- Almo Čatlak
- 110 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjsko pečenje – Saznajte kako pripremiti svinjsko pečenje u našem video receptu. – svinjska lopatica (u komadu), češnjak, panceta, suhe šljive, ružmarin, začinske trave, krumpir, svinjska mast, sol, Za početak češnjak i pancetu smo narezali na prutiće, a grančice ružmarina na nekoliko dijelova. ; Vrhom oštrog noža izrežemo nekoliko rupa na mesu i „našpikamo“ ih češnjakom i pancetom. ; Zatim, suhe šljive probušimo, kroz njih provučemo grančice ružmarina i nabodemo u meso. Tako pripremljeno meso premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga vrućom svinjskom masti i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici jedan sat. ; Za to vrijeme krumpir smo ogulili i narezali na kriške. Pripremljeni krumpir nauljimo, začinimo mješavinom začinskog bilja, posolimo, promiješamo i premjestimo u posudu s mesom. ; Sve zajedno vratimo u pećnicu zagrijanu na 180°C, na 40-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Jednostavno i ukusno pečenje koje smo začinili češnjakom, pancetom, suhim šljivama i tako dalje. Obavezno pripremiti.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Svinjsko pečenje – Saznajte kako pripremiti svinjsko pečenje u našem video receptu. – svinjska lopatica (u komadu), češnjak, panceta, suhe šljive, ružmarin, začinske trave, krumpir, svinjska mast, sol, Za početak češnjak i pancetu smo narezali na prutiće, a grančice ružmarina na nekoliko dijelova. ; Vrhom oštrog noža izrežemo nekoliko rupa na mesu i „našpikamo“ ih češnjakom i pancetom. ; Zatim, suhe šljive probušimo, kroz njih provučemo grančice ružmarina i nabodemo u meso. Tako pripremljeno meso premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga vrućom svinjskom masti i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici jedan sat. ; Za to vrijeme krumpir smo ogulili i narezali na kriške. Pripremljeni krumpir nauljimo, začinimo mješavinom začinskog bilja, posolimo, promiješamo i premjestimo u posudu s mesom. ; Sve zajedno vratimo u pećnicu zagrijanu na 180°C, na 40-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Svinjsko pečenje – Saznajte kako pripremiti svinjsko pečenje u našem video receptu. – svinjska lopatica (u komadu), češnjak, panceta, suhe šljive, ružmarin, začinske trave, krumpir, svinjska mast, sol, Za početak češnjak i pancetu smo narezali na prutiće, a grančice ružmarina na nekoliko dijelova. ; Vrhom oštrog noža izrežemo nekoliko rupa na mesu i „našpikamo“ ih češnjakom i pancetom. ; Zatim, suhe šljive probušimo, kroz njih provučemo grančice ružmarina i nabodemo u meso. Tako pripremljeno meso premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga vrućom svinjskom masti i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici jedan sat. ; Za to vrijeme krumpir smo ogulili i narezali na kriške. Pripremljeni krumpir nauljimo, začinimo mješavinom začinskog bilja, posolimo, promiješamo i premjestimo u posudu s mesom. ; Sve zajedno vratimo u pećnicu zagrijanu na 180°C, na 40-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>