- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Losos u umaku od grožđa s bijelim vinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa u umaku od grožđa s bijelim vinom. – losos ((odrezaka)), luk, poriluk, lovorov list, limun, bijelo vino, grožđe (bijelog), vrhnje za kuhanje, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega iz odrezaka lososa izvadimo sitne kosti. Zatim sa svakog odreska s jednog kraka skinemo kožu. Isti krak savijemo prema unutra i preklopimo ga drugim krakom s kožom. ; Ovako oblikovane odreske kuhinjskom vezicom povežemo u medaljon, posolimo ih i popaprimo, pokapamo maslinovim uljem, premjestimo na papir za pečenje u vatrostalnu posudu, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 25 – 30 minuta. ; Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo bijeli dio poriluka narezan na kolutiće, listove poriluka narezane na trakice, ljubičasti luk narezan na kolutove i lovorov list. ; Zatim preko svega naribamo malo limunove korice i sve zajedno pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Omekšalo povrće malo posolimo i popaprimo bijelim paprom, ulijemo bijelo vino te dalje kuhamo na laganoj vatri 2 – 3 minute. ; Zatim dodamo zarezane bobice grožđa i vrhnje za kuhanje te nastavimo kuhati dok umak malo ne zgusne. ; Gotove medaljone izvadimo na tanjure, odstranimo kuhinjsku vezicu zajedno s kožom i uz njih poslužimo pripremljen umak.; – Losos smo navikli gledati u različitim kombinacijama, ali uistinu rijetko u nečem ovako zanimljivom. Ukusni odresci lososa kao stvoreni su za druženje s grožđem i bijelim vinom. Pripazite samo, teško im je odoljeti pa morate predvidjeti dovoljne količine za sve!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Losos u umaku od grožđa s bijelim vinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa u umaku od grožđa s bijelim vinom. – losos ((odrezaka)), luk, poriluk, lovorov list, limun, bijelo vino, grožđe (bijelog), vrhnje za kuhanje, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega iz odrezaka lososa izvadimo sitne kosti. Zatim sa svakog odreska s jednog kraka skinemo kožu. Isti krak savijemo prema unutra i preklopimo ga drugim krakom s kožom. ; Ovako oblikovane odreske kuhinjskom vezicom povežemo u medaljon, posolimo ih i popaprimo, pokapamo maslinovim uljem, premjestimo na papir za pečenje u vatrostalnu posudu, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 25 – 30 minuta. ; Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo bijeli dio poriluka narezan na kolutiće, listove poriluka narezane na trakice, ljubičasti luk narezan na kolutove i lovorov list. ; Zatim preko svega naribamo malo limunove korice i sve zajedno pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Omekšalo povrće malo posolimo i popaprimo bijelim paprom, ulijemo bijelo vino te dalje kuhamo na laganoj vatri 2 – 3 minute. ; Zatim dodamo zarezane bobice grožđa i vrhnje za kuhanje te nastavimo kuhati dok umak malo ne zgusne. ; Gotove medaljone izvadimo na tanjure, odstranimo kuhinjsku vezicu zajedno s kožom i uz njih poslužimo pripremljen umak.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Losos u umaku od grožđa s bijelim vinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa u umaku od grožđa s bijelim vinom. – losos ((odrezaka)), luk, poriluk, lovorov list, limun, bijelo vino, grožđe (bijelog), vrhnje za kuhanje, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega iz odrezaka lososa izvadimo sitne kosti. Zatim sa svakog odreska s jednog kraka skinemo kožu. Isti krak savijemo prema unutra i preklopimo ga drugim krakom s kožom. ; Ovako oblikovane odreske kuhinjskom vezicom povežemo u medaljon, posolimo ih i popaprimo, pokapamo maslinovim uljem, premjestimo na papir za pečenje u vatrostalnu posudu, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 25 – 30 minuta. ; Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo bijeli dio poriluka narezan na kolutiće, listove poriluka narezane na trakice, ljubičasti luk narezan na kolutove i lovorov list. ; Zatim preko svega naribamo malo limunove korice i sve zajedno pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Omekšalo povrće malo posolimo i popaprimo bijelim paprom, ulijemo bijelo vino te dalje kuhamo na laganoj vatri 2 – 3 minute. ; Zatim dodamo zarezane bobice grožđa i vrhnje za kuhanje te nastavimo kuhati dok umak malo ne zgusne. ; Gotove medaljone izvadimo na tanjure, odstranimo kuhinjsku vezicu zajedno s kožom i uz njih poslužimo pripremljen umak.; -</div>