- Tomislav Špiček
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Jaja u umaku od senfa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja u umaku od senfa. – jaje, senf (ljutog), maslac, oštro brašno, povrtni temeljac, bijelo vino, šećer, sok od limuna, kiselo vrhnje, sol i papar, U posudi na laganoj vatri rastopimo maslac, dodamo brašno, brzo sve zajedno izmiješamo i polagano dodajemo žlicu po žlicu jušnog temeljca, pri tome cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. ; U umak dodajemo bijelo vino, jednu žličicu šećera, soli i papra po potrebi, par kapi limunovog soka i pustimo da umak kratko provre. ; Umiješamo senf, kratko prokuhamo, maknemo s vatre i dodamo kiselo vrhnje. ; Jaja raspolovimo po dužini posložimo u duboku zdjelu i prelijemo sa vrućim umakom. Ukrasimo po želji svježim vlascem ili peršinom.; – Ovo jelo pravi je primjer kako jaja mogu zamijeniti meso. Tvrdo kuhana jaja u umaku od ljutog senfa, obogaćenog jušnim temeljcem, bijelim vinom, limunovim sokom i kiselim vrhnjem ukusan su obrok koji ćete brzo pripraviti.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Jaja u umaku od senfa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja u umaku od senfa. – jaje, senf (ljutog), maslac, oštro brašno, temeljac povrtne juhe, bijelo vino, šećer, sok od limuna, kiselo vrhnje, sol i papar, U posudi na laganoj vatri rastopimo maslac, dodamo brašno, brzo sve zajedno izmiješamo i polagano dodajemo žlicu po žlicu jušnog temeljca, pri tome cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. ; U umak dodajemo bijelo vino, jednu žličicu šećera, soli i papra po potrebi, par kapi limunovog soka i pustimo da umak kratko provre. ; Umiješamo senf, kratko prokuhamo, maknemo s vatre i dodamo kiselo vrhnje. ; Jaja raspolovimo po dužini posložimo u duboku zdjelu i prelijemo sa vrućim umakom. Ukrasimo po želji svježim vlascem ili peršinom.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Jaja u umaku od senfa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja u umaku od senfa. – jaje, senf (ljutog), maslac, oštro brašno, temeljac povrtne juhe, bijelo vino, šećer, sok od limuna, kiselo vrhnje, sol i papar, U posudi na laganoj vatri rastopimo maslac, dodamo brašno, brzo sve zajedno izmiješamo i polagano dodajemo žlicu po žlicu jušnog temeljca, pri tome cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. ; U umak dodajemo bijelo vino, jednu žličicu šećera, soli i papra po potrebi, par kapi limunovog soka i pustimo da umak kratko provre. ; Umiješamo senf, kratko prokuhamo, maknemo s vatre i dodamo kiselo vrhnje. ; Jaja raspolovimo po dužini posložimo u duboku zdjelu i prelijemo sa vrućim umakom. Ukrasimo po želji svježim vlascem ili peršinom.; -</div>