- Miro Biondić
- 200 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Hladetina od junetine i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od junetine i poriluka. – juneća koljenica, poriluk, mrkva, korijen celera, luk, lovorov list, peršin (list), sol, papar (u zrnu), U hladnu vodu stavimo kuhati juneću koljenicu uz dodatak mrkve, korijena celera, luka, papra u zrnu, lista peršina, lovorovog lista i soli. ; Kada prokuha, smanjimo vatru i pustimo da lagano kuha još 2 h. ; Hladetinu pustimo da se slegne, procijedimo je, izvadimo meso i dodamo poriluk narezan na kolutiće. ; Poriluk kuhamo u juhi još 45 min. ; U posudu za hladetinu ohlađeno meso narežemo na kockice, posipamo sa porilukom i zalijemo sa juhom od mesa i poriluka. ; Dekoriramo kolutićima kuhane mrkve. Po želji, tek na kraju dosolimo juhu.; – Hladetina se u našim krajevima obično priprema od svinjetine. Za promjenu evo jedne ukusne hladetine od juneće koljenice. Šareno, atraktivno i slasno predjelo kako za vruće, tako i za hladne dane.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Hladetina od junetine i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od junetine i poriluka. – juneća koljenica, poriluk, mrkva, korijen celera, luk, lovorov list, peršin (list), sol, papar (u zrnu), U hladnu vodu stavimo kuhati juneću koljenicu uz dodatak mrkve, korijena celera, luka, papra u zrnu, lista peršina, lovorovog lista i soli. ; Kada prokuha, smanjimo vatru i pustimo da lagano kuha još 2 h. ; Hladetinu pustimo da se slegne, procijedimo je, izvadimo meso i dodamo poriluk narezan na kolutiće. ; Poriluk kuhamo u juhi još 45 min. ; U posudu za hladetinu ohlađeno meso narežemo na kockice, posipamo sa porilukom i zalijemo sa juhom od mesa i poriluka. ; Dekoriramo kolutićima kuhane mrkve. Po želji, tek na kraju dosolimo juhu.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Hladetina od junetine i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od junetine i poriluka. – juneća koljenica, poriluk, mrkva, korijen celera, luk, lovorov list, peršin (list), sol, papar (u zrnu), U hladnu vodu stavimo kuhati juneću koljenicu uz dodatak mrkve, korijena celera, luka, papra u zrnu, lista peršina, lovorovog lista i soli. ; Kada prokuha, smanjimo vatru i pustimo da lagano kuha još 2 h. ; Hladetinu pustimo da se slegne, procijedimo je, izvadimo meso i dodamo poriluk narezan na kolutiće. ; Poriluk kuhamo u juhi još 45 min. ; U posudu za hladetinu ohlađeno meso narežemo na kockice, posipamo sa porilukom i zalijemo sa juhom od mesa i poriluka. ; Dekoriramo kolutićima kuhane mrkve. Po želji, tek na kraju dosolimo juhu.; -</div>