- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti bijele ribe s umakom od limete i čilija – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s umakom od limete i čilija. – bijela riba, glatko brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, jaje, češnjak, čili papričica, smeđi šećer, limeta, ulje, sol i papar, Prije svega file bijele ribe očistimo od kostiju, narežemo na jednake komade i začinimo solju. ; U zdjelicu s kukuruznim brašnom dodamo obično brašno, prašak za pecivo i izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelicu s umućenim jajetom ulijemo 200 ml hladne vode, promiješamo, prelijemo u zdjelicu s mješavinom od brašna i sve zajedno pjenjačom izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Potom komade ribe umačemo u dobivenu smjesu (tempuru), višak ocijedimo i stavimo pržiti u wok, u duboku masnoću. ; Nakon 3-4 minute prženja komade ribe izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; U čisti i zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo čili papričicu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak, naribanu koricu limete, promiješamo i čim češnjak zamiriše, dodamo smeđi šećer, ulijemo sok limete, malo posolimo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute dok se šećer ne rastopi. ; Gotovim umakom prelijemo dno tanjura, preko njega stavimo nekoliko komada pržene ribe i poslužimo s rižom kuhanom na pari.; – Ako ste ljubitelj orijentalne kuhinje, ovaj recept je upravo ono što vam treba. Sočni riblji fileti prženi u woku, posluženi na pikantnom umaku od limete i čilija neće vas ostaviti ravnodušnim.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Fileti bijele ribe s umakom od limete i čilija – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s umakom od limete i čilija. – bijela riba, glatko brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, jaje, češnjak, čili papričica, smeđi šećer, limeta, ulje, sol i papar, Prije svega file bijele ribe očistimo od kostiju, narežemo na jednake komade i začinimo solju. ; U zdjelicu s kukuruznim brašnom dodamo obično brašno, prašak za pecivo i izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelicu s umućenim jajetom ulijemo 200 ml hladne vode, promiješamo, prelijemo u zdjelicu s mješavinom od brašna i sve zajedno pjenjačom izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Potom komade ribe umačemo u dobivenu smjesu (tempuru), višak ocijedimo i stavimo pržiti u wok, u duboku masnoću. ; Nakon 3-4 minute prženja komade ribe izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; U čisti i zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo čili papričicu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak, naribanu koricu limete, promiješamo i čim češnjak zamiriše, dodamo smeđi šećer, ulijemo sok limete, malo posolimo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute dok se šećer ne rastopi. ; Gotovim umakom prelijemo dno tanjura, preko njega stavimo nekoliko komada pržene ribe i poslužimo s rižom kuhanom na pari.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Fileti bijele ribe s umakom od limete i čilija – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s umakom od limete i čilija. – bijela riba, glatko brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, jaje, češnjak, čili papričica, smeđi šećer, limeta, ulje, sol i papar, Prije svega file bijele ribe očistimo od kostiju, narežemo na jednake komade i začinimo solju. ; U zdjelicu s kukuruznim brašnom dodamo obično brašno, prašak za pecivo i izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelicu s umućenim jajetom ulijemo 200 ml hladne vode, promiješamo, prelijemo u zdjelicu s mješavinom od brašna i sve zajedno pjenjačom izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Potom komade ribe umačemo u dobivenu smjesu (tempuru), višak ocijedimo i stavimo pržiti u wok, u duboku masnoću. ; Nakon 3-4 minute prženja komade ribe izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; U čisti i zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo čili papričicu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak, naribanu koricu limete, promiješamo i čim češnjak zamiriše, dodamo smeđi šećer, ulijemo sok limete, malo posolimo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute dok se šećer ne rastopi. ; Gotovim umakom prelijemo dno tanjura, preko njega stavimo nekoliko komada pržene ribe i poslužimo s rižom kuhanom na pari.; -</div>