- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pohani riblji štapići – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane riblje štapiće. – bijela riba, jaje, mlijeko, kukuruzna krupica, glatko brašno, peršin ((list)), ulje, sol i papar, Riblje filete očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na trakice širine do jednog i pol centimetra, začinimo ih solju i paprom, te stavimo kratko na stranu. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo mlijeko, kukuruznu krupicu, te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim, stalno miješajući pjenjačom, umiješamo glatko brašno postupno ga dodajući i pazeći da ne ostanu grudice. Gotovu smjesu rijetkog tijesta poklopimo i stavimo kratko na stranu. ; U tavi ugrijemo ulje, dodamo cijele listove peršina i pržimo ih dok ne počnu pucketati. Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Riblje štapiće umočimo u rijetko tijesto i stavimo pržiti u duboku masnoću. ; Tijekom prženja ih okrećemo, a kada dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; – Znamo da se riba može kuhati, peći, pržiti i to smo sve uglavnom probali. No, ukoliko upotrijebite malo mašte napraviti ćete zaista zanimljivo jelo s ribom, poznatog okusa, a opet drugačije.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pohani riblji štapići – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane riblje štapiće. – bijela riba, jaje, mlijeko, kukuruzna krupica, glatko brašno, peršin ((list)), ulje, sol i papar, Riblje filete očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na trakice širine do jednog i pol centimetra, začinimo ih solju i paprom, te stavimo kratko na stranu. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo mlijeko, kukuruznu krupicu, te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim, stalno miješajući pjenjačom, umiješamo glatko brašno postupno ga dodajući i pazeći da ne ostanu grudice. Gotovu smjesu rijetkog tijesta poklopimo i stavimo kratko na stranu. ; U tavi ugrijemo ulje, dodamo cijele listove peršina i pržimo ih dok ne počnu pucketati. Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Riblje štapiće umočimo u rijetko tijesto i stavimo pržiti u duboku masnoću. ; Tijekom prženja ih okrećemo, a kada dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pohani riblji štapići – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane riblje štapiće. – bijela riba, jaje, mlijeko, kukuruzna krupica, glatko brašno, peršin ((list)), ulje, sol i papar, Riblje filete očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na trakice širine do jednog i pol centimetra, začinimo ih solju i paprom, te stavimo kratko na stranu. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo mlijeko, kukuruznu krupicu, te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim, stalno miješajući pjenjačom, umiješamo glatko brašno postupno ga dodajući i pazeći da ne ostanu grudice. Gotovu smjesu rijetkog tijesta poklopimo i stavimo kratko na stranu. ; U tavi ugrijemo ulje, dodamo cijele listove peršina i pržimo ih dok ne počnu pucketati. Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Riblje štapiće umočimo u rijetko tijesto i stavimo pržiti u duboku masnoću. ; Tijekom prženja ih okrećemo, a kada dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; -</div>