- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kotlovina "kod kuće" – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kotlovinu "kod kuće". – svinjski kotlet ((po prilici 400 g)), kobasica ((po prilici 400 g)), svinjska mast, luk, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, mljevena crvena paprika (slatke), ljuta mljevena paprika, bijelo vino, lovorov list, sol i papar, Prije svega povrće očistimo i operemo. Luk narežemo na tanke trakice, a paprike na kockice. ; U loncu ili velikoj tavi ugrijemo žlicu svinjske masti i na njoj s obje strane kratko pržimo kotlete i kobasice. Zatim poprženo meso i kobasice izvadimo na stranu. ; Na masnoću od prženja dodamo žlicu svinjske masti, narezan luk i paprike, mljevenu slatku i ljutu crvenu papriku, te sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim sastojke prelijemo bijelim vinom i kada zavrije kuhamo dok vino na pola ne reducira. ; Potom u lonac ili tavu vratimo kotlete i kobasice, dodamo lovorov list, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri kuhamo 40-ak minuta.; – Kotleti, kobasice i svinjska mast…noćna mora nutricionista, ali zato san mnogih od nas… Priuštite si slobodno povremeno nešto ove vrste, to će Vam dopustiti i najzagriženiji pristalice zdrave hrane. Nabavite najfinije komade mesa do kojih možete doći i prepustite se uživanju u pripremi ovog tradicionalnog specijaliteta!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kotlovina "kod kuće" – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kotlovinu "kod kuće". – svinjski kotlet ((po prilici 400 g)), kobasica ((po prilici 400 g)), svinjska mast, luk, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, mljevena crvena paprika (slatke), ljuta mljevena paprika, bijelo vino, lovorov list, sol i papar, Prije svega povrće očistimo i operemo. Luk narežemo na tanke trakice, a paprike na kockice. ; U loncu ili velikoj tavi ugrijemo žlicu svinjske masti i na njoj s obje strane kratko pržimo kotlete i kobasice. Zatim poprženo meso i kobasice izvadimo na stranu. ; Na masnoću od prženja dodamo žlicu svinjske masti, narezan luk i paprike, mljevenu slatku i ljutu crvenu papriku, te sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim sastojke prelijemo bijelim vinom i kada zavrije kuhamo dok vino na pola ne reducira. ; Potom u lonac ili tavu vratimo kotlete i kobasice, dodamo lovorov list, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri kuhamo 40-ak minuta.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kotlovina "kod kuće" – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kotlovinu "kod kuće". – svinjski kotlet ((po prilici 400 g)), kobasica ((po prilici 400 g)), svinjska mast, luk, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, mljevena crvena paprika (slatke), ljuta mljevena paprika, bijelo vino, lovorov list, sol i papar, Prije svega povrće očistimo i operemo. Luk narežemo na tanke trakice, a paprike na kockice. ; U loncu ili velikoj tavi ugrijemo žlicu svinjske masti i na njoj s obje strane kratko pržimo kotlete i kobasice. Zatim poprženo meso i kobasice izvadimo na stranu. ; Na masnoću od prženja dodamo žlicu svinjske masti, narezan luk i paprike, mljevenu slatku i ljutu crvenu papriku, te sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim sastojke prelijemo bijelim vinom i kada zavrije kuhamo dok vino na pola ne reducira. ; Potom u lonac ili tavu vratimo kotlete i kobasice, dodamo lovorov list, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri kuhamo 40-ak minuta.; -</div>