- Almo Čatlak
- 45 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kolač od kestena – Saznajte kako pripremiti kolač od kestena u našem video receptu. – kesten pire, maslac, šećer u prahu, vanilin šećer, jaje, prašak za pecivo, lješnjaci, Prvo odvojimo žutanjke od bjelanjaka. ; U zdjelu stavimo maslac, dodamo žutanjke, šećer u prahu, vanilin šećer i miješamo ručnim mikserom dok ne dobijemo glatku i sjajnu smjesu. ; Na dasci nasjeckamo lješnjake i dodamo ih u smjesu. Zatim umiješamo prašak za pecivo, dodamo kesten pire i ponovo sve zajedno dobro izmiješamo. ; U zasebnoj zdjeli od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg te i njega nježno umiješamo u smjesu. ; Smjesu zatim premjestimo u namašćen i brašnom posipan kalup za torte te stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici 30 minuta.; – Opet za vas imamo jedan recept koji podsjeća na čokoladni kolač, a u njemu nema niti čokolade niti kakaa! Dapače, čak je i sočniji i ukusniji. Zgodno je i to što zamrznuti kesten pire možete kupiti u dućanima tokom cijele godine.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kolač od kestena – Saznajte kako pripremiti kolač od kestena u našem video receptu. – kesten pire, maslac, šećer u prahu, vanilin šećer, jaje, prašak za pecivo, lješnjaci, Prvo odvojimo žutanjke od bjelanjaka. ; U zdjelu stavimo maslac, dodamo žutanjke, šećer u prahu, vanilin šećer i miješamo ručnim mikserom dok ne dobijemo glatku i sjajnu smjesu. ; Na dasci nasjeckamo lješnjake i dodamo ih u smjesu. Zatim umiješamo prašak za pecivo, dodamo kesten pire i ponovo sve zajedno dobro izmiješamo. ; U zasebnoj zdjeli od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg te i njega nježno umiješamo u smjesu. ; Smjesu zatim premjestimo u namašćen i brašnom posipan kalup za torte te stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici 30 minuta.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kolač od kestena – Saznajte kako pripremiti kolač od kestena u našem video receptu. – kesten pire, maslac, šećer u prahu, vanilin šećer, jaje, prašak za pecivo, lješnjaci, Prvo odvojimo žutanjke od bjelanjaka. ; U zdjelu stavimo maslac, dodamo žutanjke, šećer u prahu, vanilin šećer i miješamo ručnim mikserom dok ne dobijemo glatku i sjajnu smjesu. ; Na dasci nasjeckamo lješnjake i dodamo ih u smjesu. Zatim umiješamo prašak za pecivo, dodamo kesten pire i ponovo sve zajedno dobro izmiješamo. ; U zasebnoj zdjeli od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg te i njega nježno umiješamo u smjesu. ; Smjesu zatim premjestimo u namašćen i brašnom posipan kalup za torte te stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici 30 minuta.; -</div>