- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Medaljoni svinjske pisanice s pikantnim umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti medaljone svinjske pisanice s pikantnim umakom. – svinjska pisanica, bijelo vino (suhog), senf, lovorov list, limun, luk, mrkva, celerova stabljika, panceta (dalmatinske), piment, kajenski papar, leća (zelene), povrtni temeljac, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pancetu nasjeckamo, svinjsku pisanicu očistimo od masnoće i žilica te narežemo na medaljone debljine 3-4 centimetra, luk nasjeckamo, stabljiku celera i mrkvu narežemo na kockice, a limunovu koricu naribamo. ; U prikladnu zdjelu ulijemo vino i 2-3 žlice maslinovog ulja, začinimo solju, paprom, pimentom, kajenskim paprom, dodamo senf i dobro izmiješamo sastojke. ; U dobivenu mješavinu uronimo mesne medaljone i ostavimo da se mariniraju jedan sat, povremeno ih okrećući. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice stabljike celera i mrkve, sjeckanu pancetu, lovorov list, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo opranu leću, naribanu limunovu koricu, ulijemo juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri, pazeći da ne ispari tekućina. ; Nakon 60-ak minuta kuhanja izvadimo lovorov list i štapnim mikserom grubo izmiksamo leću te lonac maknemo s vatre. ; Marinirane medaljone osušimo kuhinjskim papirom i stavimo peći na vruću gril tavu. ; Nakon 3-4 minute pečenja medaljone okrenemo i pečemo ih još toliko. ; Na tanjurima napravimo posteljice od umaka od leće, posipamo ga sjeckanim peršinom, preko njega stavimo pečene medaljone, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
; – Svinjska pisanica, lungić ili svinjski biftek je mekano i lako probavljivo meso s malim sadržajem masti i pogodno je za kraće prženje ili pečenje na grilu, kao što smo i napravili u ovom receptu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Medaljoni svinjske pisanice s pikantnim umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti medaljone svinjske pisanice s pikantnim umakom. – svinjska pisanica, bijelo vino (suhog), senf, lovorov list, limun, luk, mrkva, celerova stabljika, panceta (dalmatinske), pimento, kajenski papar, leća (zelene), povrtni temeljac, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pancetu nasjeckamo, svinjsku pisanicu očistimo od masnoće i žilica te narežemo na medaljone debljine 3-4 centimetra, luk nasjeckamo, stabljiku celera i mrkvu narežemo na kockice, a limunovu koricu naribamo. ; U prikladnu zdjelu ulijemo vino i 2-3 žlice maslinovog ulja, začinimo solju, paprom, pimentom, kajenskim paprom, dodamo senf i dobro izmiješamo sastojke. ; U dobivenu mješavinu uronimo mesne medaljone i ostavimo da se mariniraju jedan sat, povremeno ih okrećući. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice stabljike celera i mrkve, sjeckanu pancetu, lovorov list, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo opranu leću, naribanu limunovu koricu, ulijemo juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri, pazeći da ne ispari tekućina. ; Nakon 60-ak minuta kuhanja izvadimo lovorov list i štapnim mikserom grubo izmiksamo leću te lonac maknemo s vatre. ; Marinirane medaljone osušimo kuhinjskim papirom i stavimo peći na vruću gril tavu. ; Nakon 3-4 minute pečenja medaljone okrenemo i pečemo ih još toliko. ; Na tanjurima napravimo posteljice od umaka od leće, posipamo ga sjeckanim peršinom, preko njega stavimo pečene medaljone, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
; -</div>