- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Aljotta – malteška riblja juha – U našem video receptu saznajte kako pripremiti aljottu – maltešku riblju juhu. – luk, češnjak, koncentrat rajčice, pelati rajčice, bijelo vino (suhog), riža (za juhu), origano (svježeg), bijela riba (u filetima), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, češnjak narežemo na listiće, a filete ribe na manje komade. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute umiješamo koncentrat rajčice, dodamo pelati rajčice i malo ih usitnimo kuhačom, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Zatim dodamo rižu, ulijemo cca. 700 ml vode i kad zavri kuhamo 15-ak minuta na laganoj vatri. ; Potom dodamo komade ribe i listiće origana te kuhamo dalje. Za to vrijeme limun narežemo na kriške. ; Nakon 10 minuta kuhanja, juhu rasporedimo u tanjure, dodamo po krišku limuna i poslužimo.
; – Pelati su oljušteni, cijeli plodovi rajčica konzervirani u vlastitom soku i važan su sastojak ove zdrave, ukusne i jednostavne riblje juhe, čija priprema malo podsjeća na naše brudete, ali bez krumpira. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Aljotta – malteška riblja juha – U našem video receptu saznajte kako pripremiti aljottu – maltešku riblju juhu. – luk, češnjak, koncentrat rajčice, pelati rajčice, bijelo vino (suhog), riža (za juhu), origano (svježeg), bijela riba (u filetima), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, češnjak narežemo na listiće, a filete ribe na manje komade. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute umiješamo koncentrat rajčice, dodamo pelati rajčice i malo ih usitnimo kuhačom, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Zatim dodamo rižu, ulijemo cca. 700 ml vode i kad zavri kuhamo 15-ak minuta na laganoj vatri. ; Potom dodamo komade ribe i listiće origana te kuhamo dalje. Za to vrijeme limun narežemo na kriške. ; Nakon 10 minuta kuhanja, juhu rasporedimo u tanjure, dodamo po krišku limuna i poslužimo.
; -</div>
; – Pelati su oljušteni, cijeli plodovi rajčica konzervirani u vlastitom soku i važan su sastojak ove zdrave, ukusne i jednostavne riblje juhe, čija priprema malo podsjeća na naše brudete, ali bez krumpira. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Aljotta – malteška riblja juha – U našem video receptu saznajte kako pripremiti aljottu – maltešku riblju juhu. – luk, češnjak, koncentrat rajčice, pelati rajčice, bijelo vino (suhog), riža (za juhu), origano (svježeg), bijela riba (u filetima), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, češnjak narežemo na listiće, a filete ribe na manje komade. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute umiješamo koncentrat rajčice, dodamo pelati rajčice i malo ih usitnimo kuhačom, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Zatim dodamo rižu, ulijemo cca. 700 ml vode i kad zavri kuhamo 15-ak minuta na laganoj vatri. ; Potom dodamo komade ribe i listiće origana te kuhamo dalje. Za to vrijeme limun narežemo na kriške. ; Nakon 10 minuta kuhanja, juhu rasporedimo u tanjure, dodamo po krišku limuna i poslužimo.
; -</div>