- Lidija Kralj
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kamenice na tri načina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježe kamenice, gratinirane kamenice te kamenice omotane pršutom. – kamenice (svježih), limun, pršut, jaje, glatko brašno, kukuruzno brašno, zelena salata, maslinovo ulje, sol i papar, Za umak ugrijemo malo maslinovog ulja na tavi, dodamo glatko brašno, zalijemo sa mlijekom, dodamo sol i papar i miješamo. ; Kada se umak zgusne dodamo jedno cijelo jaje i sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu, a se ohladi. ; Sada otvaramo kamenice (specijalnim ili ako ga nemate običnim kuhinjskim malim nožem). ; 1/3 očišćenog mesa kamenica umotamo u po jednu fetu pršuta i probodemo čačkalicom da se kod pečenja ne otvara. ; Drugi dio kamenica pripremiti ćemo za gratiniranje. Prije pripremljen umak stavljamo na meso u dubljoj strani školjke i posipavamo sa sirom. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 5 minuta, na 200 stupnjeva. ; Na posebnoj tavici na laganoj vatri bez ulja pržimo kamenice koje smo prethodno umotali u pršut. ; Na jedan tanjur servirati ćemo naše kamenice, one sirove, pečene omotane sa pršutom i gratinirane.; – Ako niste znali, kamenice su zauzele prvo mjesto na listi afrodizijaka. Obično se jedu sirove i moraju biti apsolutno svježe. A kakvi vas još novi okusi očekuju kada ih se omota u pršut i gratinira, možete probati ako spremite ovo luksuzno jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kamenice na tri načina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježe kamenice, gratinirane kamenice te kamenice omotane pršutom. – kamenice (svježih), limun, pršut, jaje, glatko brašno, kukuruzno brašno, zelena salata, maslinovo ulje, sol i papar, Za umak ugrijemo malo maslinovog ulja na tavi, dodamo glatko brašno, zalijemo sa mlijekom, dodamo sol i papar i miješamo. ; Kada se umak zgusne dodamo jedno cijelo jaje i sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu, a se ohladi. ; Sada otvaramo kamenice (specijalnim ili ako ga nemate običnim kuhinjskim malim nožem). ; 1/3 očišćenog mesa kamenica umotamo u po jednu fetu pršuta i probodemo čačkalicom da se kod pečenja ne otvara. ; Drugi dio kamenica pripremiti ćemo za gratiniranje. Prije pripremljen umak stavljamo na meso u dubljoj strani školjke i posipavamo sa sirom. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 5 minuta, na 200 stupnjeva. ; Na posebnoj tavici na laganoj vatri bez ulja pržimo kamenice koje smo prethodno umotali u pršut. ; Na jedan tanjur servirati ćemo naše kamenice, one sirove, pečene omotane sa pršutom i gratinirane.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kamenice na tri načina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježe kamenice, gratinirane kamenice te kamenice omotane pršutom. – kamenice (svježih), limun, pršut, jaje, glatko brašno, kukuruzno brašno, zelena salata, maslinovo ulje, sol i papar, Za umak ugrijemo malo maslinovog ulja na tavi, dodamo glatko brašno, zalijemo sa mlijekom, dodamo sol i papar i miješamo. ; Kada se umak zgusne dodamo jedno cijelo jaje i sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu, a se ohladi. ; Sada otvaramo kamenice (specijalnim ili ako ga nemate običnim kuhinjskim malim nožem). ; 1/3 očišćenog mesa kamenica umotamo u po jednu fetu pršuta i probodemo čačkalicom da se kod pečenja ne otvara. ; Drugi dio kamenica pripremiti ćemo za gratiniranje. Prije pripremljen umak stavljamo na meso u dubljoj strani školjke i posipavamo sa sirom. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 5 minuta, na 200 stupnjeva. ; Na posebnoj tavici na laganoj vatri bez ulja pržimo kamenice koje smo prethodno umotali u pršut. ; Na jedan tanjur servirati ćemo naše kamenice, one sirove, pečene omotane sa pršutom i gratinirane.; -</div>