- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Smuđ u umaku od pjenušca – U našem video receptu saznajte kako pripremiti smuđa u umaku od pjenušca. – riba smuđ (od cca. 1 kg), mrkva, poriluk, korijen celera, maslac, pjenušac, sol i papar, Umak: maslac, brašno, pjenušac, vrhnje za kuhanje, sol i papar, Ribu očistimo, operemo te začinimo solju i paprom. Povrće očistimo, operemo i narežemo na tanke rezance. ; Ribu položimo na aluminijsku foliju, prekrijemo narezanim povrćem i komadićima maslaca, podlijemo pjenušcem i čvrsto zamotamo (da spriječimo curenje sokova). ; Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, po prilici jedan sat. ; Priprema umaka:: Petnaest minuta prije kraja pečenja, u tavi rastopimo maslac, dodamo brašno, dobro izmiješamo, te stalno miješajući, dolijevamo pjenušac. Smanjimo vatru i dalje, stalno miješajući kuhamo dok tekućina ne ispari. Zatim dodamo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Ribu iz folije izvadimo na ovalni tanjur i uz nju poslužimo kuhano povrće i umak od pjenušca.; – Tko kaže da se od slatkovodne ribe ne može napraviti svečano blagdansko jelo? Ovaj recept dokazuje da takvo jelo može biti i atraktivno i ukusno. A pjenušac u njemu definitivno nije "samo ukras" – njegova aroma veoma je izražena i oduševit će ljubitelje tog luksuznog pića.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Smuđ u umaku od pjenušca – U našem video receptu saznajte kako pripremiti smuđa u umaku od pjenušca. – riba smuđ (od cca. 1 kg), mrkva, poriluk, korijen celera, maslac, pjenušac, sol i papar, Umak: maslac, brašno, pjenušac, vrhnje za kuhanje, sol i papar, Ribu očistimo, operemo te začinimo solju i paprom. Povrće očistimo, operemo i narežemo na tanke rezance. ; Ribu položimo na aluminijsku foliju, prekrijemo narezanim povrćem i komadićima maslaca, podlijemo pjenušcem i čvrsto zamotamo (da spriječimo curenje sokova). ; Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, po prilici jedan sat. ; Priprema umaka:: Petnaest minuta prije kraja pečenja, u tavi rastopimo maslac, dodamo brašno, dobro izmiješamo, te stalno miješajući, dolijevamo pjenušac. Smanjimo vatru i dalje, stalno miješajući kuhamo dok tekućina ne ispari. Zatim dodamo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Ribu iz folije izvadimo na ovalni tanjur i uz nju poslužimo kuhano povrće i umak od pjenušca.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Smuđ u umaku od pjenušca – U našem video receptu saznajte kako pripremiti smuđa u umaku od pjenušca. – riba smuđ (od cca. 1 kg), mrkva, poriluk, korijen celera, maslac, pjenušac, sol i papar, Umak: maslac, brašno, pjenušac, vrhnje za kuhanje, sol i papar, Ribu očistimo, operemo te začinimo solju i paprom. Povrće očistimo, operemo i narežemo na tanke rezance. ; Ribu položimo na aluminijsku foliju, prekrijemo narezanim povrćem i komadićima maslaca, podlijemo pjenušcem i čvrsto zamotamo (da spriječimo curenje sokova). ; Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, po prilici jedan sat. ; Priprema umaka:: Petnaest minuta prije kraja pečenja, u tavi rastopimo maslac, dodamo brašno, dobro izmiješamo, te stalno miješajući, dolijevamo pjenušac. Smanjimo vatru i dalje, stalno miješajući kuhamo dok tekućina ne ispari. Zatim dodamo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Ribu iz folije izvadimo na ovalni tanjur i uz nju poslužimo kuhano povrće i umak od pjenušca.; -</div>