- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Svinjske uši s čokoladom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusan desert smiješnog naziva, svinjske uši s čokoladom. – jaje, lisnato tijesto, kokosovo brašno, smeđi šećer, čokolada za kuhanje, maslac, šećer u prahu, Dasku posipamo šećerom u prahu, na nju stavimo lisnato tijesto i njega posipamo šećerom u prahu, te tijesto razvaljamo na debljinu, po prilici, 8 milimetara. ; Zatim tijesto premažemo umućenim jajetom, posipamo smeđim šećerom, kokosovim brašnom i savijemo dvije nasuprotne strane prema sredini. ; Tijekom savijanja tijesto premazujemo umućenim jajetom kako bi se dobro spojilo. ; Tako pripremljeno tijesto narežemo na kriške debljine jednog centimetra. ; Narezane kriške tijesta stavimo na papir za pečenje, u lim za pečenje, premažemo umućenim jajetom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-20 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu iznad pare stavimo natrganu čokoladu za kuhanje, dodamo maslac i sve zajedno miješamo dok se sastojci potpuno ne rastope. ; Pečeno tijesto izvadimo iz pećnice, stavimo na rešetku i pričekamo da se malo ohladi. ; Zatim kriške tijesta umačemo u rastopljenu čokoladu i vraćamo na rešetku da se čokolada stvrdne. Svinjske uši su gotove i možemo ih poslužiti.; – Ukusna slastica smiješnog naziva. Slatke „uši“ umočene u rastopljenu čokoladu prava su poslastica za ljubitelje kolača od lisnatog tijesta.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Svinjske uši s čokoladom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusan desert smiješnog naziva, svinjske uši s čokoladom. – jaje, lisnato tijesto, kokosovo brašno, smeđi šećer, čokolada za kuhanje, maslac, šećer u prahu, Dasku posipamo šećerom u prahu, na nju stavimo lisnato tijesto i njega posipamo šećerom u prahu, te tijesto razvaljamo na debljinu, po prilici, 8 milimetara. ; Zatim tijesto premažemo umućenim jajetom, posipamo smeđim šećerom, kokosovim brašnom i savijemo dvije nasuprotne strane prema sredini. ; Tijekom savijanja tijesto premazujemo umućenim jajetom kako bi se dobro spojilo. ; Tako pripremljeno tijesto narežemo na kriške debljine jednog centimetra. ; Narezane kriške tijesta stavimo na papir za pečenje, u lim za pečenje, premažemo umućenim jajetom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-20 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu iznad pare stavimo natrganu čokoladu za kuhanje, dodamo maslac i sve zajedno miješamo dok se sastojci potpuno ne rastope. ; Pečeno tijesto izvadimo iz pećnice, stavimo na rešetku i pričekamo da se malo ohladi. ; Zatim kriške tijesta umačemo u rastopljenu čokoladu i vraćamo na rešetku da se čokolada stvrdne. Svinjske uši su gotove i možemo ih poslužiti.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Svinjske uši s čokoladom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusan desert smiješnog naziva, svinjske uši s čokoladom. – jaje, lisnato tijesto, kokosovo brašno, smeđi šećer, čokolada za kuhanje, maslac, šećer u prahu, Dasku posipamo šećerom u prahu, na nju stavimo lisnato tijesto i njega posipamo šećerom u prahu, te tijesto razvaljamo na debljinu, po prilici, 8 milimetara. ; Zatim tijesto premažemo umućenim jajetom, posipamo smeđim šećerom, kokosovim brašnom i savijemo dvije nasuprotne strane prema sredini. ; Tijekom savijanja tijesto premazujemo umućenim jajetom kako bi se dobro spojilo. ; Tako pripremljeno tijesto narežemo na kriške debljine jednog centimetra. ; Narezane kriške tijesta stavimo na papir za pečenje, u lim za pečenje, premažemo umućenim jajetom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-20 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu iznad pare stavimo natrganu čokoladu za kuhanje, dodamo maslac i sve zajedno miješamo dok se sastojci potpuno ne rastope. ; Pečeno tijesto izvadimo iz pećnice, stavimo na rešetku i pričekamo da se malo ohladi. ; Zatim kriške tijesta umačemo u rastopljenu čokoladu i vraćamo na rešetku da se čokolada stvrdne. Svinjske uši su gotove i možemo ih poslužiti.; -</div>