- anamaria
- 30 min
- 4 porcije
Rating: 0 stars
Pašteta od guščje jetre

- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pašteta od guščje jetre – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštetu od guščje jetre. – guščja jetrica, luk (ljubičastog), svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, mladi luk, slanina, guščja mast, češnjak, peršin (sjeckani), konjak, mažuran (sušeni), majčina dušica (sušena), povrtni dodatak jelima, papar (crveni, u zrnu), ljuta papričica (mrvljena), sol i papar, Paprike, ljubičasti i mladi luk narežemo na kockice, češnjak na listiće, slaninu nasjeckamo, a guščja jetra narežemo na kriške. ; U ugrijanu tavu stavimo guščju mast, dodamo narezani ljubičasti i mladi luk, kockice paprika, listiće češnjaka, sjeckanu slaninu, kriške jetre i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta kada su se komadi jetre počeli topiti, dodamo mažuran, majčinu dušicu, povrtni dodatak jelima, promiješamo i pirjamo još 20-ak minuta. Zatim ugasimo vatru i pričekamo da se sastojci ohlade na sobnu temperaturu. ; Potom sastojke premjestimo u multipraktik, ulijemo konjak, dodamo sjeckani peršin, mrvljene ljute papričice, posolimo, popaprimo i izradimo paštetu. ; Dobivenu paštetu premjestimo u prikladnu posudu i stavimo u hladnjak da stvrdne. ; Gotovu paštetu posipamo crvenim paprom u zrnu i poslužimo s prepečenim kriškama kruha.; – Svjetski poznato jelo koje sigurno zaslužuje mjesto i na vašem blagdanskom stolu. No prije svega treba ga znati pripremiti, a u tome će vam sigurno pomoći naš video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pašteta od guščje jetre – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštetu od guščje jetre. – guščja jetrica, luk (ljubičastog), svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, mladi luk, slanina, guščja mast, češnjak, peršin (sjeckani), konjak, mažuran (sušeni), majčina dušica (sušena), povrtni dodatak jelima, papar (crveni, u zrnu), ljuta papričica (mrvljena), sol i papar, Paprike, ljubičasti i mladi luk narežemo na kockice, češnjak na listiće, slaninu nasjeckamo, a guščja jetra narežemo na kriške. ; U ugrijanu tavu stavimo guščju mast, dodamo narezani ljubičasti i mladi luk, kockice paprika, listiće češnjaka, sjeckanu slaninu, kriške jetre i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta kada su se komadi jetre počeli topiti, dodamo mažuran, majčinu dušicu, povrtni dodatak jelima, promiješamo i pirjamo još 20-ak minuta. Zatim ugasimo vatru i pričekamo da se sastojci ohlade na sobnu temperaturu. ; Potom sastojke premjestimo u multipraktik, ulijemo konjak, dodamo sjeckani peršin, mrvljene ljute papričice, posolimo, popaprimo i izradimo paštetu. ; Dobivenu paštetu premjestimo u prikladnu posudu i stavimo u hladnjak da stvrdne. ; Gotovu paštetu posipamo crvenim paprom u zrnu i poslužimo s prepečenim kriškama kruha.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pašteta od guščje jetre – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštetu od guščje jetre. – guščja jetrica, luk (ljubičastog), svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, mladi luk, slanina, guščja mast, češnjak, peršin (sjeckani), konjak, mažuran (sušeni), majčina dušica (sušena), povrtni dodatak jelima, papar (crveni, u zrnu), ljuta papričica (mrvljena), sol i papar, Paprike, ljubičasti i mladi luk narežemo na kockice, češnjak na listiće, slaninu nasjeckamo, a guščja jetra narežemo na kriške. ; U ugrijanu tavu stavimo guščju mast, dodamo narezani ljubičasti i mladi luk, kockice paprika, listiće češnjaka, sjeckanu slaninu, kriške jetre i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta kada su se komadi jetre počeli topiti, dodamo mažuran, majčinu dušicu, povrtni dodatak jelima, promiješamo i pirjamo još 20-ak minuta. Zatim ugasimo vatru i pričekamo da se sastojci ohlade na sobnu temperaturu. ; Potom sastojke premjestimo u multipraktik, ulijemo konjak, dodamo sjeckani peršin, mrvljene ljute papričice, posolimo, popaprimo i izradimo paštetu. ; Dobivenu paštetu premjestimo u prikladnu posudu i stavimo u hladnjak da stvrdne. ; Gotovu paštetu posipamo crvenim paprom u zrnu i poslužimo s prepečenim kriškama kruha.; -</div>
Riža s tri vrste sira

- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Riža s tri vrste sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s tri vrste sira. – riža (parboiled), dimljeni sir (punomasnog), sir gouda, parmezan (naribanog), jaje, maslac, muškatni oraščić (naribanog), sol, bijeli papar, Jaja umutimo, punomasni sir naribamo, a dimljeni narežemo na tanke kriške. ; U vrelu i posoljenu vodu dodamo rižu i kuhamo ju 15 minuta. ; Za to vrijeme vatrostalnu posudu premažemo manjim dijelom maslaca. ; Kad riža upije vodu od kuhanja, lonac maknemo s vatre, a rižu začinimo muškatnim oraščićem i bijelim paprom, te dobro promiješamo. ; Zatim polovicu riže rasporedimo u vatrostalnu posudu, posipamo ju naribanim sirom, prekrijemo kriškama dimljenog sira, posipamo manjim dijelom parmezana i prekrijemo preostalom rižom. ; Potom u zdjelicu s umućenim jajima dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu rasporedimo preko riže, preko svega stavimo prostale komadiće maslaca i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Znali smo da postoji tjestenina s tri vrste sira, ali da se i riža može pripremiti s tri vrste sira nismo bili sigurni. Stoga smo pokušali i uspjeli. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Riža s tri vrste sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s tri vrste sira. – riža (parboiled), dimljeni sir (punomasnog), sir gouda, parmezan (naribanog), jaje, maslac, muškatni oraščić (naribanog), sol, bijeli papar, Jaja umutimo, punomasni sir naribamo, a dimljeni narežemo na tanke kriške. ; U vrelu i posoljenu vodu dodamo rižu i kuhamo ju 15 minuta. ; Za to vrijeme vatrostalnu posudu premažemo manjim dijelom maslaca. ; Kad riža upije vodu od kuhanja, lonac maknemo s vatre, a rižu začinimo muškatnim oraščićem i bijelim paprom, te dobro promiješamo. ; Zatim polovicu riže rasporedimo u vatrostalnu posudu, posipamo ju naribanim sirom, prekrijemo kriškama dimljenog sira, posipamo manjim dijelom parmezana i prekrijemo preostalom rižom. ; Potom u zdjelicu s umućenim jajima dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu rasporedimo preko riže, preko svega stavimo prostale komadiće maslaca i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
; – Znali smo da postoji tjestenina s tri vrste sira, ali da se i riža može pripremiti s tri vrste sira nismo bili sigurni. Stoga smo pokušali i uspjeli. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Riža s tri vrste sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s tri vrste sira. – riža (parboiled), dimljeni sir (punomasnog), sir gouda, parmezan (naribanog), jaje, maslac, muškatni oraščić (naribanog), sol, bijeli papar, Jaja umutimo, punomasni sir naribamo, a dimljeni narežemo na tanke kriške. ; U vrelu i posoljenu vodu dodamo rižu i kuhamo ju 15 minuta. ; Za to vrijeme vatrostalnu posudu premažemo manjim dijelom maslaca. ; Kad riža upije vodu od kuhanja, lonac maknemo s vatre, a rižu začinimo muškatnim oraščićem i bijelim paprom, te dobro promiješamo. ; Zatim polovicu riže rasporedimo u vatrostalnu posudu, posipamo ju naribanim sirom, prekrijemo kriškama dimljenog sira, posipamo manjim dijelom parmezana i prekrijemo preostalom rižom. ; Potom u zdjelicu s umućenim jajima dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu rasporedimo preko riže, preko svega stavimo prostale komadiće maslaca i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Juneći file na batatu s umakom od crnog vina

- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći file na batatu s umakom od crnog vina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file na batatu s umakom od crnog vina. – juneći file, smeđi šećer, češnjak, crno vino, majčina dušica (sušene), klinčić, ružmarin, ljutika, maslac, batat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Batat ogulimo i narežemo na kockice, ljutiku očistimo, a mesu uklonimo kožice i žilice. ; Zatim meso posolimo sa svih strana, prelijemo maslinovim uljem, stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta meso premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 130°C, 75 minuta. ; Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo smeđi šećer i pričekamo da se počne karamelizirati. ; Potom dodamo gnječene i neočišćene režnjeve češnjaka, ulijemo crno vino, dodamo klinčiće, majčinu dušicu, ružmarin, cijele glavice ljutike i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, dok napola ne ispari. ; Zatim lonac maknemo s vatre, ljutiku izvadimo u zdjelicu, a u umak dodamo kockice maslaca i miješamo dok se maslac ne rastopi i ne dobijemo kremasti umak. ; Potom umak procijedimo u posudu s ljutikom i ostavimo na toplom. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo kockice batata, kuhamo ga 15-ak minuta, ocijedimo i izradimo pire. ; Pečeno meso izvadimo iz pećnice i narežemo ga na odreske debljine 1 ½ centimetra. ; Na tanjure rasporedimo pire od batata i narezano meso, prelijemo umakom i ljutikama te poslužimo.
; – Juneći file kratko na gril pa dugo u pećnicu, a za to vrijeme sjajan umak od crnog vina i ljutike te slasan pire od batata. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juneći file na batatu s umakom od crnog vina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file na batatu s umakom od crnog vina. – juneći file, smeđi šećer, češnjak, crno vino, majčina dušica (sušene), klinčić, ružmarin, ljutika, maslac, batati, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Batat ogulimo i narežemo na kockice, ljutiku očistimo, a mesu uklonimo kožice i žilice. ; Zatim meso posolimo sa svih strana, prelijemo maslinovim uljem, stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta meso premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 130°C, 75 minuta. ; Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo smeđi šećer i pričekamo da se počne karamelizirati. ; Potom dodamo gnječene i neočišćene režnjeve češnjaka, ulijemo crno vino, dodamo klinčiće, majčinu dušicu, ružmarin, cijele glavice ljutike i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, dok napola ne ispari. ; Zatim lonac maknemo s vatre, ljutiku izvadimo u zdjelicu, a u umak dodamo kockice maslaca i miješamo dok se maslac ne rastopi i ne dobijemo kremasti umak. ; Potom umak procijedimo u posudu s ljutikom i ostavimo na toplom. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo kockice batata, kuhamo ga 15-ak minuta, ocijedimo i izradimo pire. ; Pečeno meso izvadimo iz pećnice i narežemo ga na odreske debljine 1 ½ centimetra. ; Na tanjure rasporedimo pire od batata i narezano meso, prelijemo umakom i ljutikama te poslužimo.
; -</div>
; – Juneći file kratko na gril pa dugo u pećnicu, a za to vrijeme sjajan umak od crnog vina i ljutike te slasan pire od batata. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juneći file na batatu s umakom od crnog vina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file na batatu s umakom od crnog vina. – juneći file, smeđi šećer, češnjak, crno vino, majčina dušica (sušene), klinčić, ružmarin, ljutika, maslac, batati, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Batat ogulimo i narežemo na kockice, ljutiku očistimo, a mesu uklonimo kožice i žilice. ; Zatim meso posolimo sa svih strana, prelijemo maslinovim uljem, stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta meso premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 130°C, 75 minuta. ; Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo smeđi šećer i pričekamo da se počne karamelizirati. ; Potom dodamo gnječene i neočišćene režnjeve češnjaka, ulijemo crno vino, dodamo klinčiće, majčinu dušicu, ružmarin, cijele glavice ljutike i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, dok napola ne ispari. ; Zatim lonac maknemo s vatre, ljutiku izvadimo u zdjelicu, a u umak dodamo kockice maslaca i miješamo dok se maslac ne rastopi i ne dobijemo kremasti umak. ; Potom umak procijedimo u posudu s ljutikom i ostavimo na toplom. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo kockice batata, kuhamo ga 15-ak minuta, ocijedimo i izradimo pire. ; Pečeno meso izvadimo iz pećnice i narežemo ga na odreske debljine 1 ½ centimetra. ; Na tanjure rasporedimo pire od batata i narezano meso, prelijemo umakom i ljutikama te poslužimo.
; -</div>
Slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama

- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama. – rajčica (svježih), prhko tijesto (svježeg), češnjak, origano (sušeni), sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo, očistimo, narežemo na kriške debljine jednog centimetra i potom ih prepolovimo, češnjak narežemo na listiće, mozzarellu na tanke kriške, a svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, stavimo u kalup za pite. ; Zatim tijesto pritisnemo uz stijenke kalupa, višak papira odrežemo, dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu rajčicu i pirjamo ju dok ne ispari veći dio tekućine, a u zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, dodamo sušeni origano i ostavimo da se aromatizira. ; Nakon 10-ak minuta kriške rajčice okrenemo, začinimo ih solju i paprom, dodamo listiće češnjaka i pirjamo još 5-6 minuta. ; Potom rajčicu rasporedimo po pečenom tijestu, preko nje stavimo kriške mozzarelle i jelo vratimo u pećnicu, zagrijanu na 210°C, na 10-ak minuta. ; Gotov kolač pokapamo aromatiziranim uljem i poslužimo.
; – Engleska riječ „tomato“ dolazi od španjolske riječi „tomate“, koja je izvedenica riječi „tomatl“ iz astečkog jezika. Ne znamo koja je engleska, španjolska ili astečka riječ za ovaj slasni kolač, ali to nije ni bitno, već je bitno pogledati upute, pripremiti ga i uživati u njemu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama. – rajčica (svježih), prhko tijesto (svježeg), češnjak, origano (sušeni), sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo, očistimo, narežemo na kriške debljine jednog centimetra i potom ih prepolovimo, češnjak narežemo na listiće, mozzarellu na tanke kriške, a svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, stavimo u kalup za pite. ; Zatim tijesto pritisnemo uz stijenke kalupa, višak papira odrežemo, dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu rajčicu i pirjamo ju dok ne ispari veći dio tekućine, a u zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, dodamo sušeni origano i ostavimo da se aromatizira. ; Nakon 10-ak minuta kriške rajčice okrenemo, začinimo ih solju i paprom, dodamo listiće češnjaka i pirjamo još 5-6 minuta. ; Potom rajčicu rasporedimo po pečenom tijestu, preko nje stavimo kriške mozzarelle i jelo vratimo u pećnicu, zagrijanu na 210°C, na 10-ak minuta. ; Gotov kolač pokapamo aromatiziranim uljem i poslužimo.
; -</div>
; – Engleska riječ „tomato“ dolazi od španjolske riječi „tomate“, koja je izvedenica riječi „tomatl“ iz astečkog jezika. Ne znamo koja je engleska, španjolska ili astečka riječ za ovaj slasni kolač, ali to nije ni bitno, već je bitno pogledati upute, pripremiti ga i uživati u njemu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama. – rajčica (svježih), prhko tijesto (svježeg), češnjak, origano (sušeni), sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo, očistimo, narežemo na kriške debljine jednog centimetra i potom ih prepolovimo, češnjak narežemo na listiće, mozzarellu na tanke kriške, a svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, stavimo u kalup za pite. ; Zatim tijesto pritisnemo uz stijenke kalupa, višak papira odrežemo, dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu rajčicu i pirjamo ju dok ne ispari veći dio tekućine, a u zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, dodamo sušeni origano i ostavimo da se aromatizira. ; Nakon 10-ak minuta kriške rajčice okrenemo, začinimo ih solju i paprom, dodamo listiće češnjaka i pirjamo još 5-6 minuta. ; Potom rajčicu rasporedimo po pečenom tijestu, preko nje stavimo kriške mozzarelle i jelo vratimo u pećnicu, zagrijanu na 210°C, na 10-ak minuta. ; Gotov kolač pokapamo aromatiziranim uljem i poslužimo.
; -</div>
Tortellini u umaku od slanine i poriluka

- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tortellini u umaku od slanine i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortelline u umaku od slanine i poriluka. – tortelini (punjenih blitvom ), maslac, poriluk, slanina (pečene), bijelo vino (suhog), parmezan (naribanog), dimljeni sir, vrhnje za kuhanje, sol, Poriluk očistimo, operemo i narežemo na trakice, slaninu na prutiće, a dimljeni sir naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezani poriluk i slaninu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i pirjamo još 3 minute da vino napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i stalno miješajući postupno dodajemo polovicu naribanog parmezana i dimljenog sira. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo svježe torteline i kuhamo ih po uputama na pakiranju, po prilici 2-3 minute. ; Kuhane torteline ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih pripremljenim umakom, posipamo preostalim naribanim parmezanom i dimljenim sirom i poslužimo.
; – Tortellini su punjena tjestenina u obliku prstena, a izgledom i oblikom podsjećaju na ljudski pupak pa ih neki Talijani tako i nazivaju „umbellico“. No od te informacije se nećete najesti, ali ukoliko pripremite ovo ukusno jelo zasigurno ćete biti siti i sretni.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tortellini u umaku od slanine i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortelline u umaku od slanine i poriluka. – tortelini (punjenih blitvom ), maslac, poriluk, slanina (pečene), bijelo vino (suhog), parmezan (naribanog), dimljeni sir, vrhnje za kuhanje, sol, Poriluk očistimo, operemo i narežemo na trakice, slaninu na prutiće, a dimljeni sir naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezani poriluk i slaninu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i pirjamo još 3 minute da vino napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i stalno miješajući postupno dodajemo polovicu naribanog parmezana i dimljenog sira. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo svježe torteline i kuhamo ih po uputama na pakiranju, po prilici 2-3 minute. ; Kuhane torteline ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih pripremljenim umakom, posipamo preostalim naribanim parmezanom i dimljenim sirom i poslužimo.
; -</div>
; – Tortellini su punjena tjestenina u obliku prstena, a izgledom i oblikom podsjećaju na ljudski pupak pa ih neki Talijani tako i nazivaju „umbellico“. No od te informacije se nećete najesti, ali ukoliko pripremite ovo ukusno jelo zasigurno ćete biti siti i sretni.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tortellini u umaku od slanine i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortelline u umaku od slanine i poriluka. – tortelini (punjenih blitvom ), maslac, poriluk, slanina (pečene), bijelo vino (suhog), parmezan (naribanog), dimljeni sir, vrhnje za kuhanje, sol, Poriluk očistimo, operemo i narežemo na trakice, slaninu na prutiće, a dimljeni sir naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezani poriluk i slaninu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i pirjamo još 3 minute da vino napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i stalno miješajući postupno dodajemo polovicu naribanog parmezana i dimljenog sira. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo svježe torteline i kuhamo ih po uputama na pakiranju, po prilici 2-3 minute. ; Kuhane torteline ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih pripremljenim umakom, posipamo preostalim naribanim parmezanom i dimljenim sirom i poslužimo.
; -</div>
Paprike nadjevene na rustikalan način

- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Paprike nadjevene na rustikalan način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprike nadjevene na rustikalan način. – svježa žuta paprika, kruh ((ciabatta)), češnjak, bijeli vinski ocat, sir mozzarella, rajčica, masline (otkoštenih), pinjoli, bosiljak (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, prepolovimo i očistimo od koštica i peteljki, oprane rajčice narežemo na kriške, odstranimo im sredinu i kožu, te meso narežemo na kockice, mozzarellu i kruh isto narežemo na kockice, a masline i listove bosiljka nasjeckamo. ; U zdjelu ulijemo malo maslinovog ulja i ocat, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo narezanu rajčicu, mozzarellu, kruh, masline, bosiljak i pinjole te sastojke nježno izmiješamo. ; Polovice paprika premjestimo u vatrostalnu posudu, nadjenemo ih dobivenom mješavinom, pokapamo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Paprike mogu imati slatki, poluljuti i ljuti okus, a možemo ih nadjevati sa zaista svim i svačim. Pogledajte u našem receptu s čime smo ih ovaj put nadjenuli.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Paprike nadjevene na rustikalan način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprike nadjevene na rustikalan način. – svježa žuta paprika, kruh ((ciabatta)), češnjak, bijeli vinski ocat, sir mozzarella, rajčica, masline (otkoštenih), pinjoli, bosiljak (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, prepolovimo i očistimo od koštica i peteljki, oprane rajčice narežemo na kriške, odstranimo im sredinu i kožu, te meso narežemo na kockice, mozzarellu i kruh isto narežemo na kockice, a masline i listove bosiljka nasjeckamo. ; U zdjelu ulijemo malo maslinovog ulja i ocat, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo narezanu rajčicu, mozzarellu, kruh, masline, bosiljak i pinjole te sastojke nježno izmiješamo. ; Polovice paprika premjestimo u vatrostalnu posudu, nadjenemo ih dobivenom mješavinom, pokapamo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
; – Paprike mogu imati slatki, poluljuti i ljuti okus, a možemo ih nadjevati sa zaista svim i svačim. Pogledajte u našem receptu s čime smo ih ovaj put nadjenuli.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Paprike nadjevene na rustikalan način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprike nadjevene na rustikalan način. – svježa žuta paprika, kruh ((ciabatta)), češnjak, bijeli vinski ocat, sir mozzarella, rajčica, masline (otkoštenih), pinjoli, bosiljak (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, prepolovimo i očistimo od koštica i peteljki, oprane rajčice narežemo na kriške, odstranimo im sredinu i kožu, te meso narežemo na kockice, mozzarellu i kruh isto narežemo na kockice, a masline i listove bosiljka nasjeckamo. ; U zdjelu ulijemo malo maslinovog ulja i ocat, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo narezanu rajčicu, mozzarellu, kruh, masline, bosiljak i pinjole te sastojke nježno izmiješamo. ; Polovice paprika premjestimo u vatrostalnu posudu, nadjenemo ih dobivenom mješavinom, pokapamo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Povrće s pancetom na kineski način

- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Povrće s pancetom na kineski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrće s pancetom na kineski način. – kupus (bijelog, svježeg), svježa crvena paprika, poriluk, češnjak, sojin umak, umak od ljutih papričica, ulje od kikirikija, sezamovo ulje, špinat (svježeg), panceta, sezam (sjemenki), Sjemenke sezama kratko popržimo na tavi bez masnoće, pancetu narežemo na tanke ploške, kupus na šire trakice, papriku na kockice, a poriluk na kose kolutiće. ; U ugrijanu tavu bez masnoće stavimo ploške pancete i kratko ih pržimo. ; Nakon 1-2 minute prženu pancetu izvadimo i stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Zatim u tavu ulijemo ulje od kikirikija, dodamo trakice kupusa, promiješamo i pržimo 2-3 minute. ; Potom dodamo narezanu papriku i poriluk, protisnemo češnjak, ulijemo sojin umak, dodamo umak od ljutih papričica, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute prženja dodamo ulje od sezama, nježno umiješamo listove špinata i tavu maknemo s vatre. ; Gotovo povrće premjestimo na tanjur za posluživanje, posipamo ga prženim ploškama pancete i prženim sjemenkama sezama te poslužimo.
; – Kineska kuhinja poznata je po puno povrća, pikantnim začinima i po kratkoj termičkoj obradi kako bi se sačuvalo što više hranjivih sastojaka u namirnicama, a tim se odlikuje i ovo jelo, stoga pogledajte kratke upute i na posao!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Povrće s pancetom na kineski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrće s pancetom na kineski način. – kupus (bijelog, svježeg), svježa crvena paprika, poriluk, češnjak, sojin umak, umak od ljutih papričica, ulje od kikirikija, sezamovo ulje, špinat (svježeg), panceta, sezam (sjemenki), Sjemenke sezama kratko popržimo na tavi bez masnoće, pancetu narežemo na tanke ploške, kupus na šire trakice, papriku na kockice, a poriluk na kose kolutiće. ; U ugrijanu tavu bez masnoće stavimo ploške pancete i kratko ih pržimo. ; Nakon 1-2 minute prženu pancetu izvadimo i stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Zatim u tavu ulijemo ulje od kikirikija, dodamo trakice kupusa, promiješamo i pržimo 2-3 minute. ; Potom dodamo narezanu papriku i poriluk, protisnemo češnjak, ulijemo sojin umak, dodamo umak od ljutih papričica, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute prženja dodamo ulje od sezama, nježno umiješamo listove špinata i tavu maknemo s vatre. ; Gotovo povrće premjestimo na tanjur za posluživanje, posipamo ga prženim ploškama pancete i prženim sjemenkama sezama te poslužimo.
; -</div>
; – Kineska kuhinja poznata je po puno povrća, pikantnim začinima i po kratkoj termičkoj obradi kako bi se sačuvalo što više hranjivih sastojaka u namirnicama, a tim se odlikuje i ovo jelo, stoga pogledajte kratke upute i na posao!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Povrće s pancetom na kineski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrće s pancetom na kineski način. – kupus (bijelog, svježeg), svježa crvena paprika, poriluk, češnjak, sojin umak, umak od ljutih papričica, ulje od kikirikija, sezamovo ulje, špinat (svježeg), panceta, sezam (sjemenki), Sjemenke sezama kratko popržimo na tavi bez masnoće, pancetu narežemo na tanke ploške, kupus na šire trakice, papriku na kockice, a poriluk na kose kolutiće. ; U ugrijanu tavu bez masnoće stavimo ploške pancete i kratko ih pržimo. ; Nakon 1-2 minute prženu pancetu izvadimo i stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Zatim u tavu ulijemo ulje od kikirikija, dodamo trakice kupusa, promiješamo i pržimo 2-3 minute. ; Potom dodamo narezanu papriku i poriluk, protisnemo češnjak, ulijemo sojin umak, dodamo umak od ljutih papričica, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute prženja dodamo ulje od sezama, nježno umiješamo listove špinata i tavu maknemo s vatre. ; Gotovo povrće premjestimo na tanjur za posluživanje, posipamo ga prženim ploškama pancete i prženim sjemenkama sezama te poslužimo.
; -</div>
Kolačići od svježeg đumbira s komadićima čokolade i orasima

- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kolačići od svježeg đumbira s komadićima čokolade i orasima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće od svježeg đumbira s komadićima čokolade i orasima. – glatko brašno, čokolada za kuhanje ((u komadićima)), jezgra oraha, đumbir ((svježi)), jaje, maslac ((omekšali)), šećer u prahu, U zdjelu odvojimo bjelanjke od žumanjaka, malo ih posolimo i izradimo u čvrsti snijeg. U čistu zdjelu prosijemo brašno, dodamo malo nasjeckanih oraha, komadiće čokolade i sastojke promiješamo. ; Đumbir ogulimo sa svih strana i naribamo u zdjelu s brašnom i čokoladom. U zdjelu s tučenim bjelanjcima dodamo šećer u prahu, omekšali maslac i izradimo u jednoličnu smjesu. Potom malo po malo dodamo smjesu s brašnom u smjesu s tučenim bjelanjcima dok ne izradimo kremastu smjesu.; Pripremljenu smjesu izvadimo pomoću žlice za sladoled na papir za pečenje i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 10-15 minuta.; –
Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica

- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone s nadjevom od svježih kobasica. – kobasica pečenica, luk, crno vino ((suho)), pasirana rajčica, bešamel umak, vrhnje za kuhanje, mini rajčica, bosiljak (svježi), dimljeni sir (polumasni), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Luk očistimo, nasjeckamo i stavimo u lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, posolimo, promiješamo i pirjamo ga na laganoj vatri, a kobasice prepolovimo i meso iz ovitka istisnemo u lonac s lukom. ; Meso kobasica usitnimo vilicom, ulijemo crno vino, promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Zatim sastojke začinimo solju i paprom, ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja ugasimo vatru, u umak umiješamo vrhnje za kuhanje i ostavimo da se umak ohladi. Ohlađeni umak premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a dno vatrostalne posude prelijemo bešamel umakom. ; Pomoću vrećice za istiskivanje, umakom nadjenemo cannellone i rasporedimo ih po dnu vatrostalne posude, prelijemo ih preostalim bešamel umakom, preko njih naribamo dimljeni polutvrdi sir i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.
; Gotove cannellone izvadimo iz pećnice, a oprane i očišćene mini rajčice narežemo na četvrtine, premjestimo ih u prikladnu posudu, preko njih natrgamo nekoliko listića svježeg bosiljka, začinimo ih solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. ; Tako pripremljene rajčice rasporedimo preko cannellona i poslužimo.; –
; Gotove cannellone izvadimo iz pećnice, a oprane i očišćene mini rajčice narežemo na četvrtine, premjestimo ih u prikladnu posudu, preko njih natrgamo nekoliko listića svježeg bosiljka, začinimo ih solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. ; Tako pripremljene rajčice rasporedimo preko cannellona i poslužimo.; –
Krumpir pečen u kori s nadjevom od sira i milerama

- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Krumpir pečen u kori s nadjevom od sira i milerama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti krumpir pečen u kori s nadjevom od sira i milerama. – krumpir (veliki), svježi posni sir, mileram, vlasac, provansalska mješavina začina, ulje, sol, Krumpir s jedne strane izbodemo po površini i stavimo u čistu zdjelu. Krumpire premažemo maslinovim uljem i stavimo u pećnicu na 200°C s izbodenom stranom prema dolje na rešetku. ; Za to vrijeme pripremo nadjev od sira. U sjeckalicu stavimo mileram i svježi posni sir, začinimo ih provansalskom mješavinom začina te izradimo u jednoličnu kremu.; Nakon 1 sat krumpire izvadimo iz pećnice. Vilicom preko svakog krumpira izbodemo po sredini jednu liniju i rastvorimo krumpire. Otvorene krumpire prelijemo umakom od milerama i posnog sira. Na vrh posipamo svježe sjeckanog vlasca.; –
Kiš od šampinjona i poriluka

- Almo Čatlak
- 45 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Kiš od šampinjona i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiš od šampinjona i poriluka. – Tijesto: brašno, maslac, sol, jaje, Nadjev: poriluk, šampinjoni (svježih), maslac, sir gouda, jaje, vrhnje za kuhanje, Pripremimo prhko tijesto tako da u zdjelu stavimo brašno, kockice maslaca i posolimo. Izradimo prhku mješavinu tijesta i maslaca te dodamo jaje. Tijesto oblikujemo rukama.; Na radnu površinu tijesto nježno umijesimo i oblikujemo u uglu. Tijesto stavimo u prozirnu foliju i ostavimo da odstoji 30 minuta.; Dok tijesto odmara pancetu narežemo na prutiće, a poriluk na trakice. Tijesto rasporedimo u kalup za pečenje.; U zagrijanu tavu ulijemo ulje, na ulje dodamo male šampinjone te ih na jakoj vatri prepržimo sa svih strana. Potom ih izvadimo sa strane.; U tavu prepržimo poriluk. Kad je poriluk malo omekšao dodamo šampinjone i sve zajedno još malo prepržimo. Smjesu rasporedimo po tijestu i preko smjese rasporedimo sir.; U čistu zdjelu stavimo cijela jaja i vrhnje za kuhanje. Sastojke posolimo i začinimo paprom, muškatnim oraščićem i sve zajedno izradimo pjenjačom. Dobivenu mješavinu prelijemo preko sastojaka.; Pripremljeni kiš stavimo u zagrijanu pećnicu na 190°C, 30 minuta.; –
Rižoto s crvenim radičem

- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s crvenim radičem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s crvenim radičem. – riža (za rižoto), crveni radič, luk, češnjak, crno vino, povrtni temeljac, parmezan (naribanog), maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo pola glavice radiča narezanog na kriške i pržimo sa svake strane jednu minutu, da omekša, te maknemo s vatre. ; U lonac, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Zatim dodamo rižu i kratko pržimo da upije dio masnoće. ; Potom ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri. Kada riža počne upijati vino, po potrebi dolijevamo vrelu juhu i mješajući kuhamo 15-ak minuta ili do željene tvrdoće. ; Pred kraj kuhanja dodamo preostali radič narezan na trakice, promiješamo i ugasimo vatru. ; Zatim dodamo maslac, promiješamo da se rastopi, posipamo naribanim parmezanom i još jednom promiješamo. ; Gotov rižoto stavimo u tanjure, svaki ukrasimo prženom kriškom radiča i poslužimo.; – Ukusan i zdrav obrok, kojem poseban okus daju crveni radič i crno vino, svakako treba probati. Ako ste ljubitelj rižota, ovo je pravi recept za vas, a ako niste onda ćete sigurno postati.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Rižoto s crvenim radičem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s crvenim radičem. – riža (za rižoto), crveni radič, luk, češnjak, crno vino, povrtni temeljac, parmezan (naribanog), maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo pola glavice radiča narezanog na kriške i pržimo sa svake strane jednu minutu, da omekša, te maknemo s vatre. ; U lonac, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Zatim dodamo rižu i kratko pržimo da upije dio masnoće. ; Potom ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri. Kada riža počne upijati vino, po potrebi dolijevamo vrelu juhu i mješajući kuhamo 15-ak minuta ili do željene tvrdoće. ; Pred kraj kuhanja dodamo preostali radič narezan na trakice, promiješamo i ugasimo vatru. ; Zatim dodamo maslac, promiješamo da se rastopi, posipamo naribanim parmezanom i još jednom promiješamo. ; Gotov rižoto stavimo u tanjure, svaki ukrasimo prženom kriškom radiča i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Rižoto s crvenim radičem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s crvenim radičem. – riža (za rižoto), crveni radič, luk, češnjak, crno vino, povrtni temeljac, parmezan (naribanog), maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo pola glavice radiča narezanog na kriške i pržimo sa svake strane jednu minutu, da omekša, te maknemo s vatre. ; U lonac, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Zatim dodamo rižu i kratko pržimo da upije dio masnoće. ; Potom ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri. Kada riža počne upijati vino, po potrebi dolijevamo vrelu juhu i mješajući kuhamo 15-ak minuta ili do željene tvrdoće. ; Pred kraj kuhanja dodamo preostali radič narezan na trakice, promiješamo i ugasimo vatru. ; Zatim dodamo maslac, promiješamo da se rastopi, posipamo naribanim parmezanom i još jednom promiješamo. ; Gotov rižoto stavimo u tanjure, svaki ukrasimo prženom kriškom radiča i poslužimo.; -</div>
Tagliatelle s gljivama

- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tagliatelle s gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s gljivama. – tjestenina (tagliatelle), slanina (dimljene), maslac, vrganji (sušenih, u prahu), bijelo vino, šampinjoni, kurkuma, vrhnje za kuhanje, sol, U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi na rastopljeni maslac dodamo slaninu narezanu na trakice i pržimo je 2-3 minute. ; Zatim dodamo vrganje u prahu i kratko ih popržimo. Kada vrganji puste miris ulijemo bijelo vino, malo izmiješamo sastojke i dalje kuhamo dok tekućina na pola ne reducira. ; Potom umiješamo kurkumu u prahu, dodamo očišćene šampinjone narezane na četvrtine, te dalje pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i pričekamo da umak malo zgusne. ; U gotov umak umiješamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu i poslužimo.; – Dobrih recepata za tjesteninu nikad dosta! U ovim zimskim danima uvijek se možete osloniti na malo gljiva i pancete – to će ugrijati i dušu i srce! Za dašak egzotike tu je i malo kurkume koja će svemu dati novi „touch“!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Tagliatelle s gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s gljivama. – tjestenina (tagliatelle), slanina (dimljene), maslac, vrganji (sušenih, u prahu), bijelo vino, šampinjoni, kurkuma, vrhnje za kuhanje, sol, U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi na rastopljeni maslac dodamo slaninu narezanu na trakice i pržimo je 2-3 minute. ; Zatim dodamo vrganje u prahu i kratko ih popržimo. Kada vrganji puste miris ulijemo bijelo vino, malo izmiješamo sastojke i dalje kuhamo dok tekućina na pola ne reducira. ; Potom umiješamo kurkumu u prahu, dodamo očišćene šampinjone narezane na četvrtine, te dalje pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i pričekamo da umak malo zgusne. ; U gotov umak umiješamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Tagliatelle s gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s gljivama. – tjestenina (tagliatelle), slanina (dimljene), maslac, vrganji (sušenih, u prahu), bijelo vino, šampinjoni, kurkuma, vrhnje za kuhanje, sol, U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi na rastopljeni maslac dodamo slaninu narezanu na trakice i pržimo je 2-3 minute. ; Zatim dodamo vrganje u prahu i kratko ih popržimo. Kada vrganji puste miris ulijemo bijelo vino, malo izmiješamo sastojke i dalje kuhamo dok tekućina na pola ne reducira. ; Potom umiješamo kurkumu u prahu, dodamo očišćene šampinjone narezane na četvrtine, te dalje pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i pričekamo da umak malo zgusne. ; U gotov umak umiješamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu i poslužimo.; -</div>
Pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice

- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice. – mljevena puretina, kadulja (svježe), češnjak, parmezan (naribanog), maslac, rajčica (iz konzerve, sjeckana), muškatni oraščić (naribanog), origano (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), Listove kadulje i češnjak nasjeckamo. ; U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu kadulju i češnjak, naribani parmezan, polovicu maslaca i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim dlanovima oblikujemo okruglice veličine 4-5 centimetra i stavimo ih na stranu. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, grančice origana, muškatni oraščić, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u drugu tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo okruglice i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta obje tave maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo pureće okruglice, prelijemo ih dobivenim umakom od rajčica i poslužimo.
; – Puretina potječe iz Meksika i SAD-a, u Europu ju je donio Kolumbo, a prve zemlje koje su je uzgajale bile su Francuska, Velika Britanija i Italija. No to sad i nije bitno toliko, koliko je važna priprema ovog ukusnog jela, a koju možete pogledati u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice. – mljevena puretina, kadulja (svježe), češnjak, parmezan (naribanog), maslac, sjeckana rajčica (iz konzerve), muškatni oraščić (naribanog), origano (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Listove kadulje i češnjak nasjeckamo. ; U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu kadulju i češnjak, naribani parmezan, polovicu maslaca i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim dlanovima oblikujemo okruglice veličine 4-5 centimetra i stavimo ih na stranu. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, grančice origana, muškatni oraščić, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u drugu tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo okruglice i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta obje tave maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo pureće okruglice, prelijemo ih dobivenim umakom od rajčica i poslužimo.
; -</div>
; – Puretina potječe iz Meksika i SAD-a, u Europu ju je donio Kolumbo, a prve zemlje koje su je uzgajale bile su Francuska, Velika Britanija i Italija. No to sad i nije bitno toliko, koliko je važna priprema ovog ukusnog jela, a koju možete pogledati u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice. – mljevena puretina, kadulja (svježe), češnjak, parmezan (naribanog), maslac, sjeckana rajčica (iz konzerve), muškatni oraščić (naribanog), origano (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Listove kadulje i češnjak nasjeckamo. ; U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu kadulju i češnjak, naribani parmezan, polovicu maslaca i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim dlanovima oblikujemo okruglice veličine 4-5 centimetra i stavimo ih na stranu. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, grančice origana, muškatni oraščić, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u drugu tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo okruglice i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta obje tave maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo pureće okruglice, prelijemo ih dobivenim umakom od rajčica i poslužimo.
; -</div>
Pretepena juha

- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pretepena juha – Saznajte kako pripremiti pretepenu juhu u našem video receptu. – dimljena vratina ((suha šunka, kare…)), goveđa juha ((iz kocke)), slatka mljevena paprika, češnjak, feferoni (ljuti), luk, kiselo vrhnje, glatko brašno, mlijeko, peršin (sjeckani), svinjska mast, sol i papar, U vrućoj tavi rastopimo dvije žlice svinjske masti, dodamo na kockice narezano dimljeno meso i kratko pržimo. ; Zatim dodamo slatku mljevenu papriku, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo goveđi temeljac. ; Potom dodamo feferon, cijelu glavicu luka, začinimo solju i paprom, te kuhamo 20-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja, napravimo „pretep“, tako što u zdjelici pomiješamo kiselo vrhnje, tri žlice brašna i mlijeko, te dobivenu smjesu ulijemo u juhu, pa sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta. ; Gotovu juhu posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; – Ovo je svakako jedno od jela koje je najprepoznatljivije u kuhinji međimurske regije. Malo dimljenog svinjskog mesa uz goveđi temeljac, pa sve to u kombinaciji s „pretepom“, tj. kiselim vrhnjem, brašnom i mlijekom, daje osnovu za krepku juhu koja svakom Međimurcu miriše na rodni kraj. Ako i niste iz Međimurja, ova juha pravo je rješenje kad želite malo domaće atmosfere u svom tanjuru.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pretepena juha – Saznajte kako pripremiti pretepenu juhu u našem video receptu. – dimljena vratina ((suha šunka, kare…)), goveđa juha iz kocke, slatka mljevena paprika, češnjak, feferoni (ljuti), luk, kiselo vrhnje, glatko brašno, mlijeko, peršin (sjeckani), svinjska mast, sol i papar, U vrućoj tavi rastopimo dvije žlice svinjske masti, dodamo na kockice narezano dimljeno meso i kratko pržimo. ; Zatim dodamo slatku mljevenu papriku, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo goveđi temeljac. ; Potom dodamo feferon, cijelu glavicu luka, začinimo solju i paprom, te kuhamo 20-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja, napravimo „pretep“, tako što u zdjelici pomiješamo kiselo vrhnje, tri žlice brašna i mlijeko, te dobivenu smjesu ulijemo u juhu, pa sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta. ; Gotovu juhu posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pretepena juha – Saznajte kako pripremiti pretepenu juhu u našem video receptu. – dimljena vratina ((suha šunka, kare…)), goveđa juha iz kocke, slatka mljevena paprika, češnjak, feferoni (ljuti), luk, kiselo vrhnje, glatko brašno, mlijeko, peršin (sjeckani), svinjska mast, sol i papar, U vrućoj tavi rastopimo dvije žlice svinjske masti, dodamo na kockice narezano dimljeno meso i kratko pržimo. ; Zatim dodamo slatku mljevenu papriku, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo goveđi temeljac. ; Potom dodamo feferon, cijelu glavicu luka, začinimo solju i paprom, te kuhamo 20-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja, napravimo „pretep“, tako što u zdjelici pomiješamo kiselo vrhnje, tri žlice brašna i mlijeko, te dobivenu smjesu ulijemo u juhu, pa sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta. ; Gotovu juhu posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -</div>
Njoki u umaku od piletine

- Fina Malinić
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Njoki u umaku od piletine – – Tijesto za njoke: krumpir, brašno, žumanjak, Umak od piletine: pileća prsa, vrhnje za kuhanje, senf, luk, curry, sol i papar, peršin (sjeckani), Priprema njoka: Skuhajte krumpir u kori dok ne omekša. Kada vilicom možete probosti krumpir do kraja, to znači da je kuhan. Krumpir zatim ogulite, zgnječite i stavite žumanjke te brašno. Zamijesite mekano tijesto, ako vam se tijesto lijepi, dodajte još brašna, ali ne previše da vam tijesto ne bi postalo pretvrdo.; Tijesto podijelite i oblikujte valjke (debljine oko 3 mm te dužine oko 20 cm). Kada napravite valjke, izrežite ih na veličinu koju želite, ali najbolje veličine do 2 cm.; Zakuhajte lonac s posoljenom vodom. Potom dodajte njoke i kada isplivaju na površinu, njoki su gotovi.; Umak od piletine: Pileća prsa narežite na kockice, začinite ( sol, papar, curry te ostale začine po želji). Ostavite da odstoji u hladnjaku barem pola sata.; Popržite kockice piletine na tavi do zlatno-smeđe boje. Zatim ih izvadite u zdjelu sa strane. Na toj istoj tavi popržite narezani luk dok ne omekša, vrhnje za kuhanje, malo senfa, papra i soli po želji.
Kad se umak krenuo zgušnjavati vratite piletinu i kuhajte dok se sve ne zgotovi, nekih 10-15 minuta ovisno o veličini kockica.; Umak od piletine prelijte preko njoka i servirajte toplo.; –
Kad se umak krenuo zgušnjavati vratite piletinu i kuhajte dok se sve ne zgotovi, nekih 10-15 minuta ovisno o veličini kockica.; Umak od piletine prelijte preko njoka i servirajte toplo.; –
Kuglof u kuhanom vinu

- Almo Čatlak
- 60 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kuglof u kuhanom vinu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof u kuhanom vinu. – jaje, šećer, limun (naribane korice), krušne mrvice, maslac (omekšalog), bijelo vino (suhog), sok od limuna, sok od naranče, cimet, klinčić, naranča (korica oguljena na tanke trakice), grožđe (bijelog), Prije svega u dvije zdjele odvojimo žumanjke od bjelanjaka. U zdjelu sa žumanjcima dodamo 100 g šećera, naribanu limunovu koricu i miksamo 4-5 minuta dok ne dobijemo jednoličnu kremu. ; Zatim očistimo metlice miksera i možemo istući snijeg. Čim se napravi pjenica dodamo 70 g šećera i bjelanjke istučemo do kraja. ; Zatim ¼ snijega stavimo u zdjelu s tučenim žumanjcima i dobro izmiješamo. ; Potom dodamo preostali snijeg i polovicu krušnih mrvica te nježno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Kalup za kuglof premažemo maslacem, posipamo preostalim krušnim mrvicama, te višak mrvica istresemo. ; Mješavinu žumanjaka i snijega premjestimo u kalup, ravnomjerno rasporedimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta. ; Za to vrijeme u lonac stavimo 100 g šećera, ulijemo bijelo vino, limunov sok, narančin sok, dodamo klinčiće, cimet u kori, trakice narančine kore, prepolovljena i otkoštena zrna grožđa i kada zavri, kuhamo 3-4 minute. ; Gotov kuglof izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi, zatim ga polako prelijevamo kuhanim vinom da upije što više tekućine, narežemo na kriške i poslužimo.; – Slastan kuglof bez brašna s preljevom od aromatiziranog kuhanog vina, sigurno zvuči primamljivo. Ako vas zanima, pogledajte kako ga pripremiti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Kuglof u kuhanom vinu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof u kuhanom vinu. – jaje, šećer, limun (naribane korice), krušne mrvice, maslac (omekšalog), bijelo vino (suhog), sok od limuna, sok od naranče, cimet, klinčić, naranča (korica oguljena na tanke trakice), grožđe (bijelog), Prije svega u dvije zdjele odvojimo žumanjke od bjelanjaka. U zdjelu sa žumanjcima dodamo 100 g šećera, naribanu limunovu koricu i miksamo 4-5 minuta dok ne dobijemo jednoličnu kremu. ; Zatim očistimo metlice miksera i možemo istući snijeg. Čim se napravi pjenica dodamo 70 g šećera i bjelanjke istučemo do kraja. ; Zatim ¼ snijega stavimo u zdjelu s tučenim žumanjcima i dobro izmiješamo. ; Potom dodamo preostali snijeg i polovicu krušnih mrvica te nježno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Kalup za kuglof premažemo maslacem, posipamo preostalim krušnim mrvicama, te višak mrvica istresemo. ; Mješavinu žumanjaka i snijega premjestimo u kalup, ravnomjerno rasporedimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta. ; Za to vrijeme u lonac stavimo 100 g šećera, ulijemo bijelo vino, limunov sok, narančin sok, dodamo klinčiće, cimet u kori, trakice narančine kore, prepolovljena i otkoštena zrna grožđa i kada zavri, kuhamo 3-4 minute. ; Gotov kuglof izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi, zatim ga polako prelijevamo kuhanim vinom da upije što više tekućine, narežemo na kriške i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Kuglof u kuhanom vinu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof u kuhanom vinu. – jaje, šećer, limun (naribane korice), krušne mrvice, maslac (omekšalog), bijelo vino (suhog), sok od limuna, sok od naranče, cimet, klinčić, naranča (korica oguljena na tanke trakice), grožđe (bijelog), Prije svega u dvije zdjele odvojimo žumanjke od bjelanjaka. U zdjelu sa žumanjcima dodamo 100 g šećera, naribanu limunovu koricu i miksamo 4-5 minuta dok ne dobijemo jednoličnu kremu. ; Zatim očistimo metlice miksera i možemo istući snijeg. Čim se napravi pjenica dodamo 70 g šećera i bjelanjke istučemo do kraja. ; Zatim ¼ snijega stavimo u zdjelu s tučenim žumanjcima i dobro izmiješamo. ; Potom dodamo preostali snijeg i polovicu krušnih mrvica te nježno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Kalup za kuglof premažemo maslacem, posipamo preostalim krušnim mrvicama, te višak mrvica istresemo. ; Mješavinu žumanjaka i snijega premjestimo u kalup, ravnomjerno rasporedimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta. ; Za to vrijeme u lonac stavimo 100 g šećera, ulijemo bijelo vino, limunov sok, narančin sok, dodamo klinčiće, cimet u kori, trakice narančine kore, prepolovljena i otkoštena zrna grožđa i kada zavri, kuhamo 3-4 minute. ; Gotov kuglof izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi, zatim ga polako prelijevamo kuhanim vinom da upije što više tekućine, narežemo na kriške i poslužimo.; -</div>
Grand Champagne Cocktail

- Almo Čatlak
- 5 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Grand Champagne Cocktail – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Grand Champagne Cocktail. – pjenušac, jagoda (smrznutih), liker od naranče, med (od bagrema), U sjekač multipraktika stavimo jagode, ulijemo liker od naranče, dodamo med i izradimo sastojke. ; Dobivenu smjesu ulijemo u rashlađene čaše za pjenušac do polovice, preko smjese ulijemo hladan pjenušac i nazdravimo.; – Super prijedlog za novogodišnju noć ili jutro, a dodatak jagoda nevjerojatno poboljšava okus ovom piću.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Grand Champagne Cocktail – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Grand Champagne Cocktail. – pjenušac, jagode (smrznutih), liker od naranče, med (od bagrema), U sjekač multipraktika stavimo jagode, ulijemo liker od naranče, dodamo med i izradimo sastojke. ; Dobivenu smjesu ulijemo u rashlađene čaše za pjenušac do polovice, preko smjese ulijemo hladan pjenušac i nazdravimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Grand Champagne Cocktail – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Grand Champagne Cocktail. – pjenušac, jagode (smrznutih), liker od naranče, med (od bagrema), U sjekač multipraktika stavimo jagode, ulijemo liker od naranče, dodamo med i izradimo sastojke. ; Dobivenu smjesu ulijemo u rashlađene čaše za pjenušac do polovice, preko smjese ulijemo hladan pjenušac i nazdravimo.; -</div>
Juha od luka

- Almo Čatlak
- 70 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od luka – Saznajte kako pripremiti juhu od luka u našem video receptu. – luk (ljubičastog), sir gouda, kruh, korijen celera, mrkva, majčina dušica, goveđi temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Povrće očistimo, zatim luk narežemo na kolutove, mrkvu prepolovimo po duljini, korijen celera narežemo na kriške, a sir naribamo. ; U lonac, na dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo narezano povrće, začinimo majčinom dušicom i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 15-ak minuta ulijemo goveđu juhu i kad zavri kuhamo još toliko. ; Zatim juhu premjestimo u vatrostalni lonac, po površini juhe rasporedimo kriške kruha, posipamo ih naribanim sirom i sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, na 15-ak minuta. ; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.; – Francuska juha od luka je jelo koje je poznato u cijelom svijetu, a ako Vas zanima kako se priprema zavirite u naš video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha od luka – Saznajte kako pripremiti juhu od luka u našem video receptu. – luk (ljubičastog), sir gouda, kruh, korijen celera, mrkva, majčina dušica, goveđi temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Povrće očistimo, zatim luk narežemo na kolutove, mrkvu prepolovimo po duljini, korijen celera narežemo na kriške, a sir naribamo. ; U lonac, na dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo narezano povrće, začinimo majčinom dušicom i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 15-ak minuta ulijemo goveđu juhu i kad zavri kuhamo još toliko. ; Zatim juhu premjestimo u vatrostalni lonac, po površini juhe rasporedimo kriške kruha, posipamo ih naribanim sirom i sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, na 15-ak minuta. ; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha od luka – Saznajte kako pripremiti juhu od luka u našem video receptu. – luk (ljubičastog), sir gouda, kruh, korijen celera, mrkva, majčina dušica, goveđi temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Povrće očistimo, zatim luk narežemo na kolutove, mrkvu prepolovimo po duljini, korijen celera narežemo na kriške, a sir naribamo. ; U lonac, na dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo narezano povrće, začinimo majčinom dušicom i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 15-ak minuta ulijemo goveđu juhu i kad zavri kuhamo još toliko. ; Zatim juhu premjestimo u vatrostalni lonac, po površini juhe rasporedimo kriške kruha, posipamo ih naribanim sirom i sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, na 15-ak minuta. ; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.; -</div>
Zimska miso juha od povrća i tofua

- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Zimska miso juha od povrća i tofua – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zimsku miso juhu od povrća i tofua. – gljive (3-4 shiitake gljive), tofu (svježeg), tofu (dimljenog), sojin umak (tamari), luk, korijen peršina, mrkva, poriluk (manji), povrtni temeljac, miso (ječmeni), sezamovo ulje (tamno), Shiitake gljive namočimo u zdjelicu s vodom i ostavimo 15-ak minuta da omekšaju. Zatim im uklonimo stručak, a klobuke narežemo na trakice. ; Svježi tofu narežemo na kockice, posipamo s malo tamari sojinog umaka i mariniramo. ; U tavi, na malo vrućeg tamnog sezamovog ulja, pržimo luk narezan na trakice dok ne omekša. ; Zatim dodamo narezane shiitake gljive, svježi i dimljeni tofu narezan na kockice i pirjamo 1-2 minute. ; Potom dodamo korijen peršina narezan na polumjesece, mrkvu na kružiće i poriluk na trakice, te pirjamo 1-2 minute. ; Zatim ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo 15-ak minuta. ; Na kraju kuhanja ugasimo vatru, u zasebnu zdjelicu odvojimo malo juhe i umiješamo miso. Smjesu zatim umiješamo u juhu i poslužimo.; – Svako godišnje doba ima svoju miso juhu. Ona je kraljica juha u prirodnoj prehrani. Zima je vrijeme kada je naš organizam potrebno dodatno ugrijati, pa će vam ova juha posebno prijati ujutro prije nego što izađete iz toplog doma i sjednete u hladan automobil. Svakako probajte ovu ljekovitu kombinaciju!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Zimska miso juha od povrća i tofua – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zimsku miso juhu od povrća i tofua. – gljive (3-4 shiitake gljive), tofu (svježeg), tofu (dimljenog), umak od soje (tamari), luk, korijen peršina, mrkva, poriluk (manji), temeljac povrtne juhe, miso (ječmeni), sezamovo ulje (tamno), Shiitake gljive namočimo u zdjelicu s vodom i ostavimo 15-ak minuta da omekšaju. Zatim im uklonimo stručak, a klobuke narežemo na trakice. ; Svježi tofu narežemo na kockice, posipamo s malo tamari sojinog umaka i mariniramo. ; U tavi, na malo vrućeg tamnog sezamovog ulja, pržimo luk narezan na trakice dok ne omekša. ; Zatim dodamo narezane shiitake gljive, svježi i dimljeni tofu narezan na kockice i pirjamo 1-2 minute. ; Potom dodamo korijen peršina narezan na polumjesece, mrkvu na kružiće i poriluk na trakice, te pirjamo 1-2 minute. ; Zatim ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo 15-ak minuta. ; Na kraju kuhanja ugasimo vatru, u zasebnu zdjelicu odvojimo malo juhe i umiješamo miso. Smjesu zatim umiješamo u juhu i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Zimska miso juha od povrća i tofua – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zimsku miso juhu od povrća i tofua. – gljive (3-4 shiitake gljive), tofu (svježeg), tofu (dimljenog), umak od soje (tamari), luk, korijen peršina, mrkva, poriluk (manji), temeljac povrtne juhe, miso (ječmeni), sezamovo ulje (tamno), Shiitake gljive namočimo u zdjelicu s vodom i ostavimo 15-ak minuta da omekšaju. Zatim im uklonimo stručak, a klobuke narežemo na trakice. ; Svježi tofu narežemo na kockice, posipamo s malo tamari sojinog umaka i mariniramo. ; U tavi, na malo vrućeg tamnog sezamovog ulja, pržimo luk narezan na trakice dok ne omekša. ; Zatim dodamo narezane shiitake gljive, svježi i dimljeni tofu narezan na kockice i pirjamo 1-2 minute. ; Potom dodamo korijen peršina narezan na polumjesece, mrkvu na kružiće i poriluk na trakice, te pirjamo 1-2 minute. ; Zatim ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo 15-ak minuta. ; Na kraju kuhanja ugasimo vatru, u zasebnu zdjelicu odvojimo malo juhe i umiješamo miso. Smjesu zatim umiješamo u juhu i poslužimo.; -</div>
Vafli s voćnim koktelom

- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Vafli s voćnim koktelom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti vafle s voćnim koktelom. – voćni kompot, liker od naranče, maslac, šećer, vanilin šećer, jaje, brašno, mlijeko, limun ((naribana korica)), Bjelanjke odvojimo od žumanjaka i od njih istučemo čvrsti snijeg. ; U ugrijanu tavu bez masnoće stavimo voćni koktel, ulijemo liker od naranče i pričekamo da se sastojci dobro ugriju. ; Nakon dvije minute tavu maknemo s vatre, a u zdjelu stavimo šećer, dodamo vanilin šećer, omekšali maslac, naribanu koricu limuna i sastojke izradimo mikserom. Zatim postupno dodajemo žumanjke stalno miksajući. ; Potom ulijemo mlijeko i miksamo dalje. Kada dobijemo jednoličnu smjesu, postupno dodajemo brašno uz stalno miješanje, pazeći da ne ostanu grudice. ; U dobivenu smjesu dobro umiješamo 1/3 snijega od bjelanjaka, a zatim nježno umiješamo i preostali snijeg. ; Zagrijani pekač za vafle premažemo s malo rastopljenog maslaca, na sredinu stavimo dio smjese, poklopimo i ispečemo vafl. ; Gotove vafle narežemo na jednake komade, složimo ih na tanjure i nadjenemo ih mješavinom voćnog koktela i likera od naranče.; Zatim voće prekrijemo s još pokojim komadom vafla, ukrasimo šlagom, prelijemo s malo tekuće čokolade i poslužimo.; – Vafli su jako fina slastica i poznati su u cijelom svijetu, no kod nas su prilično zapostavljeni. Ukoliko poželite koji put zamijeniti palačinke vaflima, svakako pogledajte naš prijedlog.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Vafli s voćnim koktelom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti vafle s voćnim koktelom. – voćni kompot, liker od naranče, maslac, šećer, vanilin šećer, jaje, brašno, mlijeko, limun ((naribana korica)), Bjelanjke odvojimo od žumanjaka i od njih istučemo čvrsti snijeg. ; U ugrijanu tavu bez masnoće stavimo voćni koktel, ulijemo liker od naranče i pričekamo da se sastojci dobro ugriju. ; Nakon dvije minute tavu maknemo s vatre, a u zdjelu stavimo šećer, dodamo vanilin šećer, omekšali maslac, naribanu koricu limuna i sastojke izradimo mikserom. Zatim postupno dodajemo žumanjke stalno miksajući. ; Potom ulijemo mlijeko i miksamo dalje. Kada dobijemo jednoličnu smjesu, postupno dodajemo brašno uz stalno miješanje, pazeći da ne ostanu grudice. ; U dobivenu smjesu dobro umiješamo 1/3 snijega od bjelanjaka, a zatim nježno umiješamo i preostali snijeg. ; Zagrijani pekač za vafle premažemo s malo rastopljenog maslaca, na sredinu stavimo dio smjese, poklopimo i ispečemo vafl. ; Gotove vafle narežemo na jednake komade, složimo ih na tanjure i nadjenemo ih mješavinom voćnog koktela i likera od naranče.; Zatim voće prekrijemo s još pokojim komadom vafla, ukrasimo šlagom, prelijemo s malo tekuće čokolade i poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Vafli s voćnim koktelom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti vafle s voćnim koktelom. – voćni kompot, liker od naranče, maslac, šećer, vanilin šećer, jaje, brašno, mlijeko, limun ((naribana korica)), Bjelanjke odvojimo od žumanjaka i od njih istučemo čvrsti snijeg. ; U ugrijanu tavu bez masnoće stavimo voćni koktel, ulijemo liker od naranče i pričekamo da se sastojci dobro ugriju. ; Nakon dvije minute tavu maknemo s vatre, a u zdjelu stavimo šećer, dodamo vanilin šećer, omekšali maslac, naribanu koricu limuna i sastojke izradimo mikserom. Zatim postupno dodajemo žumanjke stalno miksajući. ; Potom ulijemo mlijeko i miksamo dalje. Kada dobijemo jednoličnu smjesu, postupno dodajemo brašno uz stalno miješanje, pazeći da ne ostanu grudice. ; U dobivenu smjesu dobro umiješamo 1/3 snijega od bjelanjaka, a zatim nježno umiješamo i preostali snijeg. ; Zagrijani pekač za vafle premažemo s malo rastopljenog maslaca, na sredinu stavimo dio smjese, poklopimo i ispečemo vafl. ; Gotove vafle narežemo na jednake komade, složimo ih na tanjure i nadjenemo ih mješavinom voćnog koktela i likera od naranče.; Zatim voće prekrijemo s još pokojim komadom vafla, ukrasimo šlagom, prelijemo s malo tekuće čokolade i poslužimo.; -</div>
Varivo od lisičarki

- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Varivo od lisičarki – U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od lisičarki. – lisičarke, luk, slanina, mrkva, korijen celera, krumpir, kiselo vrhnje, brašno, mljevena crvena paprika, kopar (sjeckani), ulje, sol i papar, U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, celer i mrkvu, sjeckanu slaninu, posolimo i na srednjoj jakoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo krumpir narezan na kockice, izmiješamo sastojke, ulijemo malo vode i sve zajedno kratko pirjamo povremeno miješajući. ; Potom dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo mljevenu crvenu papriku, popaprimo, te kuhamo još 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem, dodamo prosijano brašno, sve zajedno izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, i umiješamo u lonac s gljivama. ; Zatim dodamo sjeckani kopar, sve zajedno kuhamo još 5-6 minuta i možemo poslužiti.; – Kad Vam je potrebno nešto krepko, a ujedno puno okusa najbolje je poslužiti se dobrim starim trikom i pripremiti neko varivo. Ako su Vam lisičarke na raspolaganju, naš će današnji recept biti kao stvoren za Vas!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Varivo od lisičarki – U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od lisičarki. – lisičarke, luk, slanina, mrkva, korijen celera, krumpir, kiselo vrhnje, brašno, mljevena crvena paprika, kopar (sjeckani), ulje, sol i papar, U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, celer i mrkvu, sjeckanu slaninu, posolimo i na srednjoj jakoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo krumpir narezan na kockice, izmiješamo sastojke, ulijemo malo vode i sve zajedno kratko pirjamo povremeno miješajući. ; Potom dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo mljevenu crvenu papriku, popaprimo, te kuhamo još 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem, dodamo prosijano brašno, sve zajedno izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, i umiješamo u lonac s gljivama. ; Zatim dodamo sjeckani kopar, sve zajedno kuhamo još 5-6 minuta i možemo poslužiti.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Varivo od lisičarki – U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od lisičarki. – lisičarke, luk, slanina, mrkva, korijen celera, krumpir, kiselo vrhnje, brašno, mljevena crvena paprika, kopar (sjeckani), ulje, sol i papar, U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, celer i mrkvu, sjeckanu slaninu, posolimo i na srednjoj jakoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo krumpir narezan na kockice, izmiješamo sastojke, ulijemo malo vode i sve zajedno kratko pirjamo povremeno miješajući. ; Potom dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo mljevenu crvenu papriku, popaprimo, te kuhamo još 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem, dodamo prosijano brašno, sve zajedno izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, i umiješamo u lonac s gljivama. ; Zatim dodamo sjeckani kopar, sve zajedno kuhamo još 5-6 minuta i možemo poslužiti.; -</div>
Francuska salata

- Almo Čatlak
- 70 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Francuska salata – Saznajte kako pripremiti francusku salatu u našem video receptu. – grašak (smrznutog), majoneza, krumpir (kuhanog, u ljusci), mrkva, kiseli krastavci, jaje (tvrdo kuhana), korijen celera, jabuke, mileram, senf, sok od limuna, sol, bijeli papar, Svo povrće i tvrdo kuhana jaja, očistimo i narežemo na kockice. ; U lonac s vodom dodamo mrkvu, korijen celera, posolimo i kada voda zavri povrće kuhamo 10-ak minuta. ; Dok se povrće kuha jabuku ogulimo i narežemo na kockice. ; Zatim u lonac dodamo smrznuti grašak, kockice jabuke i kada zavri kuhamo još 5 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo majonezu, dodamo senf, mileram i dobro izmiješamo. ; Kuhano povrće ocijedimo i premjestimo u zdjelu u kojoj ćemo pripremati salatu.; Potom dodamo mješavinu s majonezom, kockice tvrdo kuhanih jaja, krastavaca i krumpira te nježno izmiješamo sastojke. ; Zatim salatu začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo limunov sok i još jednom dobro promiješamo. ; Ovako pripremljenu salatu stavimo u hladnjak da se ohladi, te poslužimo.; – Pogledajte kako se priprema jedna od najpoznatijih salata, koja usprkos imenu ne potječe iz Francuske, već iz Rusije ali s malo drugačijim sastojcima, no mi se ipak držimo prokušane recepture i nadamo se da će Vam se svidjeti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Francuska salata – Saznajte kako pripremiti francusku salatu u našem video receptu. – grašak (smrznutog), majoneza, krumpir (kuhanog, u ljusci), mrkva, kiseli krastavci, jaje, korijen celera, jabuke, mileram, senf, sok od limuna, sol, bijeli papar, Svo povrće i tvrdo kuhana jaja, očistimo i narežemo na kockice. ; U lonac s vodom dodamo mrkvu, korijen celera, posolimo i kada voda zavri povrće kuhamo 10-ak minuta. ; Dok se povrće kuha jabuku ogulimo i narežemo na kockice. ; Zatim u lonac dodamo smrznuti grašak, kockice jabuke i kada zavri kuhamo još 5 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo majonezu, dodamo senf, mileram i dobro izmiješamo. ; Kuhano povrće ocijedimo i premjestimo u zdjelu u kojoj ćemo pripremati salatu.; Potom dodamo mješavinu s majonezom, kockice tvrdo kuhanih jaja, krastavaca i krumpira te nježno izmiješamo sastojke. ; Zatim salatu začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo limunov sok i još jednom dobro promiješamo. ; Ovako pripremljenu salatu stavimo u hladnjak da se ohladi, te poslužimo.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Francuska salata – Saznajte kako pripremiti francusku salatu u našem video receptu. – grašak (smrznutog), majoneza, krumpir (kuhanog, u ljusci), mrkva, kiseli krastavci, jaje, korijen celera, jabuke, mileram, senf, sok od limuna, sol, bijeli papar, Svo povrće i tvrdo kuhana jaja, očistimo i narežemo na kockice. ; U lonac s vodom dodamo mrkvu, korijen celera, posolimo i kada voda zavri povrće kuhamo 10-ak minuta. ; Dok se povrće kuha jabuku ogulimo i narežemo na kockice. ; Zatim u lonac dodamo smrznuti grašak, kockice jabuke i kada zavri kuhamo još 5 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo majonezu, dodamo senf, mileram i dobro izmiješamo. ; Kuhano povrće ocijedimo i premjestimo u zdjelu u kojoj ćemo pripremati salatu.; Potom dodamo mješavinu s majonezom, kockice tvrdo kuhanih jaja, krastavaca i krumpira te nježno izmiješamo sastojke. ; Zatim salatu začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo limunov sok i još jednom dobro promiješamo. ; Ovako pripremljenu salatu stavimo u hladnjak da se ohladi, te poslužimo.; -</div>