- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Valjušci „Alfredo“ – U našem video receptu saznajte kako pripremiti valjuške „Alfredo“. – valjušci, slatko vrhnje, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, vlasac (sjeckani), muškatni oraščić, sol i papar, U lonac ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, protisnuti češnjak i kuhamo dok se maslac ne rastopi, te poveže s vrhnjem za kuhanje. ; Zatim naribamo malo muškatnog oraščića i postupno dodajemo naribani parmezan, stalno miješajući kuhačom. ; Kada se parmezan potpuno rastopio, umak kuhamo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući, po prilici, 5-6 minuta. ; Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo valjuške i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Gotove valjuške ocijedimo, umiješamo u umak, začinimo solju i paprom, promiješamo, premjestimo na tanjur, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.; – "Fettuccine Alfredo" poznato je rimsko jelo, ali mi smo umjesto fettuccina upotrijebili valjuške i nismo pogriješili. Uvjerite se i sami.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Valjušci „Alfredo“ – U našem video receptu saznajte kako pripremiti valjuške „Alfredo“. – valjušci, slatko vrhnje, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, vlasac (sjeckani), muškatni oraščić, sol i papar, U lonac ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, protisnuti češnjak i kuhamo dok se maslac ne rastopi, te poveže s vrhnjem za kuhanje. ; Zatim naribamo malo muškatnog oraščića i postupno dodajemo naribani parmezan, stalno miješajući kuhačom. ; Kada se parmezan potpuno rastopio, umak kuhamo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući, po prilici, 5-6 minuta. ; Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo valjuške i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Gotove valjuške ocijedimo, umiješamo u umak, začinimo solju i paprom, promiješamo, premjestimo na tanjur, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Valjušci „Alfredo“ – U našem video receptu saznajte kako pripremiti valjuške „Alfredo“. – valjušci, slatko vrhnje, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, vlasac (sjeckani), muškatni oraščić, sol i papar, U lonac ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, protisnuti češnjak i kuhamo dok se maslac ne rastopi, te poveže s vrhnjem za kuhanje. ; Zatim naribamo malo muškatnog oraščića i postupno dodajemo naribani parmezan, stalno miješajući kuhačom. ; Kada se parmezan potpuno rastopio, umak kuhamo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući, po prilici, 5-6 minuta. ; Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo valjuške i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Gotove valjuške ocijedimo, umiješamo u umak, začinimo solju i paprom, promiješamo, premjestimo na tanjur, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.; -</div>