- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Špinat s jajima i bešamel umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom. – špinat (svježeg), bešamel umak, jaje, parmezan, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. ; U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta. ; Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Kreativna kombinacija špinata, jaja, parmezana i bešamel umaka pravi je izazov za gurmane. Ukoliko se smatrate gurmanom, ne propustite naučiti, a potom i pripremiti ovo jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Špinat s jajima i bešamel umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom. – špinat (svježeg), bešamel umak, jaje, parmezan, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. ; U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta. ; Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
; – Kreativna kombinacija špinata, jaja, parmezana i bešamel umaka pravi je izazov za gurmane. Ukoliko se smatrate gurmanom, ne propustite naučiti, a potom i pripremiti ovo jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Špinat s jajima i bešamel umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom. – špinat (svježeg), bešamel umak, jaje, parmezan, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. ; U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta. ; Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>