- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Mirisno pile iz pećnice na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mirisno pile iz pećnice na mediteranski način. – pile ((cca 1,5 kg)), peršin (sjeckani), češnjak, origano, mažuran, krušne mrvice, celerova stabljika, svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, mrkva, luk, masline, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega u zdjelicu ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin, mažuran, origano, krušne mrvice i izmiješamo sastojke. Zatim smjesu začinimo solju i paprom i stavimo na stranu. ; Povrće očistimo, operemo i narežemo na jednake komade, a masline iskoštimo. ; Svo povrće stavimo u vatrostalnu posudu, malo ga posolimo i popaprimo, prelijemo maslinovim uljem izmiješamo i ravnomjerno rasporedimo. ; Pile očistimo, te škarama za meso izrežemo hrbat i izvadimo prsnu kost. Zatim pile iznutra posolimo, a kožu na nekoliko mjesta prstima odvojimo od mesa. ; Dobivene džepove nadjenemo pripremljenom smjesom začina tako da je ravnomjerno rasporedimo ispod kože, a kožu nauljimo maslinovim uljem. ; Ovako pripremljenu piletinu stavimo u posudu s povrćem, kožom prema dolje, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, na donju razinu pod gril. ; Nakon 20-ak minuta pečenja nadjevene polovice pileta okrenemo kožom prema gore i pečemo dalje. Nakon još 15-ak minuta pečenja, jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Kad pomislite na mediteransku kuhinju, vjerojatno Vam se po glavi mota riba, ali nije to jedino što se na Mediteranu jede… Probajte ovu zanimljivu aromatičnu kombinaciju i osvježite njome svoj nedjeljni ručak.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Mirisno pile iz pećnice na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mirisno pile iz pećnice na mediteranski način. – pile ((cca 1,5 kg)), peršin (sjeckani), češnjak, origano, mažuran, krušne mrvice, celerova stabljika, svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, mrkva, luk, masline, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega u zdjelicu ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin, mažuran, origano, krušne mrvice i izmiješamo sastojke. Zatim smjesu začinimo solju i paprom i stavimo na stranu. ; Povrće očistimo, operemo i narežemo na jednake komade, a masline iskoštimo. ; Svo povrće stavimo u vatrostalnu posudu, malo ga posolimo i popaprimo, prelijemo maslinovim uljem izmiješamo i ravnomjerno rasporedimo. ; Pile očistimo, te škarama za meso izrežemo hrbat i izvadimo prsnu kost. Zatim pile iznutra posolimo, a kožu na nekoliko mjesta prstima odvojimo od mesa. ; Dobivene džepove nadjenemo pripremljenom smjesom začina tako da je ravnomjerno rasporedimo ispod kože, a kožu nauljimo maslinovim uljem. ; Ovako pripremljenu piletinu stavimo u posudu s povrćem, kožom prema dolje, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, na donju razinu pod gril. ; Nakon 20-ak minuta pečenja nadjevene polovice pileta okrenemo kožom prema gore i pečemo dalje. Nakon još 15-ak minuta pečenja, jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>