- Miro Biondić
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Krpice sa zeljem i kiselim vrhnjem – Saznajte kako pripremiti krpcie sa zeljem i kiselim vrhnjem u našem video receptu. – tjestenina (krpice), kupus (svježi, krpice), luk, mast, šećer, povrtna juha iz kocke, kiselo vrhnje, ulje, sol i papar, Luk očistimo, narežemo na listiće i pržimo na masti do zlatno žute boje, posipamo šećerom i pustimo da se karamelizira. ; Dodamo očišćeno zelje narezano na rezance te i njega malo popržimo, prelijemo juhom, začinimo solju i paprom, poklopimo i pirjamo 20 minuta. ; Za to vrijeme u vreloj vodi kuhamo krpice od tijesta ( 4 minute ), a zatim ih procijedimo, pomiješamo sa zeljem, poklopimo i malo ostavimo da se začini prožmu. Jelo je spremno za serviranje.; – Ovo jelo prilično je nepopularno među djecom, ali nije sasvim jasno zbog čega. Možda zbog svog slatkastog okusa? Nemojte djecu tjerati da ga jedu, jer tako i tako će jednog dana odrasti i shvatiti da je ovo jelo pravi porok: kad ga jednom počnete jesti, teško ćete se zaustaviti. Probajte i vidjet ćete.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Krpice sa zeljem i kiselim vrhnjem – Saznajte kako pripremiti krpcie sa zeljem i kiselim vrhnjem u našem video receptu. – tjestenina (krpice), kupus (svježi, krpice), luk, mast, šećer, povrtna juha iz kocke, kiselo vrhnje, ulje, sol i papar, Luk očistimo, narežemo na listiće i pržimo na masti do zlatno žute boje, posipamo šećerom i pustimo da se karamelizira. ; Dodamo očišćeno zelje narezano na rezance te i njega malo popržimo, prelijemo juhom, začinimo solju i paprom, poklopimo i pirjamo 20 minuta. ; Za to vrijeme u vreloj vodi kuhamo krpice od tijesta ( 4 minute ), a zatim ih procijedimo, pomiješamo sa zeljem, poklopimo i malo ostavimo da se začini prožmu. Jelo je spremno za serviranje.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Krpice sa zeljem i kiselim vrhnjem – Saznajte kako pripremiti krpcie sa zeljem i kiselim vrhnjem u našem video receptu. – tjestenina (krpice), kupus (svježi, krpice), luk, mast, šećer, povrtna juha iz kocke, kiselo vrhnje, ulje, sol i papar, Luk očistimo, narežemo na listiće i pržimo na masti do zlatno žute boje, posipamo šećerom i pustimo da se karamelizira. ; Dodamo očišćeno zelje narezano na rezance te i njega malo popržimo, prelijemo juhom, začinimo solju i paprom, poklopimo i pirjamo 20 minuta. ; Za to vrijeme u vreloj vodi kuhamo krpice od tijesta ( 4 minute ), a zatim ih procijedimo, pomiješamo sa zeljem, poklopimo i malo ostavimo da se začini prožmu. Jelo je spremno za serviranje.; -</div>