- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Losos sa sedam začina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa sa sedam začina. – losos (u komadu), papar (svježe mljeveni), luk (u granulama), češnjak (u granulama), kim (1 žličica kima), korijander (u zrnu), čili papričica (mljevene), ulje, sol, Filea lososa očistimo od kostiju i kože, u komadu položimo u lim, na papir za pečenje i dobro ga posolimo. ; Preostalih šest začina stavimo u sjekač i sve zajedno dobro usitnimo. ; Zatim u sjekač ulijemo ulje, te još jednom sve zajedno izradimo. ; Dobivenim umakom izdašno premažemo cijelu površinu lososa, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu 200°C pod gril, 15-20 minuta. Uz njega poslužimo kuhano povrće.; – Sigurni smo da Vam već na sam spomen lososa okusni pupoljci ubrzano rade i da ste se već zaputili prema supermarketu. Ali pričekajte malo, bacite oko i na začine jer ih ima ni više ni manj nego sedam! Kao da smo birali po jedan za svaki dan u tjednu…
<div class="wpurp-searchable-recipe">Losos sa sedam začina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa sa sedam začina. – losos (u komadu), papar (svježe mljeveni), luk (u granulama), češnjak (u granulama), kim (1 žličica kima), korijander (u zrnu), čili papričica (mljevene), ulje, sol, Filea lososa očistimo od kostiju i kože, u komadu položimo u lim, na papir za pečenje i dobro ga posolimo. ; Preostalih šest začina stavimo u sjekač i sve zajedno dobro usitnimo. ; Zatim u sjekač ulijemo ulje, te još jednom sve zajedno izradimo. ; Dobivenim umakom izdašno premažemo cijelu površinu lososa, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu 200°C pod gril, 15-20 minuta. Uz njega poslužimo kuhano povrće.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Losos sa sedam začina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa sa sedam začina. – losos (u komadu), papar (svježe mljeveni), luk (u granulama), češnjak (u granulama), kim (1 žličica kima), korijander (u zrnu), čili papričica (mljevene), ulje, sol, Filea lososa očistimo od kostiju i kože, u komadu položimo u lim, na papir za pečenje i dobro ga posolimo. ; Preostalih šest začina stavimo u sjekač i sve zajedno dobro usitnimo. ; Zatim u sjekač ulijemo ulje, te još jednom sve zajedno izradimo. ; Dobivenim umakom izdašno premažemo cijelu površinu lososa, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu 200°C pod gril, 15-20 minuta. Uz njega poslužimo kuhano povrće.; -</div>