- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Zapečeni njoki od kukuruzne krupice – Saznajte kako pripremiti zapečene njoke od kukuruzne krupice u našem video receptu. – kukuruzna krupica, parmezan, maslac, kiselo vrhnje, U posoljenu i uzavrelu vodu uz miješanje pjenjačom, polagano sipamo kukuruznu krupicu i pazimo da se ne stvore grudice. ; Naribamo parmezan, a vatrostalnu posudu namažemo maslacem. ; Žlicom koju svaki put uranjamo u vrelu vodu, vadimo njoke iz kukuruzne kaše i polako ih stavljamo u vatrostalnu posudu. ; Jedan sloj valjušaka posipamo parmezanom, drugi nakapamo otopljenim maslacem, a posljednji sloj prelijemo kiselim vrhnjem. Pečemo na srednjoj razini, 15-20 minuta na 200 °C.; – Ovo predivno jelo sa sela još je jedan dokaz da su jednostavne stvari često i najbolje. Možda vas neće očarati intenzitetom okusa, no ponekad baš to trebate nakon prevelike količine hrane na sinoćnjem tulumu. Obavezno ga probajte i kao prilog nekim pikantnijim jelima!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Zapečeni njoki od kukuruzne krupice – Saznajte kako pripremiti zapečene njoke od kukuruzne krupice u našem video receptu. – kukuruzna krupica, parmezan, maslac, kiselo vrhnje, U posoljenu i uzavrelu vodu uz miješanje pjenjačom, polagano sipamo kukuruznu krupicu i pazimo da se ne stvore grudice. ; Naribamo parmezan, a vatrostalnu posudu namažemo maslacem. ; Žlicom koju svaki put uranjamo u vrelu vodu, vadimo njoke iz kukuruzne kaše i polako ih stavljamo u vatrostalnu posudu. ; Jedan sloj valjušaka posipamo parmezanom, drugi nakapamo otopljenim maslacem, a posljednji sloj prelijemo kiselim vrhnjem. Pečemo na srednjoj razini, 15-20 minuta na 200 °C.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Zapečeni njoki od kukuruzne krupice – Saznajte kako pripremiti zapečene njoke od kukuruzne krupice u našem video receptu. – kukuruzna krupica, parmezan, maslac, kiselo vrhnje, U posoljenu i uzavrelu vodu uz miješanje pjenjačom, polagano sipamo kukuruznu krupicu i pazimo da se ne stvore grudice. ; Naribamo parmezan, a vatrostalnu posudu namažemo maslacem. ; Žlicom koju svaki put uranjamo u vrelu vodu, vadimo njoke iz kukuruzne kaše i polako ih stavljamo u vatrostalnu posudu. ; Jedan sloj valjušaka posipamo parmezanom, drugi nakapamo otopljenim maslacem, a posljednji sloj prelijemo kiselim vrhnjem. Pečemo na srednjoj razini, 15-20 minuta na 200 °C.; -</div>