- Fina Malinić
- 120 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Ako tražite savršen recept za posebnu priliku, s Milka tortom ne možete pogriješiti. Mekani biskvit i dvije vrste čokoladne kreme zadovoljit će i one najzahtjevnije goste, a vi se možete opustiti i uživati u proslavi.
Milka torta – U našem receptu pogledajte kako pripremiti finu Milka tortu. – Biskvit: šećer, bjelanjak, lješnjaci, oštro brašno, Krema: žumanjak, puding ((od vanilije)), oštro brašno, mlijeko, šećer, maslac, šlag pjena, mlijeko ((potrebno za šlag)), čokolada ((Milka)), bijela čokolada ((Milka)), Biskvit: Odvojimo 7 bjelanjaka te ih istučemo dok ne dobijemo čvrsti snijeg. Postepeno umiješamo i 150 grama šećera.; Sameljemo 100 grama lješnjaka te im dodamo 1 žlicu brašna. Ubacimo u prethodno pripremljene bjelanjke i dobro promiješamo.; Na kalup za torte stavimo papir za pečenje. Smjesu izlijemo u kalup i pečemo na 180°C oko 20 minuta.; Ponovimo postupak s preostalim bjelanjcima, šećerom, brašnom i lješnjacima tako da na kraju imamo 3 kore biskvita.; Krema: Pomiješamo žumanjke, brašno i puding, a po potrebi možete dodati i malo mlijeka.; Zakuhamo mlijeko i šećer te umiješamo smjesu od žumanjaka. Vratimo na vatru i još malo prokuhamo.; Ostavimo kremu da se ohladi (po potrebi možemo povremeno promiješati). Kada se potpuno ohladila umiješamo maslac.; U 100 ml mlijeka dodamo smjesu za šlag pjenu i mikserom miješamo dok ne dobijemo čvrsti šlag.; Šlag i kremu pomiješamo, a zatim smjesu podijelimo na dva dijela. ; Na pari otopimo tamnu čokoladu i umiješamo u prvu polovicu smjese, a u drugu dodamo bijelu čokoladu. Kremu zatim dobro ohladimo.; Na prvu koru biskvita stavimo smjesu s bijelom čokoladom. Položimo drugu koru biskvita i premažemo polovicom kreme s tamnom čokoladom.; Na kraju stavimo i treću koru pa tortu premažemo ostatkom smjese s tamnom čokoladom. Po želji možemo ukrasiti lješnjacima.; Prije posluživanja tortu dobro ohladimo.; –
- Fina Malinić
- 30 min
- 8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Pohani štapići od mozzarelle jednostavni su za pripremu i još jednostavniji za konzumaciju. Možete ih grickati same ili im dodati svoj omiljeni umak.
Pohani štapići od mozzarelle – U našem receptu saznajte kako pripremiti pohane štapiće od mozzarelle. – jaje, voda, krušne mrvice, sol, brašno, ulje za duboko prženje, sir mozzarella (narezana na štapiće), U maloj zdjeli pomiješajte jaja i vodu.; U drugoj zdjelici pomiješajte sol i krušne mrvice.; U posljednjoj zdjelici pripremite brašno.; U velikoj tavi zagrijte ulje za prženje (oko 185°C). Svaki komad mozzarelle najprije uvaljajte u brašno, zatim u smjesu s jajima te na kraju u smjesu s krušnim mrvicama.; Ubacite u vruće ulje i pržite dok ne postignete zlatno smeđu boju, oko 30-ak sekundi.; Maknite s plamena i ocijedite na papirnatim ubrusima.; –
- Fina Malinić
- 160 min
- 2 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Kroketi od krumpira – U našem receptu pogledajte kako pripremiti ukusne krokete od krumpira. – žumanjak, pire krumpir, parmezan ((naribani)), vlasac ((sjeckani)), brašno, jaje, krušne mrvice, ulje (za prženje), Izmiješamo žumanjke, pire krumpir, parmezan, vlasac i brašno u srednje velikoj zdjeli.; Od smjese napravimo kuglice veličine oraha, te ih ostavimo da se dobro ohlade (barem 2 sata).; U jednoj zdjelici razmutimo jaja, a u drugu ubacimo krušne mrvice.; U srednje veliku tavu za prženje ulijemo ulje i grijemo na srednje jakoj vatri dok nije spremno za prženje.; Kuglicu od krumpira najprije uvaljamo u jaja, a zatim u krušne mrvice.; Pržimo 3-4 minute dok ne dobije zlatnu boju. Kada je gotovo ocijedimo na papirnatim ručnicima.; –
- Fina Malinić
- 20 min
- 8 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Ovaj kolač je savršen za jednostavne osobe. Ipak, ako želite malo zakomplicirati stvari, ukrasite ga medom ili čokoladnim preljevom.
Kolač od banane – U našem receptu saznajte kako pripremiti kolač od banane. – brašno za dizana tijesta, mlijeko, aroma vanilije, šećer u prahu, jaje, maslac (omekšali), banana, Brašno prosijemo u zdjelu, dodamo mu mlijeko, aromu vanilije, šećer u prahu i umućena jaja. ; Sve sastojke dobro izmiješamo mikserom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Zatim u smjesu dodamo omekšali maslac i dvije zgnječene banane i ponovno miksamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Smjesu ulijemo u kalup obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, na 70 minuta. ; Nakon proteklog vremena, kolač izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi, a zatim poslužimo i po želji dodamo malo meda ili čokoladnog preljeva.; –
- Fina Malinić
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Za iduće druženje promijenite strategiju i umjesto mesnih sendviča poslužite riblje. Ako uz to još dodamo domaći tartar umak, uspjeh je zajamčen!
Sendviči s lososom i tartar umakom – U našem receptu saznajte kako pripremiti sendviče s lososom i tartar umakom. – Za burgere:: losos ((u filetima)), pecivo, brašno, kajenski papar, ekstra djevičansko maslinovo ulje, maslac, rajčica, zelena salata, Za tartar:: majoneza, grčki jogurt, kiseli krastavci (sjeckani), kapare (sjeckane), luk (sjeckani), kopar (sjeckani), vlasac (sjeckani), sok od limuna, Filete lososa osušimo kuhinjskim papirom.
; Pomiješamo brašno i kajenski papar i osušene filete lososa umačemo s obje strane u smjesu.
; U zagrijanu tavu stavimo ulje i maslac, a kada se otope i zagriju na njih stavljamo pripremljene filete lososa, koje pržimo 1 do 2 minute sa svake strane.
; Za tartar umak pomiješamo majonezu, grčki jogurt, sjeckane kisele krastavce, kapare, luk, kopar, vlasac i malo soka od limuna.
; Peciva za sendviče prerežemo te u njih stavljamo filete lososa, malo tartar umaka, kriške rajčice i list zelene salate te poslužimo uz kriške limuna.; –
- Fina Malinić
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Jabuke i lisnato tijesto tako se divno slažu i jednostavno pripremaju, a kada im još dodamo slatku karamelu, s pravom to možemo nazvati finim kolačem od jabuka.
Kolač od jabuka – U našem receptu saznajte kako pripremiti kolač od jabuka. – maslac, šećer u prahu, vanilin štapić, jabuke, lisnato tijesto, Maslac i šećer u prahu rastopimo na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje.
; U lonac dodamo vanilin štapić te stalno miješamo dok ne dobijemo zlatnu karamelu.
; Jabuke ogulimo, operemo i narežemo na četvrtine, a zatim stavimo u lonac s karamelom i dalje kuhamo na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju.
; Nakon 8 do 10 minuta, ugasimo vatru, uklonimo štapić vanilije i ostavimo da se ohladi oko 5 minuta.
; Lisnato tijesto smjestimo u kalup, preko njega prelijemo karamelu s jabukama, a zatim stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, na 20-25 minuta.
; Nakon proteklog vremena kolač izvadimo iz pećnice te ga poslužimo toplog, uz sladoled od vanilije.; –
- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pohani kruh (French Toast) – U našem receptu saznajte kako pripremiti pohani kruh. – cimet ((u prahu)), muškatni oraščić ((mljeveni)), šećer, maslac, jaje, mlijeko, ekstrakt vanilije, bijeli kruh, javorov sirup ((zagrijani)), U maloj zdjeli pomiješajte cimet, muškatni oraščić i šećer.; U tavi (promjera oko 25-30 cm) otopite maslac na srednje jakom plamenu. ; Smjesi s cimetom dodajte jaja, mlijeko i ekstrakt vanilije, dobro promiješajte, a zatim sve prelijte u plitku posudu.; Kriške kruha umočite u dobivenu smjesu, a zatim pržite dok ne postignete zlatno-smeđu boju. Preokrenite i pržite dok i druga strana ne bude pečena.; Prelijte javorovim sirupom i servirajte.; –
- Fina Malinić
- 120 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kolač od maka – U našem receptu saznajte kako pripremiti kolač od maka. – mak ((sjemenke)), brašno, prašak za pecivo, sol, maslac ((omekšali)), šećer, jaje, ekstrakt vanilije, ekstrakt badema, šećer u prahu, U maloj tavi zakuhajte pola šalice vode, a zatim maknite s plamena. Dodajte sjemenke maka, poklopite i pustite da odstoji 1 sat.; Sjemenke zatim ubacite u mikser i lagano sameljite.; Zagrijte pećnicu na 175°C. Lagano nauljite i pobrašnite četvrtasti lim za pečenje (cca 20×20 cm).; U srednje velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj, velikoj zdjeli električnim mikserom pomiješajte omekšali maslac i šećer (miješajte oko 3 minute na srednjoj brzini).; Dodajte sjemenke maka i nastavite miješati na srednjoj brzini dok se sastojci potpuno ne povežu. Dodajte jedno po jedno jaje (uz neprestano miješanje), a zatim i ekstrakte vanilije i badema.; Na kraju, drvenom žlicom dodajte smjesu s brašnom i promiješajte dok se sastojci ne povežu.; Tijesto prebacite u prethodno pripremljeni lim za pečenje i pecite oko 45 minuta (dok se ne pojavi zlatna boja).; Pričekajte 10-ak minuta, a zatim kolač zatim izvadite iz lima i ostavite da se potpuno ohladi (oko 2 sata).; Ukrasite šećerom u prahu, izrežite i servirajte.; –
- Fina Malinić
- 60 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Mekan i sočan kolač, napravljen po uzoru na fine keksiće. Ako ste “jaffa ljubitelj” svakako odvojite vrijeme za pripremu ovog ukusnog kolača.
Jaffa kolač – U našem receptu saznajte kako pripremiti jaffa kolač. – Za biskvit:: jaje, šećer, ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo, Za punjenje:: šećer, voda, naranča ((smrznuta)), Za glazuru:: čokolada za kuhanje ((po želji)), U posudi izmiksamo jaja, šećer, ulje i mlijeko te na kraju dodamo brašno pomiješano s praškom za pecivo.
; Smjesu dobro izradimo, a zatim ju ulijemo u lim obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, na 10 minuta.
; Smrznutu naranču naribamo.
; U vrelu vodu stavimo naribanu naranču i 13 žlica šećera te kuhamo dok smjesa ne postane gusta.
; Smjesu ostavimo da se malo ohladi, a zatim ju prelijemo preko pripremljenog biskvita.
; Ovako pripremljen kolač stavimo u frižider na 20-ak minuta.
; Zatim čokoladu za kuhanje otopimo na pari te prelijemo preko ohlađenog kolača, stavimo natrag u hladnjak i tamo ostavimo sve dok se kolač dobro ne stisne.
; Nakon poprilici 3-4 sata, kolač možemo izvaditi iz hladnjaka i poslužiti.; –
- Fina Malinić
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Sataraš je vrlo jednostavno i svestrano jelo, što znači da ako ga pripremite gostima, nećete se puno namučiti. Jednostavno ga pripremite kao prilog nekom ukusnom mesu ili na prepečenom kruhu, kao što smo to napravili mi!
Sataraš – U našem receptu saznajte kako pripremiti sataraš. – paprika, rajčica, luk, šećer, sol, papar, povrtni dodatak jelima, ulje, Papriku očistimo i narežemo na manje komadiće, rajčicu ogulimo i odstranimo joj sjemenke, a luk nasjeckamo na listiće. ; Sada u tavu na ugrijano ulje dodamo luk i šećer, a kada luk omekša, dodamo i pripremljenu papriku. ; Kada paprika omekša, u tavu dodamo rajčicu i povrtni dodatak jelima i nastavimo pirjati sve dok tekućina ne ispari. ; Kada tekućina ispari, sataraš možemo posoliti i popapriti, a zatim ga poslužiti na prepečenom kruhu i po želji dodati listić mozzarelle.; –
- Fina Malinić
- 80 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Rolada od čokolade rado je viđen gost u svakom kućanstvu. Mekani čokoladni biskvit i nježno punjenje, čine ovu roladu idealnom za svako doba godine.
Rolada od čokolade – U našem receptu saznajte kako pripremiti roladu od čokolade. – Za biskvit:: jaje, šećer, glatko brašno, kakao, mlijeko, ulje, prašak za pecivo, Za kremu:: puding (od čokolade), čokolada za kuhanje, margarin, mlijeko, šećer, Za glazuru:: čokolada za kuhanje, ulje, čokoladne mrvice, Biskvit:: Bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg, a žumanjke i šećer umutimo. ; Zatim žumanjcima dodamo ulje, mlijeko, prašak za pecivo, kakao i brašno, pa sve zajedno dobro promiješamo. ; Kada smo dobili jednoličnu smjesu bez grudica, umiješamo i snijeg od bjelanjaka.
; Zatim protvan obložimo papirom za pečenje, u njega izlijemo smjesu za biskvit i pečemo na 180 stupnjeva, 10 minuta. ; Krema:: Za to vrijeme napravimo kremu tako da u zdjelicu ulijemo malo mlijeka, dodamo prašak za puding i šećer te dobro promiješamo. ; Zatim u čistu posudu ulijemo ostatak mlijeka i lagano zakuhamo na vatri, a onda mu dodamo puding i skuhamo ga. ; Kada je puding kuhan, dok je još vruć u njega dodajemo čokoladu i dobro promiješamo dok se skroz ne otopi. ; Zatim puding dobro ohladimo, a kada je hladan dodamo mu margarin i dobro promiješamo. ; Ohlađeni biskvit premažemo pripremljenom kremom i zarolamo u roladu. ; Glazura:: Zatim roladu prelijemo glazurom od otopljene čokolade i ulja, pospemo čokoladnim mrvicama i stavimo na hlađenje u frižider.
; Kada je rolada potpuno ohlađena, poslužimo ju i po želji ukrasimo listićima mente i svježim borovnicama.; –
- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Riža je omiljeni prilog mnogih, no s vremenom može postati dosadna. Obucite ju u novo ruho i predstavite na najnoviji način svojim ukućanima.
Popečci od riže – U našem receptu saznajte kako pripremiti popečke od riže. – riža, svježi sir, jaje, krušne mrvice, ulje, muškatni oraščić, sol, papar, Rižu skuhamo al dente te ju nakon kuhanja dobro ocijedimo.
; Rižu pomiješamo sa svježim sirom, umućenim jajima i krušnim mrvicama te smjesu posolimo, začinimo paprom i muškatnim oraščićem.
; Nauljenim rukama oblikujemo popečke od pripremljene smjese, umočimo ih u krušne mrvice te stavimo peći u duboko vruće ulje, dok popečci ne dobiju zlatnu boju.
; Kada su gotovi, popečke vadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće te poslužimo.; –
- Fina Malinić
- 30 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Pripremite ovu slasticu bez muke, a konzumirajte bez grižnje savjesti. Datulje će kuglicama dati potrebnu slatkoću, a organski kakao upotpuniti svojim nutritivnim bogatstvom.
Sirove čokoladne kuglice – U našem receptu saznajte kako pripremiti sirove čokoladne kuglice. – datulje, kakao, kokos, bademi, med, kokos (za posipavanje), U kipućoj vodi namočimo datulje.
; Nakon 15-ak minuta, datulje izvadimo iz vode.
; U električni sjekač stavimo datulje, kakao, kokos, bademe i med te dobro izradimo smjesu.
; Smjesu stavimo na 20 minuta u frižider.
; Nakon proteklog vremena, od smjese oblikujemo kuglice te ih uvaljamo u kokos.
; Ovako pripremljene kuglice stavimo u frižider na minimalno sat vremena te poslužimo.
; –
- Fina Malinić
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Chia sjemenke ne zovemo bez razloga super hranom. One su bogate hranjivim tvarima i pružaju energiju, a kada ih dodamo u puding, dobit ćemo savršeno finu i zdravu slasticu, koja neće naštetiti našoj liniji.
Chia puding od šumskog voća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti chia puding od šumskog voća. – bademovo mlijeko, šumsko voće, chia sjemenke, cimet, javorov sirup, aroma vanilije, U blenderu izmiješamo bademovo mlijeko, šumsko voće, cimet, aromu vanilije i sirup, sve dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Zatim smjesu izlijemo preko chia sjemenki, dobro izmiješamo i ostavimo da malo odstoji. ; Nakon desetak minuta smjesu promiješamo ponovno pa stavimo u hladnjak na 2-3 sata. ; Nakon proteklog vremena ponovno promiješamo i dodamo još malo mlijeka, ako je smjesa pregusta.; Nakon miješanja, chia puding premjestimo u čaše, na vrh dodamo još nekoliko manjih šumskih voćki, polovice lješnjaka, listić mente i poslužimo.; –
- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
U zadnjih nekoliko godina, wok tava stječe ogromnu popularnost diljem svijeta, pa tako i u našim krajevima. No, wok zapravo nije izmišljotina novog doba, već tradicionalna kineska tava za kuhanje, specifičnog kupolastog oblika. Ono što mi možemo reći o woku jest da nam za pripremu hrane treba puno manje ulja, a i vremena.
Piletina s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku – U našem receptu saznajte kako pripremiti piletinu s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku. – pileća prsa, rižini rezanci, suncokretovo ulje, med, mrkva, celerova stabljika, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, luk, peršin ((svježi)), papar ((svježe mljeveni)), sol, Tjesteninu stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu te kuhamo po uputama na pakiranju, a zatim ocijedimo i isperemo hladnom vodom.; Pileća prsa narežemo na komade, mrkvu, stabljiku celera, luk i peršin nasjeckamo, a polovice paprika narežemo na trakice.
; Zatim piletinu začinimo svježe mljevenim paprom i posolimo te stavimo peći u wok tavu na zagrijano ulje.
; Piletinu pržimo do desetak minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju.
; Zatim piletinu izvadimo na stranu, a na preostalo ulje dodamo luk i posolimo ga.; Kada je luk omekšao, dodamo mu mrkvu, celerovu stabljiku i papriku te sve zajedno još malo posolimo.
; Nakon što je svo povrće omekšalo, u wok tavu dodamo i peršin.; Nakon poprilici pet minuta, u wok tavu dodamo dvije žlice meda, kratko promiješamo te ugasimo vatru.
; Ovako pripremljeno povrće pomiješamo s tjesteninom i piletinom te poslužimo.; –
- Fina Malinić
- 60 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Brownie je jedan zaista svestran kolačić. Može poslužiti kao dio doručka, uz toplo mlijeko ili u desertu s dodatkom sladoleda. Brownie možemo jesti na sve načine, a ipak je najbolji onaj čokoladni, s dodatkom oraha i grožđica.
Brownie od čokolade, oraha i grožđica – U našem receptu saznajte kako pripremiti brownie od čokolade, oraha i grožđica. – margarin, čokolada, jaje, šećer, brašno, orasi, grožđice, rum, Grožđice stavimo u posudu, natopimo ih rumom i ostavimo da odstoje oko 2 sata.
; Cijela jaja i šećer umutimo u jednoličnu smjesu, a zatim dodamo brašno i sve dobro izmiješamo.
; Margarin i čokoladu otopimo na pari, a zatim dodamo u smjesu od jaja, brašna i šećera.
; Smjesu dobro promiješamo, a zatim u nju dodamo ocijeđene grožđice i sjeckane orahe.
; Smjesu ulijemo u kalup obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, oko 25-30 minuta.
; Nakon proteklog vremena, brownie izvadimo iz pećnice, narežemo i poslužimo.; –
- Fina Malinić
- 150 min
- 8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Tortilje s povrćem – U našem receptu saznajte kako pripremiti tortilje s povrćem. – krem sir, majoneza, ranch dressing za salatu, kopar ((svježe nasjeckani)), tortilja, povrće ((npr. sitno sjeckana brokula, cvjetača, mrkva ili paprika)), sir cheddar ((nasjeckan)), U srednje velikoj zdjeli pomiješajte krem sir, majonezu, ranch dressing i nasjeckani kopar.; Na svaku tortilju nanesite 1/4 šalice dobivene mješavine i premažite preko cijele površine.; Nakon toga ravnomjerno rasporedite povrće i sir preko tortilja.; Čvrsto zarolajte svaku tortilju, stavite u plastičnu vrećicu i pohranite u hladnjak na barem dva sata.; Prije serviranja svaku tortilju prerežite na 8 jednakih dijelova.; –
- Fina Malinić
- 90 min
- 5 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Grčka pita od špinata (Spanakopita) – U našem receptu saznajte kako pripremiti grčku pitu od špinata. – maslinovo ulje, luk ((nasjeckan)), mladi luk ((nasjeckan)), češnjak ((nasjeckan)), špinat ((opran i narezan)), peršin ((svježe sjeckani)), jaje, sir ricotta, sir feta ((izmrvljen)), kore za savijače, maslinovo ulje, Zagrijte pećnicu na 175°C. Nauljite kvadratni lim za pečenje (23×23 cm).; Na srednje jakom plamenu zagrijte 3 žlice maslinovog ulja. Pržite luk, mladi luk i češnjak dok ne omekšaju, odnosno poprime svijetlo smeđu boju.; Nakon toga umiješajte špinat i peršin te nastavite kuhati još 2 minute (dok špinat ne postane mekan). Maknite s vatre i pustite da se ohladi.; U srednje velikoj posudi pomiješate jaja, ricotta sir i feta sir, a zatim dodajte i smjesu sa špinatom.; Na pripremljeni lim za pečenje stavite jednu koru za savijače i premažite maslinovim uljem. Zatim stavite novu koru i premažite maslinovim uljem. Postupak ponovite s još dvije kore. (kore bi trebale prelaziti preko lima za pečenje); Dodajte smjesu sa špinatom i sirom, a zatim preklopite dijelom kora koji prelazi preko lima. Premažite maslinovim uljem, a zatim dodajte preostale kore tako da svaku najprije premažete maslinovim uljem.; Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta dok ne dobijete zlatno-smeđu boju.; –
- Fina Malinić
- 75 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Brza torta od jabuka – U našem receptu saznajte kako pripremiti brzu tortu od jabuka. – maslac ((omekšali)), smeđi šećer, jaje, melasa, brašno za dizana tijesta, mješavina začina za medenjake, prašak za pecivo, jabuke ((naribane, oko 200 grama)), grožđice, Zagrijte pećnicu na 180°C. Dno okruglog kalupa za torte (22 cm) prekrijte masnim papirom za pečenje.; U velikoj zdjeli električnim mikserom pomiješajte maslac, smeđi šećer, jaja, melasu, brašno, mješavinu začina i prašak za pecivo. Miješajte dok ne dobijete svijetlu, gustu smjesu.; Žlicom pažljivo dodajte naribane jabuke i grožđice, a zatim miješajte dok se svi sastojci ne povežu.; Tijesto prelijte u kalup i pecite 50-60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Kad je gotova, torta bi trebala biti zlatno-smeđe boje.; Nakon što se potpuno ohladi, tortu po želji možete dodatno ukrasiti.; –
- Fina Malinić
- 65 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži jaja i mlijeko
Čokoladna torta – U našem receptu saznajte kako pripremiti finu čokoladnu tortu. – Biskvit: šećer, brašno, kakao prašak (nezaslađeni), soda bikarbona, prašak za pecivo, sol, jaje, mlijeko, biljno ulje, ekstrakt vanilije, voda ((kipuća)), Krema: maslac, kakao prašak (nezaslađeni), šećer u prahu, mlijeko, ekstrakt vanilije, Zagrijte pećnicu na 175°C. Nauljite i pobrašnite dva kalupa za torte (22 cm).; U srednje velikoj zdjeli pomiješajte šećer, brašno, kakao prašak, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.; Nakon toga umiješajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije, a zatim miješajte električnim mikserom oko 3 minute.; Nakon toga ručno umiješajte vruću vodu te smjesu prelijte u pripremljene kapule za pečenje.; Pecite 30-35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Kad su gotovi, pričekajte 10-20 minuta prije nego biskvite izvadite iz kalupa i potpuno ohladite.; Otopite maslac, a zatim dodajte kakao prašak, šećer u prahu, mlijeko i ekstrakt vanilije. Dobro promiješajte dok ne dobijete kremastu teksturu.; Horizontalno prerežite gotove biskvite, svaki premažite kremom te ih posložite jedan na drugoga.; Na kraju gotovu tortu premažite preostalom kremom i ukrasite po želji.; –
- Francuski začin
- 20 min
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Prhko tijesto za quiche – U našem receptu saznajte kako pripremiti prhko tijesto za quiche. – maslac, brašno, sol, šećer u prahu, voda ((topla)), U brašno umiješajte sol i šećer u prahu.; Hladan maslac izrežite na listiće i pomiješajte s brašnom. (Zdjela za miješanje mora biti dovoljno velika); Mijesite sastojke trljanjem da se maslac upije u brašno.; Nakon nekoliko minuta miješanja smjesa bi trebala postati kompaktna.; Kad smjesa postane slična krušnim mrvicama dodajte žlicu-dvije tople vode i oblikujte loptu od tijesta.; Tijesto zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na nekoliko sati (može i preko noći).; Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini, a zatim ga utisnite u kalup.; Prije pečenja izbodite tijesto vilicom da se ne napuhne prilikom pečenja.; –
- Fina Malinić
- 5 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Tartar umak – U našem receptu saznajte kako pripremiti tartar umak. – majoneza, kiseli krastavci ((nasjeckani)), bijeli vinski ocat, kapare, senf, sol, papar ((svježe mljeveni)), Sve sastoje ubacite u električnu sjeckalicu za hranu i miješajte dok krastavci ne budu sitno nasjeckani, a svi sastojci dobro pomiješani.; –
- Fina Malinić
- 65 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Rižoto s piletinom i gljivama – U našem receptu saznajte kako pripremiti rižoto s piletinom i gljivama. – maslac, dimljena slanina, luk, šampinjoni, Arborio riža, bijelo vino ((suho)), pileći temeljac, piletina ((kuhana)), parmezan ((naribani)), peršin ((nasjeckani)), U velikoj tavi otopite maslac, a zatim dodajte slaninu i pržite 5 minuta na srednje jakom plamenu.; Dodajte nasjeckani luk i pržite još 10 minuta (dok luk ne omekša).; Umiješajte šampinjone i nastavite kuhati (uz miješanje) još 5 minuta.; Dodajte rižu i kuhajte još 2 minute, a zatim dodajte suho bijelo vino i pričekajte nekoliko trenutaka.; Nakon toga ulijte 1/4 pilećeg temeljca, nastavite kuhati (uz vrlo često miješanje) te nakon 20 minuta dodajte još 1/4 temeljca. ; Postupak ponovite još dva puta – riža bi tada trebala biti skuhana, a temeljac apsorbiran. Na kraju biste trebali dobiti kremastu teksturu, poput pudinga od riže.; Dodajte kuhanu piletinu, lagano promiješajte, a zatim ugasite plamen. Na kraju dodajte naribani parmezan i nasjeckani peršin, poklopite i pustite da odstoji 5 minuta.; Po želji možete dodatno začiniti.; –
- Fina Malinić
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Cezar salata s piletinom – U našem receptu saznajte kako pripremiti Cezarovu salatu s piletinom. – Salata: ciabatta, maslinovo ulje, pileća prsa, zelena salata, Preljev: češnjak, slani inćuni, parmezan, majoneza, bijeli vinski ocat, Zagrijte pećnicu na 180°C.; Kruh izrežite na kockice, posložite na lim za pečenje i ravnomjerno prelijte s 2 žlice maslinovog ulja. Po želji začinite i s malo soli.; Pecite 8-10 minuta. Okrenite nekoliko puta kako bi se kockice ravnomjerno ispekle.; Preostalo maslinovo ulje utrljajte u pileća prsa i dodatno začinite po želji.; Na srednje jakom plamenu ispržite piletinu (oko 4 minute sa svake strane).; Zgnječite luk i inćune, dodajte šaku naribanog sira i pomiješajte s majonezom i octom. Po želji dodatno začinite. (Trebali biste dobiti smjesu koja je gusta poput jogurta. Ako je vaša smjesa gušća možete ju razrijediti s nekoliko žličica vode.); Naribajte ostatak sira. Očišćene i oprane listove salate otrgnite na velike komade i stavite u veliku zdjelu.; Piletinu narežite na trakice. Polovicu piletine i polovicu pečenih kockica kruha pobacajte po salati.; Dodajte 3/4 preljeva i dobro promiješajte. ; Dodajte ostatak piletine i kruha te prelijte ostatkom preljeva. Na kraju pospite ostatkom naribanog sira i odmah servirajte.; –