišćeni maslac, dodamo lisičarke narezane na ploške, posolimo i pržimo ih miješajući dok malo ne omekšaju. ; Zatim ulijemo konjak, dodamo tikvicu narezanu na tanke listiće, malo naribane korice limete, nekoliko listića francuskog peršina, začinimo paprom i izmiješamo sastojke. Iz još vrele vode izvadimo kuhanu tjesteninu, malo je ocijedimo i stavimo u tavu s gljivama. ; Sve zajedno još jednom izmiješamo i možemo poslužiti.; -</div>
Sarmice u vinovoj lozi

- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Sarmice u vinovoj lozi – U našem video receptu saznajte kako pripremiti sarmice u vinovoj lozi. – vinova loza, mljevena teletina, luk, jaje, peršin (sjeckani), kopar (sjeckanog), riža, umak bešamel, limun, maslinovo ulje, sol i papar, Svježim listovima vinove loze odstranimo peteljke, operemo ih, stavimo u vrelu posoljenu vodu i kuhamo po prilici dvije minute. Zatim ih izvadimo, isperemo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. ; U zdjelu stavimo mljevenu teletinu, dodamo sjeckani luk, jedan žumanjak, sjeckani kopar i peršin, opranu i ocijeđenu rižu, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. ; Potom u zasebnu zdjelu odvojimo bjelanjke, istučemo čvrsti snijeg, te i njega umiješamo u mesnu smjesu. ; Ocijeđene listove vinove loze, vanjskom stranom prema dolje, raširimo na radnu površinu, te svaki nadjenemo žlicom mesne smjese. ; Zatim uvijemo stranice i od dna lista prema vrhu, svaki list nježno savijemo u sarmicu. ; Dno lonca prekrijemo s nekoliko listova vinove loze i na njih složimo sarmice. ; Zatim sarmice prelijemo maslinovim uljem, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a zadnji red opteretimo plitkim tanjurom, nešto manjim od otvora posude, da se sarmice za vrijeme kuhanja ne otvore.; Lonac na vatri, poklopimo, a kada zavri, smanjimo vatru na minimum i kuhamo 50-ak minuta. ; Nekoliko minuta prije kraja kuhanja, u zdjelicu ulijemo kupovni ili pripremljeni umak bešamel, dodamo limunov sok, žutanjak, začinimo solju i paprom, izmiješamo pjenjačom, te prelijemo preko sarmica. ; Sve zajedno ostavimo još dvije, tri minute na laganoj vatri, pazeći da ne zavri, te poslužimo.; – Klasične sarme se pripremaju u gotovo svakoj kući, ali da na štednjaku događanja ne bi uvijek bila ista, mi Vam predlažemo nešto egzotičniju grčku vrstu sarmi. Zato nabavite listove vinove loze i nek` kulinarske igre započnu!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Sarmice u vinovoj lozi – U našem video receptu saznajte kako pripremiti sarmice u vinovoj lozi. – vinova loza, mljevena teletina, luk, jaje, peršin (sjeckani), kopar (sjeckanog), riža, umak bešamel, limun, maslinovo ulje, sol i papar, Svježim listovima vinove loze odstranimo peteljke, operemo ih, stavimo u vrelu posoljenu vodu i kuhamo po prilici dvije minute. Zatim ih izvadimo, isperemo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. ; U zdjelu stavimo mljevenu teletinu, dodamo sjeckani luk, jedan žumanjak, sjeckani kopar i peršin, opranu i ocijeđenu rižu, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. ; Potom u zasebnu zdjelu odvojimo bjelanjke, istučemo čvrsti snijeg, te i njega umiješamo u mesnu smjesu. ; Ocijeđene listove vinove loze, vanjskom stranom prema dolje, raširimo na radnu površinu, te svaki nadjenemo žlicom mesne smjese. ; Zatim uvijemo stranice i od dna lista prema vrhu, svaki list nježno savijemo u sarmicu. ; Dno lonca prekrijemo s nekoliko listova vinove loze i na njih složimo sarmice. ; Zatim sarmice prelijemo maslinovim uljem, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a zadnji red opteretimo plitkim tanjurom, nešto manjim od otvora posude, da se sarmice za vrijeme kuhanja ne otvore.; Lonac na vatri, poklopimo, a kada zavri, smanjimo vatru na minimum i kuhamo 50-ak minuta. ; Nekoliko minuta prije kraja kuhanja, u zdjelicu ulijemo kupovni ili pripremljeni umak bešamel, dodamo limunov sok, žutanjak, začinimo solju i paprom, izmiješamo pjenjačom, te prelijemo preko sarmica. ; Sve zajedno ostavimo još dvije, tri minute na laganoj vatri, pazeći da ne zavri, te poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Sarmice u vinovoj lozi – U našem video receptu saznajte kako pripremiti sarmice u vinovoj lozi. – vinova loza, mljevena teletina, luk, jaje, peršin (sjeckani), kopar (sjeckanog), riža, umak bešamel, limun, maslinovo ulje, sol i papar, Svježim listovima vinove loze odstranimo peteljke, operemo ih, stavimo u vrelu posoljenu vodu i kuhamo po prilici dvije minute. Zatim ih izvadimo, isperemo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. ; U zdjelu stavimo mljevenu teletinu, dodamo sjeckani luk, jedan žumanjak, sjeckani kopar i peršin, opranu i ocijeđenu rižu, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. ; Potom u zasebnu zdjelu odvojimo bjelanjke, istučemo čvrsti snijeg, te i njega umiješamo u mesnu smjesu. ; Ocijeđene listove vinove loze, vanjskom stranom prema dolje, raširimo na radnu površinu, te svaki nadjenemo žlicom mesne smjese. ; Zatim uvijemo stranice i od dna lista prema vrhu, svaki list nježno savijemo u sarmicu. ; Dno lonca prekrijemo s nekoliko listova vinove loze i na njih složimo sarmice. ; Zatim sarmice prelijemo maslinovim uljem, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a zadnji red opteretimo plitkim tanjurom, nešto manjim od otvora posude, da se sarmice za vrijeme kuhanja ne otvore.; Lonac na vatri, poklopimo, a kada zavri, smanjimo vatru na minimum i kuhamo 50-ak minuta. ; Nekoliko minuta prije kraja kuhanja, u zdjelicu ulijemo kupovni ili pripremljeni umak bešamel, dodamo limunov sok, žutanjak, začinimo solju i paprom, izmiješamo pjenjačom, te prelijemo preko sarmica. ; Sve zajedno ostavimo još dvije, tri minute na laganoj vatri, pazeći da ne zavri, te poslužimo.; -</div>
Torta od kestena

- Almo Čatlak
- 100 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Torta od kestena – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od kestena. – kesten pire, kesten (kuhanih i očišćenih), mlijeko, maslac, čokolada za kuhanje, jaje, šećer, vanilin šećer, rum, brašno, šećer u prahu, U zdjelu iznad pare stavimo mlijeko, dodamo maslac, natrganu čokoladu za kuhanje i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu kremu, te stavimo na stranu da se hladi. ; U zasebnu zdjelu odvojimo žutanjke od bjelanjaka, dodamo 150 g šećera i vanilin šećer, te sve zajedno pjenasto izradimo ručnim mikserom. ; Zatim u zdjelu sa žutanjcima dodamo smjesu od čokolade, nježno izmiješamo sastojke, te redom umiješamo kesten pire, rum i prosijano brašno. ; Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja dodamo šećer u prahu), te i njega nježno umiješamo u smjesu (prvo manji dio, a zatim i ostatak). ; Dobivenu smjesu premjestimo u kalup, koji smo obložili papirom za pečenje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi, a zatim je izvadimo na rešetku da se potpuno ohladi. ; Za to vrijeme u tavicu za umake stavimo žlicu vode i 40 g šećera, a kada se šećer rastopi i počne karamelizirati u njega nakratko uronimo cijele očišćene kestene, pojedinačno nabodene na drvene ražnjiće ili čačkalice. ; Ohlađenu tortu posipamo šećerom u prahu, ukrasimo karameliziranim kestenima i poslužimo.; – Evo kraljice jesenskih svečanosti – torte od kestena! Spoju kestena i čokolade mnogi ne mogu odoljeti, a kestenu pripemljenom u ovom obliku ne bi mogli reći ne ni najzagriženiji kestenomrsci!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Torta od kestena – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od kestena. – kesten pire, kesten (kuhanih i očišćenih), mlijeko, maslac, čokolada za kuhanje, jaje, šećer, vanilin šećer, rum, brašno, šećer u prahu, U zdjelu iznad pare stavimo mlijeko, dodamo maslac, natrganu čokoladu za kuhanje i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu kremu, te stavimo na stranu da se hladi. ; U zasebnu zdjelu odvojimo žutanjke od bjelanjaka, dodamo 150 g šećera i vanilin šećer, te sve zajedno pjenasto izradimo ručnim mikserom. ; Zatim u zdjelu sa žutanjcima dodamo smjesu od čokolade, nježno izmiješamo sastojke, te redom umiješamo kesten pire, rum i prosijano brašno. ; Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja dodamo šećer u prahu), te i njega nježno umiješamo u smjesu (prvo manji dio, a zatim i ostatak). ; Dobivenu smjesu premjestimo u kalup, koji smo obložili papirom za pečenje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi, a zatim je izvadimo na rešetku da se potpuno ohladi. ; Za to vrijeme u tavicu za umake stavimo žlicu vode i 40 g šećera, a kada se šećer rastopi i počne karamelizirati u njega nakratko uronimo cijele očišćene kestene, pojedinačno nabodene na drvene ražnjiće ili čačkalice. ; Ohlađenu tortu posipamo šećerom u prahu, ukrasimo karameliziranim kestenima i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Torta od kestena – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od kestena. – kesten pire, kesten (kuhanih i očišćenih), mlijeko, maslac, čokolada za kuhanje, jaje, šećer, vanilin šećer, rum, brašno, šećer u prahu, U zdjelu iznad pare stavimo mlijeko, dodamo maslac, natrganu čokoladu za kuhanje i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu kremu, te stavimo na stranu da se hladi. ; U zasebnu zdjelu odvojimo žutanjke od bjelanjaka, dodamo 150 g šećera i vanilin šećer, te sve zajedno pjenasto izradimo ručnim mikserom. ; Zatim u zdjelu sa žutanjcima dodamo smjesu od čokolade, nježno izmiješamo sastojke, te redom umiješamo kesten pire, rum i prosijano brašno. ; Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja dodamo šećer u prahu), te i njega nježno umiješamo u smjesu (prvo manji dio, a zatim i ostatak). ; Dobivenu smjesu premjestimo u kalup, koji smo obložili papirom za pečenje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi, a zatim je izvadimo na rešetku da se potpuno ohladi. ; Za to vrijeme u tavicu za umake stavimo žlicu vode i 40 g šećera, a kada se šećer rastopi i počne karamelizirati u njega nakratko uronimo cijele očišćene kestene, pojedinačno nabodene na drvene ražnjiće ili čačkalice. ; Ohlađenu tortu posipamo šećerom u prahu, ukrasimo karameliziranim kestenima i poslužimo.; -</div>
Hajdina zlevka

- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Hajdina zlevka – Saznajte kako pripremiti hajdinu zlevku u našem video receptu. – heljdino brašno, jaje, mlijeko, svinjska mast, prašak za pecivo, šećer, glatko brašno, vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, U zdjeli umutimo dva jaja. Zatim dodamo mlijeko i jednu do dvije žlice svinjske masti, a ostatkom premažemo vatrostalnu posudu. ; Potom u zdjelu dodamo prašak za pecivo, šećer, hajdino i glatko brašno i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu prelijemo u vatrostalnu posudu, pazeći da debljina smjese na bude veća od jednog centimetra. ; U zasebnu zdjelu stavimo kiselo vrhnje, dodamo vrhnje za kuhanje, jedan žutanjak, izmiješamo sastojke i prelijemo preko smjese od hajdinog brašna. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Po želji, gotov kolač posipamo šećerom u prahu.; – Imate nekoliko osnovnih namirnica u ormaru, ugrijanu pećnicu i strpljenja tek toliko da izdržite 20 minuta pečenja. Što možete pripremiti sa svim tim elementima? Odgovor glasi: hajdina zlevka. To je izrazito jednostavan, a opet tako slastan kolač koji se već generacijama prenosi s koljena na koljeno u međimurskim obiteljima. Čini se da su se Međimurke još od davnina znale nositi s glavnim problemom suvremenog čovjeka – nedostatkom vremena.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Hajdina zlevka – Saznajte kako pripremiti hajdinu zlevku u našem video receptu. – heljdino brašno, jaje, mlijeko, svinjska mast, prašak za pecivo, šećer, glatko brašno, vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, U zdjeli umutimo dva jaja. Zatim dodamo mlijeko i jednu do dvije žlice svinjske masti, a ostatkom premažemo vatrostalnu posudu. ; Potom u zdjelu dodamo prašak za pecivo, šećer, hajdino i glatko brašno i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu prelijemo u vatrostalnu posudu, pazeći da debljina smjese na bude veća od jednog centimetra. ; U zasebnu zdjelu stavimo kiselo vrhnje, dodamo vrhnje za kuhanje, jedan žutanjak, izmiješamo sastojke i prelijemo preko smjese od hajdinog brašna. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Po želji, gotov kolač posipamo šećerom u prahu.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Hajdina zlevka – Saznajte kako pripremiti hajdinu zlevku u našem video receptu. – heljdino brašno, jaje, mlijeko, svinjska mast, prašak za pecivo, šećer, glatko brašno, vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, U zdjeli umutimo dva jaja. Zatim dodamo mlijeko i jednu do dvije žlice svinjske masti, a ostatkom premažemo vatrostalnu posudu. ; Potom u zdjelu dodamo prašak za pecivo, šećer, hajdino i glatko brašno i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu prelijemo u vatrostalnu posudu, pazeći da debljina smjese na bude veća od jednog centimetra. ; U zasebnu zdjelu stavimo kiselo vrhnje, dodamo vrhnje za kuhanje, jedan žutanjak, izmiješamo sastojke i prelijemo preko smjese od hajdinog brašna. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Po želji, gotov kolač posipamo šećerom u prahu.; -</div>
„Antipasti“- hladno talijansko predjelo

- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
„Antipasti“- hladno talijansko predjelo – U našem video receptu saznajte kako pripremiti „Antipasti“- hladno talijansko predjelo. – patlidžan, tikvice, paprika (pečenih), balzamični ocat, menta, mješavina mediteranskih trava, rukola, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Patlidžan i tikvice očistimo i narežemo ih po dužini, na ploške, a pečenu papriku na tanke trakice.; U zagrijanu i nauljenu gril tavu stavimo ploške povrća i pečemo ih s obiju strana 2-3 minute. ; Gotovo povrće rasporedimo u plitku posudu, posipamo mješavinom mediteranskih začina, stavimo listiće mente, prelijemo s toliko maslinovog ulja da prekrije sastojke, i ostavimo da se marinira. ; Nakon najmanje dva sata mariniranja, na tanjur stavimo plošku patlidžana, dvije ploške tikvica, ukrasimo blanširanom rukolom, a na ploške patlidžana i tikvica stavimo trakice pečene paprike. ; Zatim u zdjelicu ulijemo balzamički ocat, dodamo nekoliko žlica maslinovog ulja iz marinade, začinimo solju i paprom, promiješamo i pokapamo po povrću. ; Preko povrća stavimo nekoliko listića parmezana i poslužimo.; – Poznato talijansko predjelo od patliđana, tikvica i pečene paprike, uistinu je zaslužilo svoju svjetsku slavu, a pogledajte zašto.
<div class="wpurp-searchable-recipe">„Antipasti“- hladno talijansko predjelo – U našem video receptu saznajte kako pripremiti „Antipasti“- hladno talijansko predjelo. – patlidžani, tikva, paprika (pečenih), balzamički ocat, menta, mješavina mediteranskih trava, rukola, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Patlidžan i tikvice očistimo i narežemo ih po dužini, na ploške, a pečenu papriku na tanke trakice.; U zagrijanu i nauljenu gril tavu stavimo ploške povrća i pečemo ih s obiju strana 2-3 minute. ; Gotovo povrće rasporedimo u plitku posudu, posipamo mješavinom mediteranskih začina, stavimo listiće mente, prelijemo s toliko maslinovog ulja da prekrije sastojke, i ostavimo da se marinira. ; Nakon najmanje dva sata mariniranja, na tanjur stavimo plošku patlidžana, dvije ploške tikvica, ukrasimo blanširanom rukolom, a na ploške patlidžana i tikvica stavimo trakice pečene paprike. ; Zatim u zdjelicu ulijemo balzamički ocat, dodamo nekoliko žlica maslinovog ulja iz marinade, začinimo solju i paprom, promiješamo i pokapamo po povrću. ; Preko povrća stavimo nekoliko listića parmezana i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">„Antipasti“- hladno talijansko predjelo – U našem video receptu saznajte kako pripremiti „Antipasti“- hladno talijansko predjelo. – patlidžani, tikva, paprika (pečenih), balzamički ocat, menta, mješavina mediteranskih trava, rukola, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Patlidžan i tikvice očistimo i narežemo ih po dužini, na ploške, a pečenu papriku na tanke trakice.; U zagrijanu i nauljenu gril tavu stavimo ploške povrća i pečemo ih s obiju strana 2-3 minute. ; Gotovo povrće rasporedimo u plitku posudu, posipamo mješavinom mediteranskih začina, stavimo listiće mente, prelijemo s toliko maslinovog ulja da prekrije sastojke, i ostavimo da se marinira. ; Nakon najmanje dva sata mariniranja, na tanjur stavimo plošku patlidžana, dvije ploške tikvica, ukrasimo blanširanom rukolom, a na ploške patlidžana i tikvica stavimo trakice pečene paprike. ; Zatim u zdjelicu ulijemo balzamički ocat, dodamo nekoliko žlica maslinovog ulja iz marinade, začinimo solju i paprom, promiješamo i pokapamo po povrću. ; Preko povrća stavimo nekoliko listića parmezana i poslužimo.; -</div>
Parfait s orašastim plodovima

- Almo Čatlak
- 200 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Parfait s orašastim plodovima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti parfait s orašastim plodovima. – slatko vrhnje, orasi (očišćenih), bademi (očišćenih), pistacio (sjeckanih), voćni šećer, smokve (suhih), jaje, med (od bagrema), aroma naranče, limun, Od slatkog vrhnja istučemo čvrsti šlag, a bademe, orahe i suhe smokve nasjeckamo. ; Zatim nasjeckane bademe, orahe i polovicu pistacija stavimo na ugrijanu tavu i pržimo ih 2-3 minute, a potom maknemo s vatre. ; U zdjelu razbijemo dva cijela jaja i dodamo dva žumanjka, ulijemo med, dodamo voćni šećer, zdjelu stavimo iznad pare i pjenjačom kratko promiješamo. ; Čim se sastojci zapjene dodamo aromu naranče i ručnim mikserom izradimo jednoličnu pjenastu kremu. ; Nakon 10-ak minuta miksanja kremu premjestimo u čistu i hladnu zdjelu, dodamo čvrsti šlag, pržene orašaste plodove, sjeckane smokve, ulijemo malo soka od limuna i sve zajedno nježno izmiješamo. ; Dobivenu kremu premjestimo u prikladnu okruglu posudu, malu ju protresemo i stavimo u zamrzivač na 3 sata. ; Posudu s parfaitom okrenemo na tanjur za posluživanje i pričekamo da se slastica sama „odvoji“ od posude, a potom ju posipamo preostalim pistacijom i poslužimo.
; – Parfait na francuskom jeziku znači perfektno – savršeno, a označava zamrznutu kremu od zaslađenih jaja i tučenog vrhnja koja se može obogatiti raznim aromama, a kako smo ju mi pripremili, pogledajte u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Parfait s orašastim plodovima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti parfait s orašastim plodovima. – slatko vrhnje, orasi (očišćenih), bademi (očišćenih), pistacio (sjeckanih), voćni šećer, smokve (suhih), jaje, med (od bagrema), aroma naranče, limun, Od slatkog vrhnja istučemo čvrsti šlag, a bademe, orahe i suhe smokve nasjeckamo. ; Zatim nasjeckane bademe, orahe i polovicu pistacija stavimo na ugrijanu tavu i pržimo ih 2-3 minute, a potom maknemo s vatre. ; U zdjelu razbijemo dva cijela jaja i dodamo dva žumanjka, ulijemo med, dodamo voćni šećer, zdjelu stavimo iznad pare i pjenjačom kratko promiješamo. ; Čim se sastojci zapjene dodamo aromu naranče i ručnim mikserom izradimo jednoličnu pjenastu kremu. ; Nakon 10-ak minuta miksanja kremu premjestimo u čistu i hladnu zdjelu, dodamo čvrsti šlag, pržene orašaste plodove, sjeckane smokve, ulijemo malo soka od limuna i sve zajedno nježno izmiješamo. ; Dobivenu kremu premjestimo u prikladnu okruglu posudu, malu ju protresemo i stavimo u zamrzivač na 3 sata. ; Posudu s parfaitom okrenemo na tanjur za posluživanje i pričekamo da se slastica sama „odvoji“ od posude, a potom ju posipamo preostalim pistacijom i poslužimo.
; -</div>
; – Parfait na francuskom jeziku znači perfektno – savršeno, a označava zamrznutu kremu od zaslađenih jaja i tučenog vrhnja koja se može obogatiti raznim aromama, a kako smo ju mi pripremili, pogledajte u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Parfait s orašastim plodovima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti parfait s orašastim plodovima. – slatko vrhnje, orasi (očišćenih), bademi (očišćenih), pistacio (sjeckanih), voćni šećer, smokve (suhih), jaje, med (od bagrema), aroma naranče, limun, Od slatkog vrhnja istučemo čvrsti šlag, a bademe, orahe i suhe smokve nasjeckamo. ; Zatim nasjeckane bademe, orahe i polovicu pistacija stavimo na ugrijanu tavu i pržimo ih 2-3 minute, a potom maknemo s vatre. ; U zdjelu razbijemo dva cijela jaja i dodamo dva žumanjka, ulijemo med, dodamo voćni šećer, zdjelu stavimo iznad pare i pjenjačom kratko promiješamo. ; Čim se sastojci zapjene dodamo aromu naranče i ručnim mikserom izradimo jednoličnu pjenastu kremu. ; Nakon 10-ak minuta miksanja kremu premjestimo u čistu i hladnu zdjelu, dodamo čvrsti šlag, pržene orašaste plodove, sjeckane smokve, ulijemo malo soka od limuna i sve zajedno nježno izmiješamo. ; Dobivenu kremu premjestimo u prikladnu okruglu posudu, malu ju protresemo i stavimo u zamrzivač na 3 sata. ; Posudu s parfaitom okrenemo na tanjur za posluživanje i pričekamo da se slastica sama „odvoji“ od posude, a potom ju posipamo preostalim pistacijom i poslužimo.
; -</div>
Jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije

- Almo Čatlak
- 40 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije. – jabuke, limun, kukuruzno brašno, jaje, ulje ((suncokretovo)), bijelo vino (suhog), šećer, cimet (u prahu), glatko brašno, sladoled (od vanilije), ulje (za prženje), sol, Jabukama izvadimo srednji dio s košticama, ogulimo ih, narežemo na kolutove debljine 1 cm i premjestimo u zdjelu s vodom i limunovim sokom, bjelanjke odvojimo od žumanjaka i uz dodatak žlice šećera istučemo čvrsti snijeg, a limunovu koricu naribamo. ; U zdjelu s kukuruznim brašnom dodamo prstohvat soli, naribanu koricu limuna i izmiješamo sastojke. U zasebnu zdjelu stavimo žumanjke, ulijemo suncokretovo ulje i bijelo vino te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim mješavinu sa žumanjcima polako ulijemo u mješavinu s brašnom, stalno miješajući pjenjačom da se ne stvore grudice te miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Potom u dobivenu mješavinu umiješamo 2 žlice šećera i postupno dodajemo snijeg od bjelanjaka i nježno miješamo. Kada smo dobili pjenastu smjesu zdjelu stavimo na stranu, a kolutove jabuka osušimo kuhinjskim ručnikom. ; Zatim kolutove jabuka uvaljamo u glatko brašno, potom ih uronimo u pjenastu smjesu i stavimo ih pržiti do zlatno-smeđe boje, u vruće duboko ulje. ; Pržene kolutove jabuka izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelicu sa šećerom dodamo cimet u prahu i promiješamo. ; Jabuke u šlafroku uvaljamo u mješavinu šećera i cimeta, rasporedimo ih na tanjure, u sredinu kolutova stavimo po kuglicu sladoleda i poslužimo.
; – Za ovaj desert idealne su zelene Granny Smith jabuke jer su kiselkaste i čvrste, a „šlafrok“ od kukuruznog brašna daje posebnu hrskavost ovom poznatom desertu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije. – jabuke, limun, kukuruzno brašno, jaje, ulje ((suncokretovo)), bijelo vino (suhog), šećer, cimet (u prahu), glatko brašno, sladoled (od vanilije), ulje (za prženje), sol, Jabukama izvadimo srednji dio s košticama, ogulimo ih, narežemo na kolutove debljine 1 cm i premjestimo u zdjelu s vodom i limunovim sokom, bjelanjke odvojimo od žumanjaka i uz dodatak žlice šećera istučemo čvrsti snijeg, a limunovu koricu naribamo. ; U zdjelu s kukuruznim brašnom dodamo prstohvat soli, naribanu koricu limuna i izmiješamo sastojke. U zasebnu zdjelu stavimo žumanjke, ulijemo suncokretovo ulje i bijelo vino te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim mješavinu sa žumanjcima polako ulijemo u mješavinu s brašnom, stalno miješajući pjenjačom da se ne stvore grudice te miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Potom u dobivenu mješavinu umiješamo 2 žlice šećera i postupno dodajemo snijeg od bjelanjaka i nježno miješamo. Kada smo dobili pjenastu smjesu zdjelu stavimo na stranu, a kolutove jabuka osušimo kuhinjskim ručnikom. ; Zatim kolutove jabuka uvaljamo u glatko brašno, potom ih uronimo u pjenastu smjesu i stavimo ih pržiti do zlatno-smeđe boje, u vruće duboko ulje. ; Pržene kolutove jabuka izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelicu sa šećerom dodamo cimet u prahu i promiješamo. ; Jabuke u šlafroku uvaljamo u mješavinu šećera i cimeta, rasporedimo ih na tanjure, u sredinu kolutova stavimo po kuglicu sladoleda i poslužimo.
; -</div>
; – Za ovaj desert idealne su zelene Granny Smith jabuke jer su kiselkaste i čvrste, a „šlafrok“ od kukuruznog brašna daje posebnu hrskavost ovom poznatom desertu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije. – jabuke, limun, kukuruzno brašno, jaje, ulje ((suncokretovo)), bijelo vino (suhog), šećer, cimet (u prahu), glatko brašno, sladoled (od vanilije), ulje (za prženje), sol, Jabukama izvadimo srednji dio s košticama, ogulimo ih, narežemo na kolutove debljine 1 cm i premjestimo u zdjelu s vodom i limunovim sokom, bjelanjke odvojimo od žumanjaka i uz dodatak žlice šećera istučemo čvrsti snijeg, a limunovu koricu naribamo. ; U zdjelu s kukuruznim brašnom dodamo prstohvat soli, naribanu koricu limuna i izmiješamo sastojke. U zasebnu zdjelu stavimo žumanjke, ulijemo suncokretovo ulje i bijelo vino te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim mješavinu sa žumanjcima polako ulijemo u mješavinu s brašnom, stalno miješajući pjenjačom da se ne stvore grudice te miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Potom u dobivenu mješavinu umiješamo 2 žlice šećera i postupno dodajemo snijeg od bjelanjaka i nježno miješamo. Kada smo dobili pjenastu smjesu zdjelu stavimo na stranu, a kolutove jabuka osušimo kuhinjskim ručnikom. ; Zatim kolutove jabuka uvaljamo u glatko brašno, potom ih uronimo u pjenastu smjesu i stavimo ih pržiti do zlatno-smeđe boje, u vruće duboko ulje. ; Pržene kolutove jabuka izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelicu sa šećerom dodamo cimet u prahu i promiješamo. ; Jabuke u šlafroku uvaljamo u mješavinu šećera i cimeta, rasporedimo ih na tanjure, u sredinu kolutova stavimo po kuglicu sladoleda i poslužimo.
; -</div>
Američke krafne (donuts) s pudingom od vanilije i kivijem

- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Američke krafne (donuts) s pudingom od vanilije i kivijem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti američke krafne (donuts) s pudingom od vanilije i kivijem. – glatko brašno, prašak za pecivo, šećer, muškatni oraščić (naribanog), sol, maslac (rastopljenog), jaje, mlijeko, aroma vanilije, kivi, puding (od vanilije), ulje (za prženje), šećer u prahu (za posipavanje), Kivi ogulimo i narežemo na ploške, a jaje umutimo. ; U posudu stroja za tijesto prosijemo brašno, dodamo prašak za peciva, šećer, sol, muškatni oraščić i izmiješamo sastojke. ; Zatim ulijemo umućeno jaje, aromu vanilije, rastopljeni maslac i mlijeko te izradimo jednolično tijesto. ; Gotovo tijesto stavimo na pobrašnjenu dasku i izvaljamo ga na debljinu jednog centimetra. ; Potom iz tijesta metalnim okruglim kalupom izrežemo veće krugove, a manjim kalupom iz izrezanog tijesta izrežemo manje krugove, kako bi dobili željeni izgled. ; Tako pripremljena tijesta stavimo u vrelo ulje i pržimo ih do zlatno-smeđe boje, jednom okrećući. ; Nakon, po prilici, dvije minute prženja krafne izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a za to vrijeme pripremimo puding po uputama na pakiranju i premjestimo ga u vrećicu za istiskivanje. ; Donute rasporedimo na tanjure, posipamo ih šećerom u prahu, sredinu nadjenemo pudingom, ukrasimo pokojom kriškom kivija i poslužimo.
; – Donut je američka krafna s rupom u sredini, a pretpostavlja se da su ju izmislili nizozemski doseljenici u Americi. No kako bila da bilo, sad je ovdje i pripremiti ju možemo po uputama iz videa.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Američke krafne (donuts) s pudingom od vanilije i kivijem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti američke krafne (donuts) s pudingom od vanilije i kivijem. – glatko brašno, prašak za pecivo, šećer, muškatni oraščić (naribanog), sol, maslac (rastopljenog), jaje, mlijeko, aroma vanilije, kivi, puding (od vanilije), ulje (za prženje), šećer u prahu (za posipavanje), Kivi ogulimo i narežemo na ploške, a jaje umutimo. ; U posudu stroja za tijesto prosijemo brašno, dodamo prašak za peciva, šećer, sol, muškatni oraščić i izmiješamo sastojke. ; Zatim ulijemo umućeno jaje, aromu vanilije, rastopljeni maslac i mlijeko te izradimo jednolično tijesto. ; Gotovo tijesto stavimo na pobrašnjenu dasku i izvaljamo ga na debljinu jednog centimetra. ; Potom iz tijesta metalnim okruglim kalupom izrežemo veće krugove, a manjim kalupom iz izrezanog tijesta izrežemo manje krugove, kako bi dobili željeni izgled. ; Tako pripremljena tijesta stavimo u vrelo ulje i pržimo ih do zlatno-smeđe boje, jednom okrećući. ; Nakon, po prilici, dvije minute prženja krafne izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a za to vrijeme pripremimo puding po uputama na pakiranju i premjestimo ga u vrećicu za istiskivanje. ; Donute rasporedimo na tanjure, posipamo ih šećerom u prahu, sredinu nadjenemo pudingom, ukrasimo pokojom kriškom kivija i poslužimo.
; -</div>
; – Donut je američka krafna s rupom u sredini, a pretpostavlja se da su ju izmislili nizozemski doseljenici u Americi. No kako bila da bilo, sad je ovdje i pripremiti ju možemo po uputama iz videa.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Američke krafne (donuts) s pudingom od vanilije i kivijem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti američke krafne (donuts) s pudingom od vanilije i kivijem. – glatko brašno, prašak za pecivo, šećer, muškatni oraščić (naribanog), sol, maslac (rastopljenog), jaje, mlijeko, aroma vanilije, kivi, puding (od vanilije), ulje (za prženje), šećer u prahu (za posipavanje), Kivi ogulimo i narežemo na ploške, a jaje umutimo. ; U posudu stroja za tijesto prosijemo brašno, dodamo prašak za peciva, šećer, sol, muškatni oraščić i izmiješamo sastojke. ; Zatim ulijemo umućeno jaje, aromu vanilije, rastopljeni maslac i mlijeko te izradimo jednolično tijesto. ; Gotovo tijesto stavimo na pobrašnjenu dasku i izvaljamo ga na debljinu jednog centimetra. ; Potom iz tijesta metalnim okruglim kalupom izrežemo veće krugove, a manjim kalupom iz izrezanog tijesta izrežemo manje krugove, kako bi dobili željeni izgled. ; Tako pripremljena tijesta stavimo u vrelo ulje i pržimo ih do zlatno-smeđe boje, jednom okrećući. ; Nakon, po prilici, dvije minute prženja krafne izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a za to vrijeme pripremimo puding po uputama na pakiranju i premjestimo ga u vrećicu za istiskivanje. ; Donute rasporedimo na tanjure, posipamo ih šećerom u prahu, sredinu nadjenemo pudingom, ukrasimo pokojom kriškom kivija i poslužimo.
; -</div>
Složenac od kukuruznog kruha, buđole i sira

- Almo Čatlak
- 45 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Složenac od kukuruznog kruha, buđole i sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od kukuruznog kruha, buđole i sira. – kukuruzni kruh, jaje, vrhnje za kuhanje, svježi sir, talijanska mješavina začina, luk, buđola (sušene), sir gouda, mini rajčica, sol, papar (svježe mljeveni), Luk očistimo i narežemo na tanke kolutove te ih razdvojimo. U čistu zdjelu razbijemo jaja, lagano ih umutimo, dodam svježi kravlji sir, vrhnje za kuhanje i začinimo talijanskom mješavinom začina. ; Sastojke izmiješamo kuhačom te u dobivenu mješavinu dodamo narezani luk. ; U vatrostalnu posudu slažemo dvije kriške kruha na jednu stranu posude, preko njih stavimo po krišku sušene buđole, potom stavimo malo mješavine sira i luka, potom poklopimo djelomično s drugim kriškama kruha tako da formiraju izgled crjepova i tako nastavimo dok ne ispunimo cijelo posudu.; Mini rajčice narežemo na četvrtine, stavimo ih preko kriški kruha, začinimo s mješavinom začina i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 30-tak minuta.; –