- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ramstek "Cafe de Paris" – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris". – govedina (bez kostiju (ramstek)), konjak, senf dijon, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta. ; Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno). ; Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste. ; U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu. ; Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.; – Ovaj ukusni pečeni odrezak u umaku od Dijon senfa popularnost je stekao sredinom prošlog stoljeća u restoranu "Cafe de Paris" u Ženevi, po kojem je i dobio ime. Originalna receptura je strogo čuvana tajna, pa smo za vas pripremili malo jednostavniju, ali okusom vrlo sličnu alternativu.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Ramstek "Cafe de Paris" – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris". – govedina (bez kostiju (ramstek)), konjak, senf dijon, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta. ; Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno). ; Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste. ; U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu. ; Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Ramstek "Cafe de Paris" – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris". – govedina (bez kostiju (ramstek)), konjak, senf dijon, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta. ; Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno). ; Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste. ; U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu. ; Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.; -</div>