- Almo Čatlak
- 200 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ričet – Saznajte kako pripremiti ričet u našem video receptu. – ječmena kaša, grah (ocijeđenog, iz konzerve), luk, poriluk, krumpir, svinjska rebra ((sušena)), mrkva, korijen peršina, korijen celera, peršin (sjeckani), češnjak, lovorov list, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ječmenu kašu prelijemo vodom i ostavimo da se namače dva sata. ; Sušena rebra narežemo, a korijene celera i peršina, mrkvu, krumpir i luk ogulimo te zajedno s češnjakom i porilukom narežemo na kockice. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk, poriluk, mrkvu, češnjak, korijene celera i peršina, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta dodamo narezana rebra, ocijeđenu ječmenu kašu, listove lovora, ulijemo cca. 1,5 l vode, posolimo, promiješamo i kad voda zavri, sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 45 minuta. ; Zatim dodamo narezani krumpir, po potrebi ulijemo još malo vode, začinimo solju i paprom te kuhamo još 15-ak minuta. ; Potom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i kuhamo 2-3 minute. ; Gotovo jelo rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Ričet je tradicionalno jelo u Hrvatskoj, ali i u Sloveniji, Austriji i Bavarskoj, a navodno se u prošlosti posluživalo zatvorenicima. Zašto je to jelo toliko popularno saznat ćete pogledate li priloženi video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Ričet – Saznajte kako pripremiti ričet u našem video receptu. – ječmena kaša, grah (ocijeđenog, iz konzerve), luk, poriluk, krumpir, sušena svinjska rebra, mrkva, korijen peršina, korijen celera, peršin (sjeckani), češnjak, lovorov list, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ječmenu kašu prelijemo vodom i ostavimo da se namače dva sata. ; Sušena rebra narežemo, a korijene celera i peršina, mrkvu, krumpir i luk ogulimo te zajedno s češnjakom i porilukom narežemo na kockice. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk, poriluk, mrkvu, češnjak, korijene celera i peršina, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta dodamo narezana rebra, ocijeđenu ječmenu kašu, listove lovora, ulijemo cca. 1,5 l vode, posolimo, promiješamo i kad voda zavri, sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 45 minuta. ; Zatim dodamo narezani krumpir, po potrebi ulijemo još malo vode, začinimo solju i paprom te kuhamo još 15-ak minuta. ; Potom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i kuhamo 2-3 minute. ; Gotovo jelo rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
; – Ričet je tradicionalno jelo u Hrvatskoj, ali i u Sloveniji, Austriji i Bavarskoj, a navodno se u prošlosti posluživalo zatvorenicima. Zašto je to jelo toliko popularno saznat ćete pogledate li priloženi video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Ričet – Saznajte kako pripremiti ričet u našem video receptu. – ječmena kaša, grah (ocijeđenog, iz konzerve), luk, poriluk, krumpir, sušena svinjska rebra, mrkva, korijen peršina, korijen celera, peršin (sjeckani), češnjak, lovorov list, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ječmenu kašu prelijemo vodom i ostavimo da se namače dva sata. ; Sušena rebra narežemo, a korijene celera i peršina, mrkvu, krumpir i luk ogulimo te zajedno s češnjakom i porilukom narežemo na kockice. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk, poriluk, mrkvu, češnjak, korijene celera i peršina, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta dodamo narezana rebra, ocijeđenu ječmenu kašu, listove lovora, ulijemo cca. 1,5 l vode, posolimo, promiješamo i kad voda zavri, sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 45 minuta. ; Zatim dodamo narezani krumpir, po potrebi ulijemo još malo vode, začinimo solju i paprom te kuhamo još 15-ak minuta. ; Potom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i kuhamo 2-3 minute. ; Gotovo jelo rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>