- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Zapečeni zagorski štrukli na naš način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene zagorske štrukle na naš način. – štrukli (smrznutih), mlijeko, peršin (sjeckani), maslac, kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje, jaje, sol, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo dva puta više vode, malo posolimo i ostavimo da zavrije. ; Zatim u vrelu tekućinu dodamo sjeckani peršin i smrznute štrukle, te ih kuhamo 10-ak minuta. ; Potom štrukle ocijedimo, složimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu i prelijemo posoljenom mješavinom kiselog vrhnja, vrhnja za kuhanje i žutanjka. ; Ovako pripremljene štrukle stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, 30-ak minuta.; – Što reći o štruklima a da već ne znate? Ništa. Ponovit ćemo sve ono što već i ptice na grani pjevaju. Štrukli su vrhunski specijalitet zagorskog podneblja, a to se prepoznalo čak i u zakonskim knjigama! Svaka Zagorka koja drži do svoje kuhinje ima dobro provjereni i mnogo puta isprobani recept za štrukle, a Vi provjerite po čemu je baš naš poseban.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Zapečeni zagorski štrukli na naš način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene zagorske štrukle na naš način. – štrukle (smrznutih), mlijeko, peršin (sjeckani), maslac, kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje, jaje, sol, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo dva puta više vode, malo posolimo i ostavimo da zavrije. ; Zatim u vrelu tekućinu dodamo sjeckani peršin i smrznute štrukle, te ih kuhamo 10-ak minuta. ; Potom štrukle ocijedimo, složimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu i prelijemo posoljenom mješavinom kiselog vrhnja, vrhnja za kuhanje i žutanjka. ; Ovako pripremljene štrukle stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, 30-ak minuta.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Zapečeni zagorski štrukli na naš način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene zagorske štrukle na naš način. – štrukle (smrznutih), mlijeko, peršin (sjeckani), maslac, kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje, jaje, sol, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo dva puta više vode, malo posolimo i ostavimo da zavrije. ; Zatim u vrelu tekućinu dodamo sjeckani peršin i smrznute štrukle, te ih kuhamo 10-ak minuta. ; Potom štrukle ocijedimo, složimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu i prelijemo posoljenom mješavinom kiselog vrhnja, vrhnja za kuhanje i žutanjka. ; Ovako pripremljene štrukle stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, 30-ak minuta.; -</div>