- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kaiserschmarrn – Carski drobljenac – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kaiserschmarrn – carski drobljenac. – jaje, grožđice, rum, mlijeko, šećer, vanilin šećer, brašno, maslac, bademi (u listićima), sol, šećer u prahu, U zdjelicu stavimo grožđice, prelijemo rumom i ostavimo da se moče pola sata. ; U dvije zasebne zdjele odvojimo žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelu sa žutanjcima ulijemo mlijeko, dodamo šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, te dobro izmiješamo pjenjačom ili ručnim mikserom. ; Zatim, uz stalno miješanje, postepeno dodajemo brašno dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Potom u smjesu, nježno umiješamo, snijeg od bjelanjaka. ; U tavu, na rastopljeni maslac, dodamo ocijeđene grožđice, smjesu za drobljenac, posipamo listićima badema, te ostavimo da se smjesa zapeče s donje strane. ; Zatim pomoću dvije kuhače okrenemo smjesu, usitnimo je i pečemo, povremeno miješajući, do zlatno žute boje. ; Gotov drobljenac poslužimo na tanjure i izdašno posipamo šećerom u prahu. ; Uz carski drobljenac izvrsno prija džem od šljiva, razni gusti kompoti i slično.; – Carski drobljenac? Pa je li to samo jedna debela izlomljena palačinka? Nikako. Ime ovog jednostavnog austrijskog jela je Kaiserschmarrn, a koliko se razlikuje od palačinke saznati ćete samo ako ga probate. Nikako ne štedite na preljevu i šećeru u prahu!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kaiserschmarrn – Carski drobljenac – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kaiserschmarrn – carski drobljenac. – jaje, grožðice, rum, mlijeko, šećer, vanilin šećer, brašno, maslac, bademi (u listićima), sol, šećer u prahu, U zdjelicu stavimo grožđice, prelijemo rumom i ostavimo da se moče pola sata. ; U dvije zasebne zdjele odvojimo žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelu sa žutanjcima ulijemo mlijeko, dodamo šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, te dobro izmiješamo pjenjačom ili ručnim mikserom. ; Zatim, uz stalno miješanje, postepeno dodajemo brašno dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Potom u smjesu, nježno umiješamo, snijeg od bjelanjaka. ; U tavu, na rastopljeni maslac, dodamo ocijeđene grožđice, smjesu za drobljenac, posipamo listićima badema, te ostavimo da se smjesa zapeče s donje strane. ; Zatim pomoću dvije kuhače okrenemo smjesu, usitnimo je i pečemo, povremeno miješajući, do zlatno žute boje. ; Gotov drobljenac poslužimo na tanjure i izdašno posipamo šećerom u prahu. ; Uz carski drobljenac izvrsno prija džem od šljiva, razni gusti kompoti i slično.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kaiserschmarrn – Carski drobljenac – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kaiserschmarrn – carski drobljenac. – jaje, grožðice, rum, mlijeko, šećer, vanilin šećer, brašno, maslac, bademi (u listićima), sol, šećer u prahu, U zdjelicu stavimo grožđice, prelijemo rumom i ostavimo da se moče pola sata. ; U dvije zasebne zdjele odvojimo žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelu sa žutanjcima ulijemo mlijeko, dodamo šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, te dobro izmiješamo pjenjačom ili ručnim mikserom. ; Zatim, uz stalno miješanje, postepeno dodajemo brašno dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Potom u smjesu, nježno umiješamo, snijeg od bjelanjaka. ; U tavu, na rastopljeni maslac, dodamo ocijeđene grožđice, smjesu za drobljenac, posipamo listićima badema, te ostavimo da se smjesa zapeče s donje strane. ; Zatim pomoću dvije kuhače okrenemo smjesu, usitnimo je i pečemo, povremeno miješajući, do zlatno žute boje. ; Gotov drobljenac poslužimo na tanjure i izdašno posipamo šećerom u prahu. ; Uz carski drobljenac izvrsno prija džem od šljiva, razni gusti kompoti i slično.; -</div>