- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Janssons frestelse – Janssonovo iskušenje – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Janssons frestelse – Janssonovo iskušenje. – krumpir, luk, inćuni ((u filetima)), vrhnje za kuhanje, krušne mrvice, maslac (rastopljenog), ulje, sol, Luk očistimo i narežemo na trakice, krumpir ogulimo i narežemo na prutiće, a u zdjelici izmiješamo rastopljeni maslac i krušne mrvice. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice luka i pržimo ih na srednje jakoj vatri 3-4 minute, povremeno miješajući. ; Zatim po dnu vatrostalne posude rasporedimo polovicu narezanog krumpira i posolimo ga, preko njega ravnomjerno stavimo pržene trakice luka, potom filete inćuna i završimo redom preostalog krumpira. ; Sve zajedno još malo posolimo, prelijemo vrhnjem za kuhanje, pokapamo mješavinom rastopljenog maslaca i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 45 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Inćun ili europski inćun je jedna od najvažnijih riba u prehrambenom lancu našeg mora, a naziva se još brgljun ili brfun, i kao takav je odlučio sudjelovati u ovom znanstveno-gastronomskom uspjelom pokusu, zajedno s lukom, krumpirom i vrhnjem. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Janssons frestelse – Janssonovo iskušenje – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Janssons frestelse – Janssonovo iskušenje. – krumpir, luk, fileti inćuna, vrhnje za kuhanje, krušne mrvice, maslac (rastopljenog), ulje, sol, Luk očistimo i narežemo na trakice, krumpir ogulimo i narežemo na prutiće, a u zdjelici izmiješamo rastopljeni maslac i krušne mrvice. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice luka i pržimo ih na srednje jakoj vatri 3-4 minute, povremeno miješajući. ; Zatim po dnu vatrostalne posude rasporedimo polovicu narezanog krumpira i posolimo ga, preko njega ravnomjerno stavimo pržene trakice luka, potom filete inćuna i završimo redom preostalog krumpira. ; Sve zajedno još malo posolimo, prelijemo vrhnjem za kuhanje, pokapamo mješavinom rastopljenog maslaca i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 45 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
; – Inćun ili europski inćun je jedna od najvažnijih riba u prehrambenom lancu našeg mora, a naziva se još brgljun ili brfun, i kao takav je odlučio sudjelovati u ovom znanstveno-gastronomskom uspjelom pokusu, zajedno s lukom, krumpirom i vrhnjem. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Janssons frestelse – Janssonovo iskušenje – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Janssons frestelse – Janssonovo iskušenje. – krumpir, luk, fileti inćuna, vrhnje za kuhanje, krušne mrvice, maslac (rastopljenog), ulje, sol, Luk očistimo i narežemo na trakice, krumpir ogulimo i narežemo na prutiće, a u zdjelici izmiješamo rastopljeni maslac i krušne mrvice. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice luka i pržimo ih na srednje jakoj vatri 3-4 minute, povremeno miješajući. ; Zatim po dnu vatrostalne posude rasporedimo polovicu narezanog krumpira i posolimo ga, preko njega ravnomjerno stavimo pržene trakice luka, potom filete inćuna i završimo redom preostalog krumpira. ; Sve zajedno još malo posolimo, prelijemo vrhnjem za kuhanje, pokapamo mješavinom rastopljenog maslaca i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 45 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>