- Miro Biondić
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Medenjaci – Saznajte kako pripremiti medenjake u našem video receptu. – glatko brašno, med, šećer, bademi, rum, jaje, sok od limuna, klinčić (mljevenog), cimet (u prahu), čokolada (za kuhanje), Na pari otopimo med, dodajemo rum i krupno nasjeckane bademe. ; Tu smjesu ulijemo u prosijano brašno. Dodajemo jaja, šećer, začine, limunov sok, po potrebi malo vode te umijesimo glatko tijesto. ; Tijesto razvaljamo na debljinu od oko 1 cm i iz njega istisnemo razne oblike (zvjezdice, krugove, trokutiće ili sl.) koje složimo na papir za pečenje. ; Medenjake pečemo tek sutradan (dobro je da odstoje preko noći kako bi dobili finu koricu, a iznutra ostali meki). ; Pečemo ih u zagrijanoj pećnici na 180 ̊C oko 25 minuta. ; Ohlađene medenjake možemo preliti rastopljenom čokoladom, šećernom vodom i slično.; – Medenjaci su kolači koji nam dolaze iz davnih vremena kad je glavno sladilo bio med, i kada su ljudi imali puno više vremena nego danas. Ne žurite u pripravi. Pustite ih da odstoje preko noći, strpljenje će vam se višestruko isplatiti.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Medenjaci – Saznajte kako pripremiti medenjake u našem video receptu. – glatko brašno, med, šećer, bademi, rum, jaja (2 jaja), sok od limuna, klinčić (mljevenog), cimet (u prahu), čokolada (za kuhanje), Na pari otopimo med, dodajemo rum i krupno nasjeckane bademe. ; Tu smjesu ulijemo u prosijano brašno. Dodajemo jaja, šećer, začine, limunov sok, po potrebi malo vode te umijesimo glatko tijesto. ; Tijesto razvaljamo na debljinu od oko 1 cm i iz njega istisnemo razne oblike (zvjezdice, krugove, trokutiće ili sl.) koje složimo na papir za pečenje. ; Medenjake pečemo tek sutradan (dobro je da odstoje preko noći kako bi dobili finu koricu, a iznutra ostali meki). ; Pečemo ih u zagrijanoj pećnici na 180 ̊C oko 25 minuta. ; Ohlađene medenjake možemo preliti rastopljenom čokoladom, šećernom vodom i slično.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Medenjaci – Saznajte kako pripremiti medenjake u našem video receptu. – glatko brašno, med, šećer, bademi, rum, jaja (2 jaja), sok od limuna, klinčić (mljevenog), cimet (u prahu), čokolada (za kuhanje), Na pari otopimo med, dodajemo rum i krupno nasjeckane bademe. ; Tu smjesu ulijemo u prosijano brašno. Dodajemo jaja, šećer, začine, limunov sok, po potrebi malo vode te umijesimo glatko tijesto. ; Tijesto razvaljamo na debljinu od oko 1 cm i iz njega istisnemo razne oblike (zvjezdice, krugove, trokutiće ili sl.) koje složimo na papir za pečenje. ; Medenjake pečemo tek sutradan (dobro je da odstoje preko noći kako bi dobili finu koricu, a iznutra ostali meki). ; Pečemo ih u zagrijanoj pećnici na 180 ̊C oko 25 minuta. ; Ohlađene medenjake možemo preliti rastopljenom čokoladom, šećernom vodom i slično.; -</div>