- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Brzi biskvit keksi – U našem video receptu saznajte kako pripremiti brze biskvit kekse. – brašno za kolače, maslac, prašak za pecivo, jaje, šećer, limun, grožđice, rum, cimet (u prahu), smeđi šećer (od trske), Grožđice prelijemo rumom i ostavimo ih da se namaču jedan sat.; Jaje umutimo, limunu koricu naribamo, a sok iscijedimo. ; Zatim u multipraktik stavimo brašno, dodamo omekšali maslac, naribanu limunovu koricu, cimet u prahu i izmiješamo sastojke na najmanjoj brzini. ; U zdjelicu sa šećerom umiješamo prašak za pecivo i dodamo u smjesu, potom dodamo ocijeđene grožđice, umućeno jaje, ulijemo limunov sok i multipraktikom izradimo tijesto. ; Od dobivenog tijesta žličicom oblikujemo hrpice na limu za pečenje, obloženim papirom za pečenje, pazeći na razmak jer im se volumen poveća tijekom pečenja. ; Potom ih posipamo smeđim šećerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 12-15 minuta. ; Gotove kolačiće izvadimo da se ohlade i poslužimo.; – Ako želite pripremiti ukusne biskvit kekse, a da pri tome ne potrošite pola dana, onda je ovo pravi recept za vas.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Brzi biskvit keksi – U našem video receptu saznajte kako pripremiti brze biskvit kekse. – brašno za kolače, maslac, prašak za pecivo, jaje, šećer, limun, grožðice, rum, cimet (u prahu), smeđi šećer (od trske), Grožđice prelijemo rumom i ostavimo ih da se namaču jedan sat.; Jaje umutimo, limunu koricu naribamo, a sok iscijedimo. ; Zatim u multipraktik stavimo brašno, dodamo omekšali maslac, naribanu limunovu koricu, cimet u prahu i izmiješamo sastojke na najmanjoj brzini. ; U zdjelicu sa šećerom umiješamo prašak za pecivo i dodamo u smjesu, potom dodamo ocijeđene grožđice, umućeno jaje, ulijemo limunov sok i multipraktikom izradimo tijesto. ; Od dobivenog tijesta žličicom oblikujemo hrpice na limu za pečenje, obloženim papirom za pečenje, pazeći na razmak jer im se volumen poveća tijekom pečenja. ; Potom ih posipamo smeđim šećerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 12-15 minuta. ; Gotove kolačiće izvadimo da se ohlade i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Brzi biskvit keksi – U našem video receptu saznajte kako pripremiti brze biskvit kekse. – brašno za kolače, maslac, prašak za pecivo, jaje, šećer, limun, grožðice, rum, cimet (u prahu), smeđi šećer (od trske), Grožđice prelijemo rumom i ostavimo ih da se namaču jedan sat.; Jaje umutimo, limunu koricu naribamo, a sok iscijedimo. ; Zatim u multipraktik stavimo brašno, dodamo omekšali maslac, naribanu limunovu koricu, cimet u prahu i izmiješamo sastojke na najmanjoj brzini. ; U zdjelicu sa šećerom umiješamo prašak za pecivo i dodamo u smjesu, potom dodamo ocijeđene grožđice, umućeno jaje, ulijemo limunov sok i multipraktikom izradimo tijesto. ; Od dobivenog tijesta žličicom oblikujemo hrpice na limu za pečenje, obloženim papirom za pečenje, pazeći na razmak jer im se volumen poveća tijekom pečenja. ; Potom ih posipamo smeđim šećerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 12-15 minuta. ; Gotove kolačiće izvadimo da se ohlade i poslužimo.; -</div>