- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima. – bijela riba (u filetima), vrhnje za kuhanje, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, majčina dušica (sušene), ružmarin (sušenog), origano (sušenog), bijeli papar (mljevenog), sol, Češnjak protisnemo, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem. ; U zdjelicu stavimo majčinu dušicu, ružmarin, origano, bijeli papar i izmiješamo začine. ; Filete ribe posolimo, posipamo mješavinom suhih začina i rasporedimo po dnu vatrostalne posude. ; U zasebnu zdjelu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani parmezan i protisnuti češnjak, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom prelijemo filete ribe i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Neki kažu da riba i vrhnje ne idu zajedno. No njima u inat pripremili smo jelo baš s ribom, vrhnjem za kuhanjem i još ponečim, da im dokažemo koliko su u krivu. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima. – bijela riba (u filetima), vrhnje za kuhanje, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, majčina dušica (sušene), ružmarin (sušenog), origano (sušenog), bijeli papar (mljevenog), sol, Češnjak protisnemo, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem. ; U zdjelicu stavimo majčinu dušicu, ružmarin, origano, bijeli papar i izmiješamo začine. ; Filete ribe posolimo, posipamo mješavinom suhih začina i rasporedimo po dnu vatrostalne posude. ; U zasebnu zdjelu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani parmezan i protisnuti češnjak, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom prelijemo filete ribe i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Neki kažu da riba i vrhnje ne idu zajedno. No njima u inat pripremili smo jelo baš s ribom, vrhnjem za kuhanjem i još ponečim, da im dokažemo koliko su u krivu. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima. – bijela riba (u filetima), vrhnje za kuhanje, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, majčina dušica (sušene), ružmarin (sušenog), origano (sušenog), bijeli papar (mljevenog), sol, Češnjak protisnemo, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem. ; U zdjelicu stavimo majčinu dušicu, ružmarin, origano, bijeli papar i izmiješamo začine. ; Filete ribe posolimo, posipamo mješavinom suhih začina i rasporedimo po dnu vatrostalne posude. ; U zasebnu zdjelu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani parmezan i protisnuti češnjak, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom prelijemo filete ribe i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>