- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Karipski ražnjići – Saznajte kako pripremiti karipske ražnjiće u našem video receptu. – jakobove kapice, repovi morskih kozica, sipa (ili lignji (očišćenih)), svježa zelena paprika, ananas (iz konzerve), rajčica (mini), kukuruz ((mini klipova)), bijelo vino, limun, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, U zdjelu ulijemo bijelo vino, sok dva limuna, žlicu maslinovog ulja, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom, te sastojke izmiješamo pjenjačom. ; Pomoću žlice odvojimo meso od mišića sa školjke, prstima odstranimo tamne organe i narančastu neoplođenu ikru, te meso isperemo pod mlazom hladne vode. ; Repove kozica očistimo od ljuske, a očišćene sipe narežemo na trakice širine jednog centimetra. Zatim sve zajedno stavimo u zdjelu s marinadom, izmiješamo i ostavimo da se marinira 30-ak minuta. ; Za to vrijeme, paprike očistimo i zajedno s ananasom narežemo na debljinu jednog centimetra, a mini rajčice i mini klipove kukuruza ostavimo cijele. ; Potom sve pripremljene sastojke naizmjence po želji nabadamo na drvene ražnjiće i stavljamo peći, na žar ili vruću gril tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja), sa svake strane, po prilici pet minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – S dalekih Kariba stiže nam jelo kojim možemo ugođaj s tih otoka prenijeti i u vlastiti dom! Opskrbite se morskim plodovima, pokojim komadom ananasa i mini primjeraka kukuruza, te krenite u pripremu jela koje će Vaše ukućane ostaviti bez daha!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Karipski ražnjići – Saznajte kako pripremiti karipske ražnjiće u našem video receptu. – jakobove kapice, repovi morskih kozica, sipa (ili lignji (očišćenih)), svježa zelena paprika, ananas (iz konzerve), rajčica (mini), kukuruz ((mini klipova)), bijelo vino, limun, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, U zdjelu ulijemo bijelo vino, sok dva limuna, žlicu maslinovog ulja, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom, te sastojke izmiješamo pjenjačom. ; Pomoću žlice odvojimo meso od mišića sa školjke, prstima odstranimo tamne organe i narančastu neoplođenu ikru, te meso isperemo pod mlazom hladne vode. ; Repove kozica očistimo od ljuske, a očišćene sipe narežemo na trakice širine jednog centimetra. Zatim sve zajedno stavimo u zdjelu s marinadom, izmiješamo i ostavimo da se marinira 30-ak minuta. ; Za to vrijeme, paprike očistimo i zajedno s ananasom narežemo na debljinu jednog centimetra, a mini rajčice i mini klipove kukuruza ostavimo cijele. ; Potom sve pripremljene sastojke naizmjence po želji nabadamo na drvene ražnjiće i stavljamo peći, na žar ili vruću gril tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja), sa svake strane, po prilici pet minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Karipski ražnjići – Saznajte kako pripremiti karipske ražnjiće u našem video receptu. – jakobove kapice, repovi morskih kozica, sipa (ili lignji (očišćenih)), svježa zelena paprika, ananas (iz konzerve), rajčica (mini), kukuruz ((mini klipova)), bijelo vino, limun, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, U zdjelu ulijemo bijelo vino, sok dva limuna, žlicu maslinovog ulja, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom, te sastojke izmiješamo pjenjačom. ; Pomoću žlice odvojimo meso od mišića sa školjke, prstima odstranimo tamne organe i narančastu neoplođenu ikru, te meso isperemo pod mlazom hladne vode. ; Repove kozica očistimo od ljuske, a očišćene sipe narežemo na trakice širine jednog centimetra. Zatim sve zajedno stavimo u zdjelu s marinadom, izmiješamo i ostavimo da se marinira 30-ak minuta. ; Za to vrijeme, paprike očistimo i zajedno s ananasom narežemo na debljinu jednog centimetra, a mini rajčice i mini klipove kukuruza ostavimo cijele. ; Potom sve pripremljene sastojke naizmjence po želji nabadamo na drvene ražnjiće i stavljamo peći, na žar ili vruću gril tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja), sa svake strane, po prilici pet minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>