- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Gulaš od gljiva – Saznajte kako pripremiti gulaš od gljiva u našem video receptu. – gljive (svježe (šampinjoni, bukovače…)), vrganji (suhih), slanina, luk, mrkva, temeljac mesne juhe, lovorov list, majčina dušica, češnjak, peršin (sjeckani), kiselo vrhnje (milerama), bijelo vino, krumpir, ulje, sol i papar, Sušene vrganje stavimo u mlaku vodu da omekšaju, te ih narežemo na trakice. Ostale gljive očistimo i narežemo na veće komadiće. ; Slaninu narežemo na sitne kockice, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckamo. ; Na ugrijanom ulju popržimo slaninu i luk, dok ne omekša, pa dodamo mrkvu. ; Zatim dodajemo ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje i gljive te ih dobro popržimo. Dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše podlijemo vinom, dodamo lovorov list i majčinu dušicu. ; Sve zajedno podlijemo mesnim temeljcem, dodamo krumpir, začinimo solju i paprom i podlijemo sa toliko vode da prekrije sastojke. Sve zajedno ostavimo da vrije dok krumpir ne omekša. ; Pred kraj kuhanja dodamo mileram i sjeckani peršin, te ostavimo još jednom da zavrije.; – Iako ovaj fini gulaš nije sasvim podoban za vegeterijance (sadrži slaninu i mesni temeljac), ipak vam može dobro doći u danima kada se želite odmoriti od mesa. Gljive su vrlo hranjiva namirnica bogata bjelančevinama, vlaknima, vitaminima B i C te raznim mineralima. Stoga je ovakav gulaš zaslužio da stoji rame uz rame bilo kojem gulašu sa mesom, a vjerojatno je još i zdraviji!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Gulaš od gljiva – Saznajte kako pripremiti gulaš od gljiva u našem video receptu. – gljive (svježe (šampinjoni, bukovače…)), vrganji (suhih), slanina, luk, mrkva, temeljac mesne juhe, lovorov list, majčina dušica, češnjak, peršin (sjeckani), kiselo vrhnje (milerama), bijelo vino, krumpir, ulje, sol i papar, Sušene vrganje stavimo u mlaku vodu da omekšaju, te ih narežemo na trakice. Ostale gljive očistimo i narežemo na veće komadiće. ; Slaninu narežemo na sitne kockice, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckamo. ; Na ugrijanom ulju popržimo slaninu i luk, dok ne omekša, pa dodamo mrkvu. ; Zatim dodajemo ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje i gljive te ih dobro popržimo. Dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše podlijemo vinom, dodamo lovorov list i majčinu dušicu. ; Sve zajedno podlijemo mesnim temeljcem, dodamo krumpir, začinimo solju i paprom i podlijemo sa toliko vode da prekrije sastojke. Sve zajedno ostavimo da vrije dok krumpir ne omekša. ; Pred kraj kuhanja dodamo mileram i sjeckani peršin, te ostavimo još jednom da zavrije.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Gulaš od gljiva – Saznajte kako pripremiti gulaš od gljiva u našem video receptu. – gljive (svježe (šampinjoni, bukovače…)), vrganji (suhih), slanina, luk, mrkva, temeljac mesne juhe, lovorov list, majčina dušica, češnjak, peršin (sjeckani), kiselo vrhnje (milerama), bijelo vino, krumpir, ulje, sol i papar, Sušene vrganje stavimo u mlaku vodu da omekšaju, te ih narežemo na trakice. Ostale gljive očistimo i narežemo na veće komadiće. ; Slaninu narežemo na sitne kockice, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckamo. ; Na ugrijanom ulju popržimo slaninu i luk, dok ne omekša, pa dodamo mrkvu. ; Zatim dodajemo ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje i gljive te ih dobro popržimo. Dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše podlijemo vinom, dodamo lovorov list i majčinu dušicu. ; Sve zajedno podlijemo mesnim temeljcem, dodamo krumpir, začinimo solju i paprom i podlijemo sa toliko vode da prekrije sastojke. Sve zajedno ostavimo da vrije dok krumpir ne omekša. ; Pred kraj kuhanja dodamo mileram i sjeckani peršin, te ostavimo još jednom da zavrije.; -</div>