- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Ljetna salata s gorgonzolom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljetnu salatu s gorgonzolom. – zelena salata (po izboru), sir gorgonzola, celerova stabljika, kruška, lubenica, maslinovo ulje, jabučni ocat, sol i papar, U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, jabučni ocat, začinimo solju i paprom, te pjenjačom ili štapnim mikserom dobro izmiješamo sastojke. ; Salatu očistimo, operemo, a veće listove narežemo. Celerove stabljike operemo i narežemo na širinu pola centimetra, kruške prepolovimo po dužini, očistimo od središnjeg tvrdog dijela i narežemo na tanke ploške. Sir gorgonzolu narežemo na kockice veličine pola centimetra, a iz lubenice, pomoću okruglog noža, izrežemo kuglice. ; Zatim u zdjelu slažemo listove salate, na kockice narezane celerove stabljike, kuglice od lubenice i ploške krušaka. Sve zajedno posipamo kockicama sira gorgonzole, prelijemo pripremljenim preljevom i poslužimo.; – Ako ste mislili da je siru mjesto samo u sendviču, a voću samo u kolačima, pogledajte malo bolje. Ova u najmanju ruku intrigantna kombinacija, zauzet će prvo mjesto među Vašim omiljenim osvježavajućim jelima!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Ljetna salata s gorgonzolom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljetnu salatu s gorgonzolom. – zelena salata (po izboru), sir gorgonzola, celerova stabljika, kruška, lubenica, maslinovo ulje, jabučni ocat, sol i papar, U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, jabučni ocat, začinimo solju i paprom, te pjenjačom ili štapnim mikserom dobro izmiješamo sastojke. ; Salatu očistimo, operemo, a veće listove narežemo. Celerove stabljike operemo i narežemo na širinu pola centimetra, kruške prepolovimo po dužini, očistimo od središnjeg tvrdog dijela i narežemo na tanke ploške. Sir gorgonzolu narežemo na kockice veličine pola centimetra, a iz lubenice, pomoću okruglog noža, izrežemo kuglice. ; Zatim u zdjelu slažemo listove salate, na kockice narezane celerove stabljike, kuglice od lubenice i ploške krušaka. Sve zajedno posipamo kockicama sira gorgonzole, prelijemo pripremljenim preljevom i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Ljetna salata s gorgonzolom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljetnu salatu s gorgonzolom. – zelena salata (po izboru), sir gorgonzola, celerova stabljika, kruška, lubenica, maslinovo ulje, jabučni ocat, sol i papar, U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, jabučni ocat, začinimo solju i paprom, te pjenjačom ili štapnim mikserom dobro izmiješamo sastojke. ; Salatu očistimo, operemo, a veće listove narežemo. Celerove stabljike operemo i narežemo na širinu pola centimetra, kruške prepolovimo po dužini, očistimo od središnjeg tvrdog dijela i narežemo na tanke ploške. Sir gorgonzolu narežemo na kockice veličine pola centimetra, a iz lubenice, pomoću okruglog noža, izrežemo kuglice. ; Zatim u zdjelu slažemo listove salate, na kockice narezane celerove stabljike, kuglice od lubenice i ploške krušaka. Sve zajedno posipamo kockicama sira gorgonzole, prelijemo pripremljenim preljevom i poslužimo.; -</div>