- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Riba s povrćem u vlastitom soku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ribu s povrćem u vlastitom soku. – bijela riba (cca. 800 g), vrganji (sušenih), ružmarin, lovorov list, brokula, mladi luk, mladi češnjak, paprika (crvene i zelene), raštika, masline (pečenih), limun, rajčica, bosiljak, majčina dušica, bjelanjak, maslinovo ulje, maslac, sol i papar, Ribu očistimo, operemo, začinimo limunovim sokom, solju i paprom. Gljive očetkamo (ne peremo pod vodom). ; Ovisno o veličini ribe, razvučemo i odrežemo oko jedan i pol metar aluminijske folije. Foliju preklopimo tri puta da dobijemo tri sloja, a time i veću čvrstoću folije. Na isti način napravimo još jednu takvu foliju. Na kraju, površina preklopljenih folija mora biti dovoljno velika da riba stane na njih i da sa svake strane od ribe do ruba ima najmanje još deset cm prostora. ; Sredinu obiju folija (10 cm od ruba) premažemo maslinovim uljem da se riba za vrijeme pečenja ne zalijepi. Jednu foliju položimo u lim za pečenje i na nju (na 10 cm od ruba) posložimo očišćenu i narezanu raštiku (bez stabljika). Zatim dodamo grubo narezane gljive i ostalo povrće. Na podlogu od povrća položimo ribu, poprskamo maslinovim uljem i dodamo nekoliko listića maslaca. ; Rubove obiju folija premažemo lagano tučenim bjelanjkom, gornjom folijom preklopimo donju s ribom, tako da se dijelovi namazani bjelanjcima spoje. ; Presavijanjem rubova zamotamo, odnosno, zatvorimo tri strane tako da dobijemo veliki džep (ne sasvim do ribe, da za vrijeme pečenja pare mogu cirkulirati).; Kroz četvrtu još otvorenu stranu oprezno ulijemo bijelo vino pa i tu stranu hermetički zatvorimo. Stavljamo u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C oko 30 minuta. Meso ribe i povrće poslužimo na tanjure i prelijemo sokom od pečenja.; – Riba koja se peče (odnosno "kuha") na ovaj način, ostaje izuzetno sočna i u sebe upija mnoštvo aroma povrća. K tome, ribu nakon pečenja gotovo da i ne treba soliti, i uz nju vam praktički ne treba nikakav dodatni prilog. Jedino što nedostaje je malo maslinovog ulja i kriška finog svježeg kruha.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Riba s povrćem u vlastitom soku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ribu s povrćem u vlastitom soku. – bijela riba (cca. 800 g), vrganji (sušenih), ružmarin, lovorov list, brokula, mladi luk, mladi češnjak, paprika (crvene i zelene), raštika, masline (pečenih), limun, rajčica, bosiljak, majčina dušica, bjelanjak, maslinovo ulje, maslac, sol i papar, Ribu očistimo, operemo, začinimo limunovim sokom, solju i paprom. Gljive očetkamo (ne peremo pod vodom). ; Ovisno o veličini ribe, razvučemo i odrežemo oko jedan i pol metar aluminijske folije. Foliju preklopimo tri puta da dobijemo tri sloja, a time i veću čvrstoću folije. Na isti način napravimo još jednu takvu foliju. Na kraju, površina preklopljenih folija mora biti dovoljno velika da riba stane na njih i da sa svake strane od ribe do ruba ima najmanje još deset cm prostora. ; Sredinu obiju folija (10 cm od ruba) premažemo maslinovim uljem da se riba za vrijeme pečenja ne zalijepi. Jednu foliju položimo u lim za pečenje i na nju (na 10 cm od ruba) posložimo očišćenu i narezanu raštiku (bez stabljika). Zatim dodamo grubo narezane gljive i ostalo povrće. Na podlogu od povrća položimo ribu, poprskamo maslinovim uljem i dodamo nekoliko listića maslaca. ; Rubove obiju folija premažemo lagano tučenim bjelanjkom, gornjom folijom preklopimo donju s ribom, tako da se dijelovi namazani bjelanjcima spoje. ; Presavijanjem rubova zamotamo, odnosno, zatvorimo tri strane tako da dobijemo veliki džep (ne sasvim do ribe, da za vrijeme pečenja pare mogu cirkulirati).; Kroz četvrtu još otvorenu stranu oprezno ulijemo bijelo vino pa i tu stranu hermetički zatvorimo. Stavljamo u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C oko 30 minuta. Meso ribe i povrće poslužimo na tanjure i prelijemo sokom od pečenja.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Riba s povrćem u vlastitom soku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ribu s povrćem u vlastitom soku. – bijela riba (cca. 800 g), vrganji (sušenih), ružmarin, lovorov list, brokula, mladi luk, mladi češnjak, paprika (crvene i zelene), raštika, masline (pečenih), limun, rajčica, bosiljak, majčina dušica, bjelanjak, maslinovo ulje, maslac, sol i papar, Ribu očistimo, operemo, začinimo limunovim sokom, solju i paprom. Gljive očetkamo (ne peremo pod vodom). ; Ovisno o veličini ribe, razvučemo i odrežemo oko jedan i pol metar aluminijske folije. Foliju preklopimo tri puta da dobijemo tri sloja, a time i veću čvrstoću folije. Na isti način napravimo još jednu takvu foliju. Na kraju, površina preklopljenih folija mora biti dovoljno velika da riba stane na njih i da sa svake strane od ribe do ruba ima najmanje još deset cm prostora. ; Sredinu obiju folija (10 cm od ruba) premažemo maslinovim uljem da se riba za vrijeme pečenja ne zalijepi. Jednu foliju položimo u lim za pečenje i na nju (na 10 cm od ruba) posložimo očišćenu i narezanu raštiku (bez stabljika). Zatim dodamo grubo narezane gljive i ostalo povrće. Na podlogu od povrća položimo ribu, poprskamo maslinovim uljem i dodamo nekoliko listića maslaca. ; Rubove obiju folija premažemo lagano tučenim bjelanjkom, gornjom folijom preklopimo donju s ribom, tako da se dijelovi namazani bjelanjcima spoje. ; Presavijanjem rubova zamotamo, odnosno, zatvorimo tri strane tako da dobijemo veliki džep (ne sasvim do ribe, da za vrijeme pečenja pare mogu cirkulirati).; Kroz četvrtu još otvorenu stranu oprezno ulijemo bijelo vino pa i tu stranu hermetički zatvorimo. Stavljamo u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C oko 30 minuta. Meso ribe i povrće poslužimo na tanjure i prelijemo sokom od pečenja.; -</div>